Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Leírom részletesen, mit szeretnék, hogy szeretném, véleményeket kérnék, meg lehet-e valósítani annyiból, amennyiből én gondolom, és kihagytam-e valamit?
nah szóval még diákok vagyunk, 21 évesek leszünk. jövő május-augusztus körül szeretnénk az esküvőt, mert utána kimennénk angliába. ezért is lenne nagyon fontos, hogy mindent a legolcsóbban hozhassak ki. 100-120 fő lenne, ebben maximum 10 barát van benne (koszorúslányaimmal együtt), a többi a család. Párom apukájának 5 testvére van, ott is család, gyerek, én apum is 3 gyerekes családból származik, nagynénik, nagybácsik, keresztszülők. és kész is a 100-120 fő.
a szakközépiskolánkban szeretnénk tartani a lagzit, idevalósiak vagyunk mindketten.
nah és akkor részletesen:
Polgári szertartás: nem tudom, kell-e fizetni?
Templomi:nem tudom, kell-e fizetni?
Terembérlés: maximum 50.000
Szakácsok-felszolgálók, fejenként 5000
Kaja: előtte disznóvágás, szóval alapanyagért nem kell fizetni, olyan 200.000re saccolnám, nagyon maximum
Pia: 150.000-bor, pálinka mindkét örömapának van, a többi bizományiban lenne( elhozunk X darabot, de ha ennek a negyedét visszavisszük, akkor csak az elfogyasztottat kell kifizetnünk)
Virágok: csokorral együtt 50.000
Menyasszonyi ruhám: 40.000
Menyecskeruha: max 5.000
Fotós: ismerős, kb 30.000(lehet, hogy nem is lesz, hanem a családból valaki)
Videós: családtag, ingyen
Díszítés: mindent én csinálok, max 10.000
Meghívók(+ültetőkártyák): én csinálom, max 3-4000
Zene: ismerős, 50.000körül maximum
Lesz hintóm, egy régi kedves Barátomnak van két gyönyörű fehér lova és hintója, ő hajt majd, cserébe hivatalos az esküvőre (amúgy is az lenne:) )
szóval úgy számolom, hogy 6-700.000ből kijönne.
mit hagyhattam ki? mi a drágább?
kb 400.000et tudunk kézben tartani, a többi bejönne menyasszonytáncból? lehet erre számítani? vagy a meghívón fog burkoltan szerepelni, hogy ne gondolkozzanak ajándékon, csak egy borítékot kérünk, vagy szájhagyomány, és el lesz terjesztve
szerintetek?
jah, igen:
fodrász sminkes nem lesz. majd én megcsinálom-szépen ki tudom festeni magam
kiegészítő pedig vagy gyöngyből lesz, amit én készítek, vagy vateráról veszek-ez esetben max 3000
az egyik barátnőnek szerény kis esküvője volt a legszűkebb család , 35 en voltak, 700 ezer forintba került nekik mindennel együtt !ruha bérlés, zenekar stb.
hát nem tudom, 100-120 fő 400 ezer a biztos pénz...és ennyi pénzből kimennék egy tengerpari esküvőre az angliai kiköltözés előtt, és ha haza jönnék attól még lehetne esküvő egyházi szertartással !:)))
ennyire pontosan szerintem nem lehet kiszámolni, hogy most mire mennyit szánsz....
azért sok boldogságot kívánok neked, de ha rám hallgatsz, ez egy olyan nap az ember , főleg a lány életében, ami felejthetetlen kell hogy legyen és mindennek klappolni kell, inkább csináljátok meg később az esküvőt, és álmaid esküvője lesz / most nem rongyrázásról beszélek , de ne kelljen olyan ruhában lenned ami nem álmaid ruhája, ne kelljen olyan díszítés, meghívó stb, amitől jobbat, szebbet szeretnél /
Szerintem nem szabad arra számítani, hogy az ajándékba kapott pénzből fizetitek ki a szolgáltatókat! Nem tudhatod előre, mennyi jön vissza, inkább szedjétek össze a szükséges pénzt! Az is benne van a pakliban ám, hogy mivel ez egy alacsony költségvetésű esküvő, a vendégek is így állnak majd hozzá és nem nyúlnak olyan mélyen a zsebükbe. Ezzel is számolnod kell!
A meghívós utalást én is elég közönséges megoldásnak érzem... Ezt úgy szokás, hogy a meghívottak megkérdezik, mit szeretnétek, erre mondhatjátok válaszul a pénzt. Ha nem kérdezik, akkor meg rájuk kell hagynotok. Ez nem belépő az esküvőtökre, hanem ajándék! Ha adnak, akkor adnak, ha nem, akkor nem. És éppen emiatt nem szabad rá számítanotok, főleg nem összegszerűen!
Amúgy meg nagyon fiatalok vagytok még, várhatnátok vele. A listád alapján egy elég összecsapott, kidolgozatlan koncepciónak tűnik ez - nehogy megbánjátok később, hogy nem adtatok rá jobban, végül is csak egy ilyen nap van az életetekben!
Szia! Nekünk 5 évvel ezelőtt volt az esküvőnk.
Mivel egyikünk szülei sem tudtak támogatni anyagilag, amit tudtunk saját erőből csináltunk. 160-an voltunk és kb. 1,7 M jött be.
Volt olyan aki 5000.-/főt adott, a keresztszülők, testvérek (idősebbek nálunk) 50000/család.
De pl. a párom nagyszüleitől 100000.- ot kaptunk családonként.
Már akkor az átlag 10000.-/fő volt.
Mi az étterembe 780.000-ret fizettünk, úgy hogy ebbe nem volt benne a süti, rövid és a bor.
1-2száz ezer volt amit előtte ráfordítottunk, de az visszajött.
Zenekar, sütik, fotós, videós, virágok..stb. mind utána fizettük. A maradékból elmentünk Kőszegre nászútra és letettük a foglalót a házunkra.
Amúgy nálunk a faluban nem kellett terembérletet fizetni a polgári esküvőért (nem mindenhol kell).
A templomban is csak a két tanúnak kellett fizetni.
Kedves kerdezo,
En kulfoldon elek es itt az a szokas,hogy a meghivo aljan feltuntetik a szamlaszamot es melleirjak,hogy koszonjuk ajandekot nem kerunk. Es ez itt nagyon is jol mukodik. Mindenki annyit utal amennyit tud.
Nyugottan kerhetsz penzt minden kedves vendegtol.
Teljesen normalis igy.
Sok Boldogsagot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!