Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miután külföldön kötünk polgári házasságot, van e lehetőség arra, hogy Magyarországon is tartsunk ceremóniát, vagy már csak honosításra van mód?
Figyelt kérdés
dec. 13. 13:55
1/21 anonim válasza:
Olyan ceremóniát tartotok, amilyet csak akartok. Mivel már jogilag házasok vagytok, így nincs szükség anyakönyvvezetőre, sem semmilyen hivatalos dokumentumra. Bármelyik barát, rokon, ismerős, ceremóniamester, pap "összeadhat" titeket.
2/21 anonim válasza:
Mindketten magyar állampolgárok vagytok? Akkor elárulom hogy a dolgok menete az hogy otthon összeiratkoztok két tanúval és külföldön meg szerveztek egy kamuszertartást. Nincs semmiféle honosítás meg effélék. Aki azt állítja hogy külföldön házasodott az mind kamuzik. A hivatalos része odahaza történik, Cipruson vagy Mallorcán meg csak a cirkusz a népnek :)
3/21 anonim válasza:
A #2 vagyok. Elárulnátok a lepontozás okát? A valóságot írtam. Magyarországon megköttetik a törvényes házasság és aztán lehet mindenféle bulit szervezni boldogságkapuval, szertartásvezetővel ott ahol akarják 🤷🏼
4/21 anonim válasza:
Valószínűleg azért pontoztak le mert butaságot írtál.
5/21 anonim válasza:
#4 nem írtam butaságot. A kérdező írt butaságot. Két magyar állampolgár odahaza köt törvényes házasságot, ritka a kivétel. Aztán olyan kamuszertartást rittyent külföldön amilyet akar. Mégis ki lenne az a hülye aki annyi időt és annyi pénzt áldozna arra hogy igazi esküvője legyen külföldön ami után megint rengeteg időt és rengeteg pénzt költ el honosításra. Amúgy a kérdés ebből a szempontból is hülyeség, mert ha mégis elintézik a törvényes polgári esküvőt külföldön, akkor mi a kérdés? Rendezhet kamuszertartást otthon? Természetesen, semmi akadálya. De akár valódi egyházit is ha akar.
6/21 anonim válasza:
"Aki azt állítja hogy külföldön házasodott az mind kamuzik."
Ez reprezentatív felmérésből származó adat?
7/21 anonim válasza:
#6 igen. Statisztikából származó adat. Egy olyan országban élek ahol népszerű a külföldiek kamuházasodása. Értelemszerűen ezek a szertartások nincsenek benne a házassági statisztikákban, elenyésző az olyan itt kötött TÖRVÉNYES házasságok száma amik két külföldi állampolgár (turisták) között köttetnek. Spanyolország, Olaszország, Görögországról van szó. A kamuszertartásoknak hatalmas biznisze van de ezek nem valódi esküvők, azt a saját országaikban kötik az állampolgárok így semmiféle macera nincs se itt, se ott. Ezeken a helyeken csak színházasdit játszanak és egyesek nagyon jól megélnek belőlük :)
8/21 anonim válasza:
Akkor is hülyesegeket írsz. Valamit nagyon felreolvastál. Magyar allampolgár nem kizárólag magyarorszagon esküdhet. Léteznek szimbolikus esküvők is (amit kamuesküvőnek hívsz), mert macerás beszereznina papírokat. De ha beszerzed a papírokat, akkor hivatalosan is összeadnak. Vagy a konzulatusok is hazudnak?
Kérdező ha hivatalosan már házasok vagytok, csak honosítani kell hogy itthon is ervenyes legyen.
De pl pap osszeadhat titeket. Vagy bárki, ha nem vagy vallásos. Megünneplitek és kész.
9/21 anonim válasza:
#8 hol írtam hogy nem esküdhet? Olvasd már el mit írtam. Azt, hogy lehet de annyi macera van vele ami keveseknek éri meg ezért a népszerű külföldi helyeken egész iparág épült ki a nem törvényes szertartásokra és az ott készült fotókat lehet mutogatni és azt mondani hogy Krétán esküdtünk. Erre értettem hogy kamuznak mert valójában szinte senki se ott köti meg a házasságot és bajlódik mindenféle papírokkal, fordíttatásokkal és magyarországi honosítással.
10/21 anonim válasza:
Durva, hogy Te három országban élsz egyszerre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!