Összeházasodhatunk templomban?
A hivatalos procedúrát mindenképp végig kell járni. Ha jól tudom ez azt takarja, hogy mivel a házasság szentség és alapjába véve felbonthatatlan, ahogy azt mások is írták, de néhány kivétellel felbontható mégis. (Ugye az a "ha" mindig ott van :) )
Ha:- a férjnek/feleségnek már a házasság elejétől valamilyen fenntartásai voltak a felséggel/férjjel kapcsolatban (még ha nem is mondta ki)
- házasságtörés esetén
-ha a másik fél elhunyt
-ha túl fiatalon házasodtak, még nem voltak elég érettek a döntéshez
-ha valamelyik félt kényszerítették
és még van néhány kitétel... most többre nem emlékszem hirtelen, valóban kérdezz meg szakembert! De nem lehetetlen, csak bonyolult és hosszadalmas, de megéri! ;)
Utolsónak: ezzel a mondatoddal, amit a válaszodban leírtál, megtagadtad Istent te állat!!
Üdv: Annazara
21:35
Nem tagadtam én meg semmit. :)
Te tagadtad meg azzal, hogy állatnak hívtad egy a saját képére teremtett teremtményét.
A világ házasságainak több mint 60%-a válással végződik, Isten nyilvánvalóan azt akarja, hogy ne legyen házasság, csupán utód.
ÜDV.
Kedves Utolsó!
Számomra az is kérdéses, hogy hiszel-e egyáltalán Istenben. mert aki hisz Istenben, az nem mond olyat, hogy a házasság baromság, mert ezzel Isten törvényeit tagadja meg.
Te nem ismersz engem, és nem tudhatod rólam, hogy én az életemnél is jobban szeretem Istent, és aki Istent tagadja, legszívesebben pofánvágnám, de nem tehetem, mivel ezt is tiltja Isten törvénye.
Üdv: Annazara
"Szeresd felebarátodat..."
ennyit erről.Ha annyira szereted Istent akkor azt is tudod,hogy Ő minden gyermekét szereti minden tettétől függetlenül.Persze te még mindíg a jobbik fajta hívő vagy,te Istenben hiszel és nem az egyházban(legalábbis így tűnik)és ez kellene,hogy a vallás lényege legyen és nem az,hogy mindent elhiszünk és feláldozunk a Vatikánnak.
Aki meg az egyház feddhetetlenségét hirdeti az gondolja végig,hogy Luther Márton mért szegetzte ki a téziseit amikor ő maga is keresztény volt.
És,hogy a kérdezőnek is adjak egy szempontot,ha komolyan veszitek a vallást akkor tényleg jobb végigjárni azt a tortúrát,de ha lazábban veszitek akkor nyugodtan tartsátok templomban,ha úgy szeretnétek.Vannak nagyon kedves és megértő papok is.
Annazara te milyen hívő vagy, hogy valakit leállatozol? én sem értettem egyet vele, de nem az én dolgom megítélni mást. Hol van az alázat és a szelídség?
Amikor valamelyik tanítvány vagy netán farizeus hülyeséget mondott, Jézus sem válaszolt így vissza. Hát akkor te milyen jogon veszed a bátorságot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!