Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » A párommal templomban összeház...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párommal templomban összeházasodhatunk e, ha ő nős?

Figyelt kérdés
A feleségével csak polgári esküvőjük volt annó. Mi csak templomit szeretnénk, mert az nem hivatalos csak Isten előtt. A kérdés hogy van e erre lehetőség? A körülményeket nem írom le mert nagyon hosszú lenne, arra kérek mindenkit hogy kíméljenek a rosszindulatú megjegyzésektől, és biztosítom a válaszadókat afelől hogy ez nem valami beteges perverzió részünkről.
2009. febr. 26. 19:08
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
81%
22:03 - Sose tudtam, miért van mindig előbb a polgári kötés a templominál, akkor is, amikor 1 napon van. :-) Ma is tanultam valamit.
2009. febr. 26. 22:06
 22/26 anonim ***** válasza:
90%

Hát ha a polgárit nem bontják fel, nem biztos, hogy veled egyházilag megesküdhet. A másik kérdés pedig, hogy ez függ attól, hogy milyen felekezetnél akartok esküdni, bár én úgy tudom, hogy amennyiben ő hivatalosan (tehát polgárilag) nős, akkor semmilyen egyház nem adhatja össze mással. Illetve ha csak egyházit köttök, akkor az sosem lesz hivatalos. Aminek azért megvannak a hátulütői is. Pl. ha gyereketek lesz, akkor hiába egyházi esküvő, apasági nyilatkozat kell stb.

Ami a dolog lelki részét illeti: én személy szerint nem mennék hozzá senkihez (még csak le sem feküdnék vele), ha neki közben kapcsolata van mással. Még akkor sem, ha ez csak hivatalos kapcsolat. Ha tényleg annyira szeret téged, akkor váljon el. Nem beszélve arról, hogy ez ebben a formában (ahogy leírtad) csalás. Pontosan azt a hitet csúfolod meg vele, amelyiknek a templomában esküdni akarsz.

juzsika

2009. febr. 26. 22:15
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
A lelkiismereted szerint cselekedj!Nem értek veled egyet,de nem ítéllek el,a te életed,jogod van dönteni róla.A protestáns egyházaknál a polgári esküvő előfeltétele az egyházi esküvőnek,mivel a párod nős,így lehetetlen.A katolikus egyház a katolikus híveket védi,ami azt jelenti,ha egy katolikus csak polgári házasságot kötött,akkor érvénytelennek tekinti.DE:Ha egy protestánsok vagy kereszteletlenek kötik a polgári házasságot a katolikus egyház előtt érvényes(hiába nem volt templomi esküvő),csak egyházi bíróság bonthatja fel.De mindenki esetében megkérdezi a pap,hogy elvált-e,ha élt házasságban,s be kell mutatni a válási határozatot.Persze lehet,hogy találsz olyan papot,aki rugalmasabb a kérdésben.
2009. febr. 26. 22:57
 24/26 anonim ***** válasza:
81%
22:57 - A katolikusok számára csak az az érvényes házasság, amit katolikus egyház is megáldott, tehát vagy katolikus templomban, vagy ökumenikus szertartás keretein belül, de ha katolikus és nem volt rá katolikus áldás, azt a katolikus egyház nem tekinti érvényesnek. Ezt még bérmálkozás előtt is tanították.
2009. febr. 26. 23:12
 25/26 anonim ***** válasza:
94%

Mivel a párod bűnös kapcsolatban él (a feleségével), ezért nem gyónhat, nem áldozhat, stb.

Számomra fontos, hogy házasságkötéskor mindketten "tisztán" állhassunk Isten elé.

Nem írtál a körülményekről, pl. hogy van-e esély arra, hogy hivatalosan elválnak, ha lehet, várjatok addig.

Mindenesetre ha beszélsz egy pappal, akkor kérlek, oszd meg velünk, hogy ő mit mondott!

2009. febr. 27. 00:08
 26/26 anonim ***** válasza:
Csak válaszként írom annak,aki írta,hogy a katolikus egyház csak a katolikus esküvőt tekinti érvényesnek,hogy ez már elavult.Új egyházi törvénykönyv van életben,változtak a jogszabályok,(sokkal szigorúbbak lettek).Feljebb leírtam hogyan.
2009. márc. 6. 23:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!