Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvőre szerintetek érdemes meghívni a munkahelyi kollégákat vagy nem szükséges?
Sziasztok.
Érdekelne,hogy ki mit gondol erről a dologról,hogy meghívjam őket is? (8-an vannak,jóban vagyok velük de azért annyira nem,hogy nagy barátok lennénk vagy ilyesmi..)
Párom ahol dolgozik cégnél ott 30-an vannak nyílván ő részéről nagyon sok lenne így nem akarjuk meghívni őket.
Szerintetek később nem lesz ebből harag vagy ilyesmi,hogyha nem hívjuk meg őket?
Bár én annak a híve vagyok inkább hogy szerintem ez egy privát családi esemény amin a 2 fél családja,közeli rokonai,esetleg pár barát akik ott legyenek.
Kíváncsi vagyok ki mit gondol erről. :)
Én csak akkor hívnék meg kollégát, ha amúgy is az én vagy a leendő férjem barátja, tehát nem csak lehúzzuk együtt a 8 órát minden nap, aztán egyikünk erre, a másikuk arra..., hanem ezen túl is baráti kapcsolatot ápolunk.
Mi most fogunk esküdni, párom egy kollégát se hívott meg, nekem meg épp nincs is,mert állást keresek.
Ez szerintem a kapcsolat minőségétől függ. Mi kollégákat nem hívtunk. Mindketten csak esküvő előtt pár hónappal kezdtünk dolgozni, nem volt még közeli a kapcsolat.
Csak szűk család, szülők, testvérek, 1nagymama, és a férjem legközelebbi barátai jöttek.
Még az unokatesóit, nagybátyját-és annak feleségét sem hívta meg, mert akkoriban csak évente 1x találkoztak max a nagyinál karácsonyi ebéden, az utóbbi kb 12 évben egyszer sem. Van még 2 féltestvére, velük nem tartja a kapcsolatot, őket se hívta.
Azt hívj meg akivel olyan a kapcsolatod és ott szeretnéd látni.
Így tizenév munka után már lennének olyan munkatársaink akiket meghívnánk, ha most lenne az esküvőnk. Akkor még nem volt.
Nos szóval igazából mindkét munkahelyen jó a csapat és jól megvagyunk, illetve munka után esetleg néha párszor messenger üzenetben szoktunk beszélni de azt is kb. Csak 2-3 kollégával (ez mindkét részről igaz!) És ennyi kb.
Azért is gondoltuk,hogy nem hívunk senkit egyik csapatból sem mert eleve hozzánk 80km-re lesz az esküvő (ott sikerült jó helyszínt illetve úgy mindent megtalálni ami az elvárásainknak megfelelt!) Így nekik is lehet,hogy nehézkes lenne még odajutni is!
Mi is így gondoljuk egyébként,hogy csak olyanokat hívunk meg akiket szivesen látunk ott,illetve közeli rokon nekünk.
A 20. Szomszédot meg az olyan rokont akivel 4-5éve egy szót sem beszéltem szerintem is felesleges meghívni!
Eleve nem nagy létszámmal terveztünk és 2-3 ember híján kb. Meg is van a maximális létszám (már a zenészt,fotóst,stb.. is belevéve ebbe) úgyhogy tényleg csak a közeli rokonok és esetleg 1-2 barát lesz mindkettőnk részéről!
Valóban ez egy meghitt családi privát esemény amibe a munka nem tartozik és nem keverhető bele szerintem is!
Rokoni kapcsolatról pedig az a véleményem akivel régóta nem beszéltem őket nem hívom meg mert lehet el sem jönnének!
Páromnak is az első unokatesóját például meghívtuk,de a másod unokatesóját már nem,mert nem is keresi és kb. 2 éve hogy nem is beszéltek. Pedig ha azt nézzük ő családtag,de onnét sem kötelező tényleg mindenkit meghívni!
Régi munkahelyen nekemis volt,hogy az egyik kolléga házasodott,de nem hívott meg senkit sem az akkori csapatból és mégsem volt sértődés belőle senkinél sem. Esküvő után mikor elsőnek jött be dolgozni gratuláltunk neki és kész ennyi volt.
Igen ottvan még az hogy az ember inkább a családját és a szeretteit látná szivesebben egy ilyen eseményen és ha a kollégát meghívom de nem akar vagy nem tud eljönni akkor valóban az van hogy utána neki esik rosszul hogy magyarázkodni kell miért nem tud jönni stb..
Ha megfordítom a dolgot hogy az én szemszögemből nézem én akármilyen jó viszonyban vagyok egy kollégámmal akkor sem várnám el,hogy meghívjon egy ilyen eseményre mert tiszteletben tartom hogy ez egy családi esemény és én nem tartozom az ő családjába.
Ez az én véleményem amivel párom is tökéletesen egyetért és így is gondolja ő is!
Mindenkinek köszönöm a segítséget megy a zöld kéz! :)
Ami még lemaradt: Én 4
Párom 2 éve dolgozik a jelenlegi munkahelyen,de hiába jó a csapat,megvagyunk elbeszélgetünk (ez mindkét fél csapatáról igaz)
mégsem olyanok mint egy családtag és nem is érzem úgy,hogy megkéne hívni bárkit is közülük!
Bocsi,hogy a végére ilyen hosszúra sikeredett!
Pacsi,ha elolvasod! Mégegy ha te is egyetértessz és így gondolod! :)
"Azért is gondoltuk,hogy nem hívunk senkit egyik csapatból sem mert eleve hozzánk 80km-re lesz az esküvő"
Ez esetben nem hívnám meg őket. Ahogy páran írták, felénk is szokás, ha a szertartás és lagzi külön helyszínen van, akkor pl. a kollégákat csak a szertartásra hívni. De 80 km-t nem hiszem, hogy bárki utazna ezért.
Kollégát lagziba csak akkor hívnék, ha már inkább barát, mint kolléga, tehát pl. vannak programok rendszeresen munkán kívül is.
15/16-os
Veletek is tökéletesen egyetértek.
Annyi a gond,vagyis nekünk nem hanem inkább a meghívottaknak lenne ez gond hogy a házasságkötő terem 200 méterre van onnét ahol az esküvő lesz.
A templom is kb. 150-200méter oda.
Így tényleg furcsán nézne ki az,ha ők esetleg meghívás esetén el is jönnének utána lehetne őket hazatessékelni.
Ha a lagzin is maradnának(de mivel barátnak nem mondon úgy őket csak inkább sima kollégának így valóban nem indokolt szerintem sem meghívni őket.)
így akkor nekik eleve nem tudnánk szállást sem biztosítani mert szerintem ahogy az én részemről ismerem a csapatot biztosan fogyasztanának alkoholt is így ez nekünk megint egy plusz teendő lenne,hogy őket hol szállásoljuk el és azt sem akarnám hogy nekik ez saját zsebre plusz költséget jelentsen.
Röviden a végére: Párommal tegnap este még átbeszéltük ezt a dolgot és úgy döntöttünk,hogy kollégákat nem hívunk meg,nem a család részei,barátok sincsennek közülük így nem indokolt a meghívásuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!