Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párommal templomban összeházasodhatunk e, ha ő nős?
Hát ha a polgárit nem bontják fel, nem biztos, hogy veled egyházilag megesküdhet. A másik kérdés pedig, hogy ez függ attól, hogy milyen felekezetnél akartok esküdni, bár én úgy tudom, hogy amennyiben ő hivatalosan (tehát polgárilag) nős, akkor semmilyen egyház nem adhatja össze mással. Illetve ha csak egyházit köttök, akkor az sosem lesz hivatalos. Aminek azért megvannak a hátulütői is. Pl. ha gyereketek lesz, akkor hiába egyházi esküvő, apasági nyilatkozat kell stb.
Ami a dolog lelki részét illeti: én személy szerint nem mennék hozzá senkihez (még csak le sem feküdnék vele), ha neki közben kapcsolata van mással. Még akkor sem, ha ez csak hivatalos kapcsolat. Ha tényleg annyira szeret téged, akkor váljon el. Nem beszélve arról, hogy ez ebben a formában (ahogy leírtad) csalás. Pontosan azt a hitet csúfolod meg vele, amelyiknek a templomában esküdni akarsz.
juzsika
Mivel a párod bűnös kapcsolatban él (a feleségével), ezért nem gyónhat, nem áldozhat, stb.
Számomra fontos, hogy házasságkötéskor mindketten "tisztán" állhassunk Isten elé.
Nem írtál a körülményekről, pl. hogy van-e esély arra, hogy hivatalosan elválnak, ha lehet, várjatok addig.
Mindenesetre ha beszélsz egy pappal, akkor kérlek, oszd meg velünk, hogy ő mit mondott!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!