Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Összeházasodhatunk templomban?

Összeházasodhatunk templomban?

Figyelt kérdés
A párom már elvált egyszer és akkor volt templomi szertartás,és nem tudom így lehet-e neki mégegyszer ha összeházasodnánk?Keresztények vagyunk mind a ketten.
2011. máj. 27. 11:29
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
65%

Ha az egyház is elválasztja a volt feleségétől.

Nem lesz egyszerű.

2011. máj. 27. 11:37
 2/18 anonim ***** válasza:
44%

Keresztények ? Jó, hogy mondod, már azt hittem, budisták...

Az számít, hogy milyen keresztény felekezethez tartóztok. Egyedül a katolikusok veszik komolyan a házasság szentségét, ott nem lehet ribanc-szerűen ide-oda csapódni, hetente újabb és újabb élettársi viszonynak nevezett prostitúciót folytatni.

2011. máj. 27. 11:40
 3/18 anonim ***** válasza:
11%
Egy ismerős mesélte, hogy a barátja templomi esküvőt akart, úgy, hogy már volt neki olyan. De se baj 1000Eurót fizetett a Vatikánnak és semmi akadálya nem volt. Ennyit a katolikus egyházról...
2011. máj. 27. 11:41
 4/18 anonim ***** válasza:
25%
Ha nem született gyerek a házasságból, és fontos mondani, hogy védekeztek, nem is akartak, akkor úgy 70ezerért felbontják, kellenek a keresztlevelek - na meg a volt feleség beleegyezése. Máskülönben nem.
2011. máj. 27. 11:53
 5/18 A kérdező kommentje:
Katolikusok vagyunk,ezt akartam írni.bocsi
2011. máj. 27. 11:53
 6/18 A kérdező kommentje:
De vannak gyerekek.
2011. máj. 27. 11:55
 7/18 A kérdező kommentje:
Valahogy gondoltam,hogy nem lehet:(
2011. máj. 27. 11:56
 8/18 anonim ***** válasza:
77%

>> 1000Eurót fizetett a Vatikánnak

Igen, ismerjük az ilyesmit: egy ismerős mesélte, hogy egy szomszédjának az ismerőse...

Ez egy nagy hazugság, ilyesmi nem létezik !

A kérdezőnek: ilyen esetben jobb lenne egy paphoz fordulni. Ő adhat felvilágosítást az eléggé bonyolult egyházjogi kérdésekben. Ha pedig nincs lehetőség, akkor sem 1000, sem egymillió euróért sincs.

2011. máj. 27. 12:36
 9/18 anonim ***** válasza:
39%

>> akkor úgy 70ezerért felbontják

te nem szégyelled, hogy kapásból efféle marhaságokat írj ide ? Vagy eleve ilyen szinten vagy...

2011. máj. 27. 12:39
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Amit Isten egybeköt, ember szét nem választhatja. Úgy tudom,hogy csak akkor lehet újra templomi esküvője,ha a volt párja elhunyt... és ezért lett vége a házasságuknak. Különben nem. Én így tudom, de szólj,ha netán összejön....
2011. máj. 27. 12:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!