Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az esküvő napján melyik kézen szokás hordani az eljegyzési gyűrűt?
Ahol jól esik. Feleségem bal kezén én a jobbon hordom. Ugyan így vélekedtünk esküvő elött.
Más véleménye (hogy kellene/illik) nem érdekelt minket.
Anyakönyvvezető vagyok, az eljegyzés időszakában és az esküvő napján a szertartás előtt a bal kézen, de az esküvőn gyűrűhúzáskor a jobb kézre szokás húzni és házasként már a jobb kézen viseljük mi, magyarok. Európában a franciák hordják végig a bal kezükön. Legalábbis szokás szerint.
A gyakorlatban vannak, akiknek a méret a másik kezükre jó, vagy a másik kezükön esik jól hordani és olyanok is, akik nem is hordják.
A jegygyűrű más szóval kifejezve karikagyűrű.
A másik gyűrűt kísérő gyűrűnek hívjuk.
Erre én is kíváncsi lennék. :D Én a köves eljegyzési/kísérőgyűrűt továbbra is a bal kezemen hordom, mert a jobbra a karikagyűrű került a szertartáson. Olyat is láttam már, hogy mindkét gyűrűt a jobb gyűrűsujján hordja a feleség az esküvő után.
(Amikor csak egyetlen gyűrű van, ott nyilván a balról kerül át a jobbra).
4-esnek igaza van
yxp7gwFTVfFBjg8btDhGQYEmO7PYBgHMKLm_Wce48wGjRLYSq0ptbI6zMB-lgtUI0VPiZbYaX9aYmoZ-0iY9AJfDoG6V3Z6adnYhXs_duOcxCtcspPm-qviW6Gucj5dEOB6ExkKRm-d3M67ZDSDXEBRY2TAi0do38GRVwHPusiYRjw3D5BMijdeeC3FQYROS8lxLC8qj-0JdyapCNcDZs3b9nL_IT4H_TsMiCVtwHsbsRO-lZRMGVbnLW6cCaUxns&udm=2&prmd=ivn&sa=X&ved=2ahUKEwiL-JaFvqOGAxW4h_0HHdWcB18QtKgLegQIFRAB&biw=2019&bih=1149&dpr=0.8
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!