Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen volt vagy lesz az esküvőtök?
Igazi falusi, kikéréssel, menettel, menyasszonytánccal, reggelig tartó családi mulatság, kb. 100 fővel.
Ebbe nőttem fel, nekem ez a normális, hagyományőrző, tisztelő vagyok, és szeretem a szokásainkat nagyon (pl. nincs csokordobás magyar szokások szerint; és a klányok ruhája sem egyforma, mindenki olyat húz amilyet akar, és nem az ara fizeti; a vőlegényt nem az anyja, hanem az első koszorúslány kíséri (esküvőre és a menetben is, esk. után áll a menyasszony mellé), a menyasszonyt nem az apja, hanem az első k.lány párja kíséri; menyasszonytánc van (még esk. ruhában, utána öltöznek át), ahol a vőlegény is táncol, és akkor adják oda az ajándékokat pénzt egyszerre -itt hallottam elöszőr, hogy van külön ajándék az esküvő után, meg még pluszba a tánc, ahol csak a menyasszony/menyecske táncol-).
Modernséget és/vagy fellengzős (galambok, tűzijáték, díszes terem dekor) dolgokat viszont nem szeretem.
ma 21:09 vagyok, azt elfelejtettem, hogy mindenféle gagyi játék nélküli lagzi (tojásgörgetés, kenyérbetáncolás, stb.), mert azokat borzasztónak tartom, természetesen falusi lagzihoz méltóan vőfélyel, aki idősebb, nagy ritkán vállal ilyesmit, és hagyományőrző tánccsoportban tevékenykedik amúgy, tehát vicces baromságok kizárva nála, nagyon szépen beszél, ugyanakkor szórakoztatóan, nem feltétlen rímben, mai vőfélyek már fogalmuk sincs a hagyományokról, csak nyomják a netről betanult viccesnek és szórakoztatónak, hagyományosnak hitt szöveget (ami sztem borzalmas).
Az újmenyecske pénzsöprése, és a lagzi előtti fűrészelés ami a környékünkön már jó rég óta szokás lagziba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!