Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Leírom részletesen, mit szeretnék, hogy szeretném, véleményeket kérnék, meg lehet-e valósítani annyiból, amennyiből én gondolom, és kihagytam-e valamit?
nah szóval még diákok vagyunk, 21 évesek leszünk. jövő május-augusztus körül szeretnénk az esküvőt, mert utána kimennénk angliába. ezért is lenne nagyon fontos, hogy mindent a legolcsóbban hozhassak ki. 100-120 fő lenne, ebben maximum 10 barát van benne (koszorúslányaimmal együtt), a többi a család. Párom apukájának 5 testvére van, ott is család, gyerek, én apum is 3 gyerekes családból származik, nagynénik, nagybácsik, keresztszülők. és kész is a 100-120 fő.
a szakközépiskolánkban szeretnénk tartani a lagzit, idevalósiak vagyunk mindketten.
nah és akkor részletesen:
Polgári szertartás: nem tudom, kell-e fizetni?
Templomi:nem tudom, kell-e fizetni?
Terembérlés: maximum 50.000
Szakácsok-felszolgálók, fejenként 5000
Kaja: előtte disznóvágás, szóval alapanyagért nem kell fizetni, olyan 200.000re saccolnám, nagyon maximum
Pia: 150.000-bor, pálinka mindkét örömapának van, a többi bizományiban lenne( elhozunk X darabot, de ha ennek a negyedét visszavisszük, akkor csak az elfogyasztottat kell kifizetnünk)
Virágok: csokorral együtt 50.000
Menyasszonyi ruhám: 40.000
Menyecskeruha: max 5.000
Fotós: ismerős, kb 30.000(lehet, hogy nem is lesz, hanem a családból valaki)
Videós: családtag, ingyen
Díszítés: mindent én csinálok, max 10.000
Meghívók(+ültetőkártyák): én csinálom, max 3-4000
Zene: ismerős, 50.000körül maximum
Lesz hintóm, egy régi kedves Barátomnak van két gyönyörű fehér lova és hintója, ő hajt majd, cserébe hivatalos az esküvőre (amúgy is az lenne:) )
szóval úgy számolom, hogy 6-700.000ből kijönne.
mit hagyhattam ki? mi a drágább?
kb 400.000et tudunk kézben tartani, a többi bejönne menyasszonytáncból? lehet erre számítani? vagy a meghívón fog burkoltan szerepelni, hogy ne gondolkozzanak ajándékon, csak egy borítékot kérünk, vagy szájhagyomány, és el lesz terjesztve
szerintetek?
"Jövő május-augusztusban lenne"Addigra majdnem minden lehet a duplájára fog emelkedni,tehát a 6-700.000 Ft-ot felejtsd el,már most.Irtál egy pár dolgot ami kivitelezhetetlen ennyi pénzből.Pl.a felszolgálók fizetése,virágok+csokor 50.000Ft(?)menyecske ruha 5.000Ft(?)terembérlés(50.000Ft(?)Azzal,hogy disznót vágtok,azzal még a vacsora nincs megoldva,ahhoz kell még egy jó pár dolog,hogy esküvői menű legyen belőle.Az az összeg amit kiszámoltál,ahhoz még azért tegyél bőven rá.
A menyasszonytáncból befolyó pénzre meg ne épits,mert az attól is fog függeni,hogy akkor az adott meghivott milyen anyagi helyzetben van.Aki ma 50.000 Ft-ot dobna a tálba,lehet,hogy jövőre örül ha 10.000Ft-ot tud áldozni.
80 fős fullos lagzi tesóméknak 1 millióból kijött tavaly. Nekünk ugyan 9 éve volt, de 270 fő, arra is elég volt 1,5 millió.
Ha ennyire puritán a dolog, és saját alapanyagból főzés lesz, akkor a 700ezret sztem tudjátok tartani. Arra viszont ne számíts, hogy majd a menyasszonytáncból kifizeted. Mert ha nem jön be, akkor égés. Inkább vegyél fel személyi hitelt, hogy tuti meglegyen mindenre, és 2 hét múlva meg visszafizeted a menyasszonyos pénzből, ha bejött annyi. Arra az időre nem sok a kamata sem. Annyit megér, hogy ne égj le. Vagy vki családtagtól kérjetek biztonsági tartaléknak, ha lehet.
felszolgálóknak bőven elég lesz az, amit írtam, hidd el, mert rokonsági étterem felszolgálói lesznek
menyecskeruhát megkérdeztem ismerős varrónőtől, 5000ért csinálja meg anyaggal együtt, amit kinéztem.
terembérlést max 50et kell fizetni, az iskola-ahol lesz-igazgatójával jóban vagyok, én is kisegítettem már párszor (no nem pénzben), szóval ez oda vissza szívesség.
virágok, anyósom virágboltban dolgozik, a főnökével beszéltem, mennyiért szokták csinálni, azt mondta, komplett díszítést, csokrot mindent olyan 120-150körül, de ha nekünk kell, akkor 50körül lesz, mivel saját virágai vannak (üvegházakban), munkadíjat nem kér, hisz ő és anyósom csinálják
amúgy az időpont változott, májusban lesz
félreértetek. megvan a másik része is, ki tudjuk fizetni, ha nem úgy van, csak ennyi az, amit rászánnánk az ajándékkal együtt, mert ennyi elég lenne. vagyis, elég lenne? nem tudom, lehet kihagytam valamit, azért írtam le ilyen részletesen, hogy ha kimaradt valami, arra tudjatok figyelmeztetni.
akkor is ki tudjuk fizetni, ha nem kapunk egy fillért sem, csak sacperkábé szeretném tudni a számokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!