Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » A párommal templomban összeház...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párommal templomban összeházasodhatunk e, ha ő nős?

Figyelt kérdés
A feleségével csak polgári esküvőjük volt annó. Mi csak templomit szeretnénk, mert az nem hivatalos csak Isten előtt. A kérdés hogy van e erre lehetőség? A körülményeket nem írom le mert nagyon hosszú lenne, arra kérek mindenkit hogy kíméljenek a rosszindulatú megjegyzésektől, és biztosítom a válaszadókat afelől hogy ez nem valami beteges perverzió részünkről.
2009. febr. 26. 19:08
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
97%
Figyelj, ezt még Jézus korában megtehették a zsidók, hogy elküldték a feleségüket, és hivatalos válásnak számított papír nélkül, de ma már ilyen nincs érvényben. Elmegy a férjed gyónni, mit mond a papnak?
2009. febr. 26. 19:52
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

"A vallás nem számol a földi dolgokkal, jog és törvény és akármi"

Ez így nem igaz: Jézus mondja add meg a császárnak ami a császáré. - ezt értheted arra is,hogy tartsd meg a földön az emberi törvényeket, tartsd be a jogszabályokat. Nekem most erre nem jut jobb igeszakasz eszembe. De vannak itt olyxanok akinek biztosan lesz errre mit mondania.

Egyébként meg tisztább ha elválik a párod. Mert a kat. egyház szerint nem élhettek együtt, illetve más egyház szerint sem ( nemi életet sem) míg a párod nős, illetve házasságon kívül. Ráadásul a párod a kat egyház szerint most épen parázna kapcsolatban él egy másik nővel. Szóval így ahogy te hipotetikusan gondolod nem mükszik a dolog. Akárhogy csűröd csavarod.

2009. febr. 26. 19:52
 13/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm, felfogtam, ismét megköszönöm a válaszokat és a gyors segítséget!
2009. febr. 26. 19:59
 14/26 anonim ***** válasza:
97%

Szia tudom hogy már nem vársz választ de én szeretnék ide irni pár sort!

Az én rokonságom készült ilyenre mint te megis tették!Mert mig a vallás kimondja hogy a házzasság minden féle kötetése szent!De a vallás sem semmi féle emberi gondolkodás nem tartja helyesnek ha a házasság szerelem nélkül pénz alapon függ!Mert az ismeröseimnél ug volt hogy azért nem tudott elválni a feleségétöl mert irtak még házzasság elött egy vagyoni szerzödést és ezt a férj vállás estén nem tudta volna teljesiteni mert SZINTE mindenét elvesztette volna!a papnak elmondták hogy miért nem tud elválni a férfi viszont szeretné az új kapcsolatát megpecsételni egy szent dologggal és a pap azt mondta hogy isten mélyen elitéli az ilyen fajta szerzödést és ha a nö nem akar elválni csak ha pénzbeli jutattásokat kap akkor ezt isten zsarolásnak hivná és isten a jószivü emberek mellett állna ki!Magyrán hiába bün amit tesznek hogy igy össze házasodnak ha ez igazi hitre és szeretetre épül isten szemet huny és megbocsát!

A törvény meg csak azt bünteti ha két polgári esküvö van vállás nélkül!Ugyhogy ennyi bünnek bün hit szerint de isten mindent megbocsát föleg ha ezek igazi érzelmek!És isten elött csak a hitbeli szertartás a házasság!A többieknek is igazuk van valamilyen szinten de ne csak a leirt dologokat nézzük már hanem azt is ami szavak nélkül is igaz isten megbocsátó erejére!

Remélem segitettem és senkit nem bántottam meg véleményemmel illetve nézetemmel!

2009. febr. 26. 20:39
 15/26 anonim ***** válasza:
89%

Nem élek Magyarországon, tehát nem tudom, ott hogyan, de itt nálunk így mukodik: bejelentkeztunk a paphoz, hogy szeretnél egyházi eskuvot, de ugyanakkor az hivatalba is az anyakonyvvezetohoz. Mindkét helyen kitoltottuk a kérvényt, felvették az adatokat. A templomi eskuvovel torvényesen és jogerosen is osszeházasodtunk, tehát templomban volt a szertartás, ok kuldtek a hivatalba vmi papírt, ahol késobb megkaptuk a házasságlevelet. Szoval a ketto egyutt jár, úgy tudom.

Tényleg, miért ragaszkodsz úgy a templomi szertartáshoz, ha egyházi szempontbol bunben tennétek meg?

2009. febr. 26. 21:14
 16/26 A kérdező kommentje:
Igen sokat segítettél és köszönöm hogy leírtad amit szerettél volna. Az eddigi válaszok alapján úgy voltam vele, hogy nem érdemes többé a dologgal foglalkozni de így hogy elolvastam az írásodat, talán mégis érdemes (ártani nem fog) egy papnak a véleményét is személyesen kikérni. Köszönöm!
2009. febr. 26. 21:25
 17/26 anonim ***** válasza:
85%
Nos, ha ő nős, akkor te nem házasodhatsz templomban sem, max. csak úgy, hogy a pap nem tud róla, mert nem lesz nyoma az előző házasságának, mivel nem volt egyházi, de ha ez kitudódna, nem adna össze titeket a pap. Ez csalás. Jól értem, hogy te úgy akarsz férjhez menni, hogy ne legyen hivatalos és ráadásul egy nős emberhez, aki nem akar elválni? Ez nem perverzió, csak nincs értelme.
2009. febr. 26. 21:55
 18/26 anonim ***** válasza:
89%
Én csak azt nem értem, hogy ha ti szeretitek egymást, akkor nem lenne egyszerűbb, ha elválna a feleségétől? Már úgy sem élnek együtt évek óta. Egyébként meg, amit csinálsz az Isten előtt is bűn. Nem is kicsi, hisz egy nős embert szerettél el. Most mindegy, hogy nekik volt-e templomi esküvőjük vagy sem. Most pedig egy csalásra/kijátszásra készülsz. Ez szerinted így helyes?
2009. febr. 26. 21:58
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Az mondjuk tényleg egy érdekes kérdés, hogy ő miért nem válik el? Van valami olyan ok, körülmény, ami nem teszi lehetővé a válást (pl. súlyos egészségügyi ok), vagy csak asszony-pajtás makacskodik?
2009. febr. 26. 22:03
 20/26 anonim ***** válasza:
91%
Egyházi esküvő csak a polgári házasságlevél egy hónapnál nem régebbi kivonatával lehetséges. Tehát először mindenképpen polgári kell, pap csak akkor adhat össze.
2009. febr. 26. 22:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!