Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Férjhez mehetek 18 év alatt?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férjhez mehetek 18 év alatt? Anyám egyre elviselhetetlenebbé teszi az életem, szét akarja rombolni az 5 éves kapcsolatom.

Figyelt kérdés

17 éves vagyok, és 5 éve vagyok együtt a párommal, aki 21 éves, nagyon szeretjük egymást, de a szüleim tiltják a kapcsolatunkat mert " nem ilyen jövőt képzeltem el neked " ... Megérteném, ha a barátom egy maffiózó, vagy bűnöző lenne, de még csak nem is kisebbségi, sőt dolgozik rendesen, saját cége van ( családi vállalkozás ) és emellett nem dohányzik, nem iszik, nem agresszív és semmi... Mindent megkapok tőle, amit csak szeretnék és nála jobbat el sem tudnék képzelni.

Eddig elvoltam anyámmal, úgy hogy nem nagyon szívlelte a kapcsoltunkat, de most már addig fajult a dolog, hogy nem jöhet ide a barátom és én sem mehetek hozzájuk, mert szerinte nem egészséges, hogy még mindig a szüleivel él, és egyáltalán nem egészséges az életfelfogása.

( Ezt azzal magyarázta anyám, hogy azért mert nincs saját háza és a családi vállalkozásban dolgozik.... )

A barátom viszont nem is akar saját házat addig, ameddig meg nem teremtette a megfelelő anyagi hátteret, mert nem szeretne hitelt felvenni. Nekem ezzel semmi bajom, de anyám már kibírhatatlan.

Egyetlen megoldás lenne, ha összeházasodnánk, amit ugyan jövő ilyenkorra terveztünk, de most már nem bírom ezt és nem szeretném elveszíteni a páromat.

Az Ő szülei normálisak, szeretnek engem és mindenben segítenek, mondták már, hogy költözzem oda, de ezt az én anyám nem támogatja így. És amúgy sem szeretnék a nyakukon lenni.

Szerintetek mit kellene tennem? Mi lenne ilyenkor a járható út?

Házasodhatok szülői engedély nélkül 18 év alatt?

2011. ápr. 12. 22:16
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
67%
120 ezret keresel 17 évesen,elkell keserítselek anyádnak a jövedelmed kell nem te valószinű...
2011. ápr. 12. 23:46
 22/31 A kérdező kommentje:

Anyám a jövedelmemből egy forintot nem lát, az összes a bankkártyámra megy.

Mindent megvesz nekem, ruhákat, ékszereket, sminket... Elég sokat járok koncertre, ezt is Ő finanszírozza. Mint mondtam, nem megy rosszul.

Őszintén megvallva ki van nyalva a s*ggem, de én inkább a szeretetre vágyok, mintsem a pénzre és ezt itthon nem kapom meg.

2011. ápr. 12. 23:52
 23/31 anonim ***** válasza:
100%

Én nem lepödöm meg mert nekem is volt 12 évesen barátom és semmi felelőtlen dolgot nem csináltunk, ha nem szakítottam volna vele akkor valszeg ő klenne a férjem,mert utánam akivel összejött el is vette feleségül(akkoriban engem is nagyon szerett csak az én érzelmeim változtak meg.).Amúgy ismertem olyan lányt a suliban aki 16 évesen házasodott meg, igaz pár év múlva el is váltak,de lehet nektek szerencsétek lesz.

Szerintem nem fognak a gyámhivatalban nagyon szívózni, hisz ha 5 éve vagytok együtt és tényleg azt látják h. szeretitek eghymást akkor biztos engedélyezik.

2011. ápr. 13. 07:05
 24/31 anonim ***** válasza:
Ha ennyit keresel, akkor miért nem önállósodsz? Meg, ha ennyi pénzed van, és elvárod anyukád fizessen mindent, de te a közös kasszába egy fillért nem raksz be, akkor jogosan szól bele, abba amibe akar. Talán viselkedésileg kellene felnőnöd nem házasságba menekülni: ülj le anyukáddal közöld vele, keresel magad is képes lennél eltartani, fix összeget beleadsz a közös kasszába, innentől viszont nem vagy kíváncsi rá, mit szabad és mit nem, és akkor mész a barátodhoz, amikor kedved van.
2011. ápr. 13. 13:47
 25/31 A kérdező kommentje:

Anyám mondta, hogy nincs szüksége a pénzemre, azt magamnak keresem, gyűjtsem csak a számlámon, amire már 14 éves korom óta az összes pénzem érkezik.

Nem én vagyok olyan fukar, hogy nem adok neki.

1. Nem fogadja el

2. Nincs rá szüksége

2011. ápr. 13. 14:20
 26/31 anonim ***** válasza:

Tegnap 22:31 vagyok.

Sosem értettem, az emberek miért érzik feljogosítva magukat, hogy márpedig nekik van joguk véleményt formálni a kérdező ügyes-bajos dolgairól.

Valaki azt kérdezi, hogy zajlik egy abortusz, ezer olyan választ kap, hogy meg ne merje tenni.

Valaki azt kérdezi, hol lehet megszervizeltetni egy babakocsit: "kellett neked olyan drága babakocsi, mire vágsz fel"

Valaki azt kérdezi, hova mehetne 100 ezer Ft alatt nyaralni: "Kanárira, igaz, egymillióból"

Valaki azt kérdezi, férjhez mehet-e 18 év alatt: "hova sieted el, tönkreteszed az életedet, nőj fel előbb"

Ezek az emberek vannak viszont a legjobban felháborodva, ha az ő életükbe beleszólnak mások.

Ez nem egy fórum. Ez egy kérdés-válasz oldal. Valaki kérdez, ha tudod a választ, megmondod, ha nem, odébbállsz.

Értelemszerűen a fenti kérdésekre lehetséges válaszok: ambulánsan, babakocsiszervizben, igen - jogszabályt idézve, Balatonra.

Egyébként is mi közötök van hozzá, ha esetleg tönkre is teszi az életét? (Ha!) Nem a tiéteket teszi tönkre. Még csak nem is ismeritek.

Bocs az offért, ez már régóta zavar (igazság szerint nem csak a GYIK-en találkozom vele).

2011. ápr. 13. 17:56
 27/31 anonim ***** válasza:

Megint én vagyok.

Itt egy példa kérelem:

……………….. városi Önkormányzat

Polgármesteri Hivatal Gyámhivatala / Anyakönyvvezetője

Tisztelt Gyámhivatal / Anyakönyvvezető!

Alulírott ….. (cím)….. alatti lakos azzal a

k é r e l e m m e l

fordulok a T. Gyámhatósághoz / Anyakönvvezetőhöz, hogy szíveskedjék a …..(név)………..-val kötendő házasságomhoz az előzetes engedélyt megadni.

….. év ….. hó ….. napján születtem, …..-en. A 16. életévemet betöltöttem, hiszen az idén már 17 éves is elmúltam. Önálló keresettel és saját lakással rendelkezem. Autószerelő a szakmám, …... Kft-nél dolgozom autószerelőként.

A leendő feleségem bolti eladóként dolgozik. Büntetve nem voltam, betegségem nincs. ……….(cím)……... alatti 3 szobás 75 m2-es családi ház tulajdonosa vagyok 1/1 arányban, amit a nagyapámtól örököltem.

A fentiekből látható, hogy születendő gyermekem lakhatása és megélhetése biztosítva van.

Kijelentem, hogy a fenti kérelmemet minden befolyástól mentesen, szabad akaratomból nyújtottam be.

Kelt: ………….(év)……(hó)…..(nap)

Tisztelettel:

………………………………

kérelmező

2011. ápr. 13. 17:59
 28/31 anonim ***** válasza:

A miniszakdogásnak pedig azt mondom, hogy innen van:

[link]

2011. ápr. 13. 18:01
 29/31 anonim ***** válasza:

Ez a válasz 100%-ban hasznosnak tűnik.

A válasz írója 70%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnapelőtt 22:58

Teljesen egyet értek!! 2 barátnőm is elkövette ezt a hibát, hogy a házasságba menekült a szülei elől. Sajnos minkdettőnek válás lett a vége. Nem éltek azelőtt együtt a férjükkel és akkor derültek ki olyan dolkok, amik az évek alatt rejtve maradtak..

Viszont elköltözni bármikor elköltözhetsz!! Saját akaratod szerint foghatod a cumódat és elmehetsz a barátodhoz. :) Legalább picit együtt is élnétek előtte. :)

Természetesen ha neked ez így nem jó, akkor a gyámhivatal a megoldás, mint ahogy előttem nagyon sokan elmondták.

23/n

2011. ápr. 14. 13:45
 30/31 anonim válasza:
szerintem az elköltözés is megoldás. volt egy ismerősöm akinek a 15 éves lánya elköltözött a barátjához, és hiába fordult rendőrséghez, meg máshova nem tudta otthon tartani, újra elment. A hatóságok tehetetlenek voltak, mert önszántából ment el, normális körülmények között lakott, és az akkor még tanköteles lány rendesen járt iskolába. úgyhogy szerintem nyugodtan el tudsz költözni, és még csak eltartott sem leszel, mert van kereseted.
2011. ápr. 14. 18:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!