Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi nászajándékot illik adni, ha nem dolgozom?
Sziasztok, egy közeli barátnőm esküvőjére vagyok hivatalos.
Ők a párjával már dolgoznak, saját bevételük van, én viszont még tanulok.
Van "saját pénzem", mert a szüleim utalnak minden hónapban X összeget, ezen felül kapok a nagyszüleim földjeiből is pénzt.
Anyukám szerint, mert tanulok és nincs saját keresetem, elég egy jelképes összeget adnom. Barátnőmtől kérdeztem, mit kérnek, ő azt mondta, hogy számukra elég ajándék már az is, hogy velük ünneplek ezen a napon. De ők is fiatalok, most kezdenek majd építkezni is...
40 ezerre gondoltam + 10 ezerre a menyasszonytáncnál. Ez így jó, vagy sok, esetleg kevés?
A járulékos kiadásokkal bőven 100 felett vagyok így is már.
Ez rengeteg! Nem kell 50k rááldoznod az esküvőjükre. Hogy ők milyen drága helyen tartják az esküvőt vagy milyen drága szállást fizetnek (gondolom a 100-ban valami kva jó szoba ára is benne van, különben nem tudom hogy számoltad ezt ki, ez rengeteg pénz!! )
Jelképes ajándékot adj, tanulsz még, nem kell pénzt adnod. Nem a te dolgod, hogy ők építkeznek. Neked meg egyelőre csak zsebpénzed van.
A benzinköltség, pályamatrica 20 ezer (nem itt tartják).
A ruhám + cipőm 80 ezer volt.
Fodrászt, manikűrt, pedikűrt nem számolom, mert oda mennék amúgy is, de sminkeshez megyek még majd.
Ja úgy értettem, hogy nekik vagy 100 ezerbe.
Megadod a módját, nekem menyasszonyként nem volt a ruhám+cipőm 80k, pedig nem olcsó cuccokat vettem.
Neeem, 25 a vacsora + italcsomag, meg egy éjszaka a szállás, de annak az árát nem tudom.
Relatív, mi az olcsó, egy Jimmy Choo-hoz képest az akciós Kazar cipőm szerintem az. A ruhámat is akciósan vadásztam a Zalandon, 90 helyett volt 57. Nem érzem túlzásnak, szeretek az eseményekre új összeállításokban menni.
+ a menyasszonynak Daalarna ruhája lesz, nem hiszem, hogy túlöltözöm:D
Azt gondoltam, ösztöndíjas egyetemista vagy, minimál jövedelemmel.
Viszont ez esetben a 40k + 10 a menyasszonytáncba teljesen OK.
Azért nem minden egyetemista él a létminimumon. :D
Kapok a szüleimtől + a nagyszüleimtől pénzt, minden hónapban. Azt osztom be, költöm el, teszem félre, éppen hogy jön ki a lépés.
Életembe nem adtam ki 100 K-t egy nyamvadt ruhára és cipőre, főleg, ha nem én coltam az "ünnepelt".
Vendégként ennyit költeni csak a saját kinézetedre (ja, és haj köröm, smink...) szerintem egyenesen nevetséges, de te tudod.
Csak azt nem értem, ha ennyire el vagy eresztve, akkor miért született meg ez a kérdés?
Ezek szerint simán kiperkálsz nekik egy ötvenest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!