Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen volt vagy lesz az esküvőtök?
Nálunk még ilyen régebbi szokás a menyasszonyszöktetés, amikor eltünik a menyasszony 15-20 percre valahová a környére, vagy csak simán kifutnak vele a vőlegény barátai.
Meg a menyasszony cipőjéből ivás, bár ez egy kicsit morbid, mert én az egész napos beleizzadás után nem engedném, hogy bárki is beleigyon a cipőmben.
Én voltam egy lagziba még régebben koszorúslány, ahol mindenféle játék volt, a fentebb felsorolt 4 közül (pénzsöprés, fűrész, szöktetés, cipőből ívás) egyik szokás se lett megelevenítve, igaz vőfély se volt, meg a lagzi a legkevésbé sem volt hagyományosnak, falusinak mondható, nekem ezek a félék, mint a tojásgörgetés, kenyérhéjba táncolás, almával a fejünk között, stb. meg mondom őszintén nagyon nem viccesek, meg nem tetszik, ezek szerint van akinek igen :) örülök.
Mi is imádtuk a miénket! 120-an voltunk! Voltak játékok, de külön kértük a vőfélyt,hogy az obszcén játékokat hagyjuk ki. Mondtam,hogy semmi kedvem nincs a hatalmas ruhámban térdelgetni,meg tojást görgetni a férjem lába között. Nekünk ezeket valahogy nem annyira viccesek. Így is rengeteg jó feladat volt és mindbe belevontuk a násznépet.
Cipőből ivás sajnos volt, bár nem volt része a programnak, csak az párom spicces nagybátyja eltalálta és hát muszáj volt, mert a drágám belemondta a mikrofonba! Hát én visszavettem utána cipőm, akkor már nem érdekelt, hogy ragad!:)
Másnap amikor felébredtünk, az volt a férjem első kérdése, hogy jövőhéten még egyet? Szóval minden úgy sikerült, ahogy terveztük!
Nekünk a polgárin kb 60 vendégünk volt,őket a gratulációk után pogácsával kínáltuk,majd kb 40 fővel autóztunk át az étterembe,és ott egy kis ajándékozás,újabb gratulációk,aztán egy nem hagyományos szülőköszöntő,ezt követően pezsgőzés,vacsora,ami 2 fajta leves,2 fajta húsos tál( egy sültes,és egy rántottas )köretekkel,savanyúsággal.Külön desszert nem volt,mert a család egy hatalmas asztalnyi süteményt dobott össze,pluszban még ott volt a menyasszonyi tortánk is,ami 3 szintes volt.kb 10 órakor mentünk el átöltözni,hogy a gyerekek is láthassák a bordó ruhát.Éjféli káposzta lett rendelve,de nem kínáltuk fel,mert senki nem tudott már enni belőle :D így másnap adtuk oda a vendégeknek útravalónak:) 3500/főre jött ki a vacsora,és 100000 volt az italszámla,amiből még kaptunk is kedvezményt,mivel mi voltunk az első esküvője ennek az étteremnek.Vőfélyünk nem volt,koszorúslányunk nem volt,viszont volt fergeteges hangulat,sok jókedvű ember,és a számunkra egy igazi álomesküvő.
Ha igazán jó esküvőt akarsz,akkor azt te és a párod szervezitek,és nem ér csalódás... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!