Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » A gyámhivatal milyen "indokoka...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A gyámhivatal milyen "indokokat" fogad el?

Figyelt kérdés

Házasságkötés 17 évesen, az egyik ismerősömnek szeretnék segíteni.

Mivel gyámhivatal engedélye szükséges indokot kellene neki adni de "akármilyet" nem fogadnak el.

Ha van valakinek tapasztalata a válaszokat előre is köszönöm.

2010. nov. 17. 17:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
40%

Ha tényleg segíteni szeretnél az ismerősödnek, akkor sürgősen beszéld le arról, hogy 17 évesen megházasodjon!!!

Elcseszi az egész életét, ráadásul 1 év múlva maximum el fognak válni...

2010. nov. 17. 17:46
 2/14 anonim ***** válasza:
31%
17 évesen házasodni? Cigány vagy mi? Normális ember nem csinál ilyet...
2010. nov. 17. 17:55
 3/14 anonim ***** válasza:
39%

Mostanában miért akar mindenki 17 évesen házasodni? Nem az az első kérdés amit itt olvasok ilyen témában.:O

Gondolom ha van neki alapos indoka akkor tudnak engedélyt adni, ha meg nincs akkor ne is próbáljatok meg kitalálni se!

Amúgy mért akar ilyen fiatalon házasodni?

2010. nov. 17. 17:55
 4/14 anonim ***** válasza:
87%

Az engedélyezés feltételei.

A gyámhivatal a házasságkötésre vonatkozó el(zetes engedélyt akkor adja

meg, ha:

× a házasságkötés a kiskorú gyermek érdekét szolgálja,

× az engedély megadása iránti kérelmet a kiskorú gyermek szabad akaratából,

befolyástól mentesen nyújtotta be,

× és csatolták

- a háziorvos arra vonatkozó igazolását, hogy a kiskorú gyermek a

házasságkötéshez szükséges testi és értelmi fejlettséggel

rendelkezik,

- házasulandó felek jövedelemigazolását, amelyb(l megállapítható,

hogy a 16. életévet betöltött házasuló, illetve a meglév( vagy a 18.

életévének elérése el(tt születend( gyermekének megélhetése és

lakhatása a házasságkötés után biztosítva van,

- a családvédelmi szolgálat tanácsadásán való részvételt tanúsító

igazolást.

Önmagában az a tény, hogy a kiskorú várandós - az egyéb körülmények

gondos vizsgálata és mérlegelése nélkül - nem alapozza meg a házasságkötés

engedélyezését.

A házasságkötési engedély a gyámhivatali határozat jogerőre emelkedését

követő 6 hónapig érvényes.

Nincs helye újrafelvételi eljárásnak a kiskorú házasságkötésének engedélyezése ügyében!

Mint látható( szerencsére) ez nem ilyen egyszerű. Még az sem elég indok ha várandós a kiskorú, szóval érdemes kivárni a 18 évet, de inkább többet mondanék, bár ez az ő dolguk.

2010. nov. 17. 18:05
 5/14 A kérdező kommentje:

Tudtommal bármikor fel lehet bontani a házasságot, de ez az ő dolguk ők döntenek én csak segítek.

Kíméljenek a lebeszélő emberek mert írtam nem én döntök!

Ha van valakinek tapasztalata megköszönöm.

2010. nov. 17. 18:15
 6/14 anonim ***** válasza:
47%
mar kerdezted es akkor is megirtak mi a szitu...
2010. nov. 17. 21:42
 7/14 anonim ***** válasza:
85%

Bocsi, sajna indokot nem tudok mondani, de kérdeznék, mennyi van vissza a 18ig? Ha most lett 17 az sem sok idő, legyenek jegyesek addig az egy évig, és utána minden gond és macera nélkül esküdhetnek, Sőt. Ha csak hónapok, akkor is csücsüljenek a seggükön, tényleg egy csomó frusztrációtól megkímélik magukat, most felhoznak "jó" indokot, de nem esküdhetnek...? Nem ér annyit a hercehurca, még a kapcsolatuk is rámehet, a csalódottság miatt... Korai, Ők tudják, nem kizárt, hogy rekordot döntenek leghosszabb/legrövidebb házasság kategóriában. Én azt tanácsolom várjanak, nem azért mert elcseszi stb... kevesebb papírmunka.

Amúgy kérdezzenek meg egy gyámügyest, esetleg védőnőt(elég sok dolgot láttak már életükben) családvédelmist, biztosabbat mondanak.

Talán indok: *el tudnak így költözni alkoholista/drogos szülőktől

*jobb körülmények közé tud költözni, amihez kell a házasságkötés...

Sok sikert.

2010. nov. 17. 21:43
 8/14 anonim ***** válasza:
91%

Én másoltam be a szabályt.

Csak segíteni akartam, nem értem miért lettem lepontozva.

Egyébként mielőtt engedélyt ad a gyámhatóság környezet tanulmányt is készítenek. Tehát szerintem érdemes igazat írni.

Egyébként miért ilyen sürgős nekik?

Mert ha valóban nyomós oka van (bántalmazzák otthon stb) akkor engedélyezni fogják. Ha meg "csak"a szerelem miatt, az a kis várakozás szerintem belefér.

Mi 4évet vártunk az esküvőre és lám mégis itt vagyunk már 10.éve házasok.

2010. nov. 17. 21:48
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Én is 17 éves voltam amikor esküdtem és nem bántam meg. Már 4 éve házasok vagyunk, van egy gyönyörű kislányunk, 2 éves. Tapasztalatból mondom, ha azok közt a szabályok közt valami nem stimmel a jegyes párnak, akkor bele se fogjanak. Nálunk nagyon komoly herce-hurca volt. A férjem vállalkozó, mindenféle igazolások kellettek, háziorvoshoz kellett mennünk, pszichológushoz, Kijöttek a szüleimhez környezettanulmányra és az akkor még épülő házunkat is megnézték. Szerencsére nálunk minden rendben ment és azóta is nagyon boldogok vagyunk. Gyönyörű otthonunk van, kiegyensúlyozott családként élünk.
2010. nov. 18. 13:50
 10/14 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszoló!

Nektek mi volt az "indok"

ha jól értelmezem várandós voltál?!

de az én ismerősöm nem az...

2010. nov. 18. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!