Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » A párommal templomban összeház...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párommal templomban összeházasodhatunk e, ha ő nős?

Figyelt kérdés
A feleségével csak polgári esküvőjük volt annó. Mi csak templomit szeretnénk, mert az nem hivatalos csak Isten előtt. A kérdés hogy van e erre lehetőség? A körülményeket nem írom le mert nagyon hosszú lenne, arra kérek mindenkit hogy kíméljenek a rosszindulatú megjegyzésektől, és biztosítom a válaszadókat afelől hogy ez nem valami beteges perverzió részünkről.
2009. febr. 26. 19:08
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
97%
Ez eddig oké, de akkor a ti házasságotok meg polgárilag nem tekinthető hivatalosnak, ráadásul a párod eddig akkor bűnben élt a nejével.
2009. febr. 26. 19:16
 2/26 A kérdező kommentje:
Nem is akarjuk hogy hivatalos legyen, csak Isten előtt, meg a lelki világunk miatt szeretnénk. Ő a feleségével nem él nemi életet évek óta. Kettejük között csak polgári esküvő volt.
2009. febr. 26. 19:21
 3/26 anonim ***** válasza:
93%
NEM. Váljanak el. Ő hivatalosan nős.
2009. febr. 26. 19:22
 4/26 anonim ***** válasza:
95%

Amennyiben a párod nős váljon el. ISTEN nem szereti a bigámiát. ( Ja és a törvény is bünteti)Nem abban a korban élünk már amikor egy férfinak lehet több felesége. Ha igazán hívő vagy tudhatnád, hogy amit akarsz az bűn.

Hiába volt polgári szertatás ő házasságban él nem várhatod tőle,hogy elvegyen téged is. Isten és egyház előtt a házasság akárhol kötetesék is szent.

De ha nekünk nem hiszel menj el a templomba és kérdezd meg ott a lelkész, vagy a papot. El fog hajtani!

2009. febr. 26. 19:30
 5/26 anonim ***** válasza:
100%
Szóval hivatalosan ez úgy van, hogy ha római katolikus a kedves párod, akkor csak akkor érvényes egyházi szempontból a házassága, ha templomban is megvolt a szertartás anno, ha nem volt meg, az nem érvényes egyházilag, de polgárilag igen. Ettől függetlenül elválnia akkor is kell, hogy tiszta legyen veled a házassága minden szempontból. Ugyanis a másik nővel polgári kötésben, ha templomi esküvő nem volt, akkor bűnben élt, függetlenül attól, hogy mióta nem élnek nemi életet, de bizonyára éltek, ezt tisztába kell tenni, és azt a válással tudja megtenni.
2009. febr. 26. 19:37
 6/26 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok vele hogy ez bűn. Azzal is tisztában vagyok hogy nehéz dolgom lenne olyan papot találni aki összed így minket. De azt is tudom hogy ezt nem tudják törvényileg büntetni, mert ha két ember összeházasodik templomban, jogilag olyan mintha nem történt volna semmi, a polgári esküvő a hivatalos. Tehát elvileg nem követünk el törvénysértést ezzel. Azt tudom hogy viszont ez a vallásommal szemben bűn. De ugyanakkor eszembe jut, hogy Istennek most nem mindegy hogy ott van az a papír vagy ketté van tépve? Persze elvont értelemben kérdezem. A vallás nem számol a földi dolgokkal, jog és törvény és akármi, hanem csak azokkal amik levannak fektetve a vallásban magában, az érzések és a testi tettek. Tehát én úgy gondolom, hogy ezek alapján, mível a párom régen nem szereti a feleségét és nem él vele semmilyen kapcsolatban, és engem szeret, így kielégítettük a templomi szertartás vallási feltételeit. A kérdést azért tettem fel, hogy ebben várjak megerősítést, vagy ésszerű indoklást az ellentétjére. Egy papnak is kifogom kérni a véleményét, de úgy voltam vele először körbeérdeklődök.
2009. febr. 26. 19:38
 7/26 anonim ***** válasza:
87%

Ennek így semmi értelme! Ha annyira vallásos vagy, nem tennél ilyet, ha meg nem vagy annyira, minek ez a cécó?

El fog hajtani a pap, ahogy mondták előttem, hacsak nem lefizeted, ezzel a hozzáállással...

2009. febr. 26. 19:46
 8/26 anonim ***** válasza:
95%
Legjobb tudomásom szerint általában a templomban is csak úgy adnak össze, ha előtte megvolt a polgári szertartás is. Külön kell azt is kérvényezni, hogy ha először szeretné valaki a templomit és utána a polgárit (mármint ugyanazon a napon). Szóval nem hiszem, hogy így összeadnának titeket, hiszen polgári szertartás nincs/nem lesz.
2009. febr. 26. 19:46
 9/26 A kérdező kommentje:
Rendben van köszönöm a segítséget!
2009. febr. 26. 19:50
 10/26 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem egyházi törvények szerint, vagy egyházi felfogás szerint ti mindketten házasságtörők vagytok, ugyanis a párod nős férfi, te pedig szerelmi kapcsolatot létesítesz vele. Erre egyetlen pap sem adhat áldást, ha komolyan veszi a hivatását.
2009. febr. 26. 19:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!