Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Pszichológusi szakvéleményt kértem, a gyámhivatal 5 konkrét kérdést intéz a pszichológus felé;ha ezek megválaszolásán kívül bármi olyat észlel, amit ártalmasnak találhat a kiskorú gyermekre nézve, akkor kötelessége azt is megemlíteni a jellemzésben?
Gondolok itt mondjuk a szülő labilis idegállapotára,a gyerek félelmeire,stb.
És ha mondjuk a labilis fél türtőzteti magát,nem borul ki,meg ilyenek,a pszichológus akkor is képes a "színfalak" mögé látni?
Ahogyan az előző mondta. Én pszichológus vagyok, a gyermekektől SOSEM azt a bizonyos 5 kérdést kérdezik, természetesen ha csak azt kérdeznék akkor "be lehetne tanítani" a gyermeket....
Ne félj vannak jól bevált módszerek amivel meg lehet állapítani, hogy a gyermek mit érez, gondol...(tesztek, rajzok, interjúk, egyebek)
Nem értem, félsz, hogy elveszik a gyereked, vagy mi a gond?
(előző voltam)
Együtt érzek veled, de semmi esélyed arra, hogy nálad legyen elhelyezve a gyerek, ha azt az anya nem akarja. Kivéve, ha bebizonyítod, hogy az anya drogos, alkoholista, üti-vágja a gyereket és még éhezteti is. Ilyenkor talán, de csak talán, akkor van esély. Ebből írtam a szakdolgozatom. Számos példát láttam. Nagyon kevés esetben nyert az apa. Ahol igen, ott egy méregdrága sztárügyvéd intézte a dolgokat és kénytelenek voltak hazudni, mint ahogyan azt az anya tette.
Egy másik esetben a pszichológusi szakvélemény volt számomra tanúságos. A vélemény szerint az anya befolyásolja a gyermeket, aki ezáltal fél az apától. Tehát összeszoktatásra van szükség. Ráadásul az anya nem törődik eleget a gyerekkel. A gyereket többnyire a nagyszülők nevelik. Miután az anyának ez a vélemény nem felelt meg újabb pszichológusi szakvéleményt kért. Az apa beleegyezett. Nem volt félnivalója. Itt történt meg a csoda. Az új vélemény szerint az apa agresszív, fél tőle a gyerek, a felesége az apának rossz hatással van a gyerekre...stb. Úgy lehúzta az előző szakvéleménnyel szembe, hogy kedvem lett volna leülni a két pszichológussal együtt, hogy ők vívják meg ezt a meccset. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!