Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Polgári szertartás szűk körben, majd 1-2 évvel később
lakodalom?
Szerintem nem ritka.
Ott egy szertartásvezetővel "eljátsszátok" magát az esketést újra, mintha ott házasodnátok, hogy mégis legyen alapja a lagzinak:)
ápr. 30. 10:44
Szerintem semmi értelme X év házasság után a lagzival parádézni. Akkor már minek? Ünnepeljenek titeket,mint friss házasok,amikor már rég azok vagytok?
ápr. 30. 10:48
3/11 anonim válasza:
Ennek semmi értelme nincs. Egy ismerősöm csinált így, hogy polgári szertartás keretében összeházasodtak hirtelen, mert a nő teherbe esett. Mikor a gyerek 2 éves lett meg tartottak egy nagy lagzit, amit én röhejesnek tartottam már ilyenkor. Mi értelme van magadat kiröhögtetni már?
ápr. 30. 11:30
Ti tudjátok, az én véleményem az, hogy szinte biztos, hogy nem lesz már ugyanaz a feeling. Szóval, én azt javasolnám, hogyha a lakásra kell most a pénz, akkor maradjon ki a lagzi! Ahogy írtad, vacsora lesz szűk körben, szóval, azért nem olyan puritán, mint amikor egy pár munkahelyről, ebédszünetben, sima utcai ruhában ugrik ki házasodni. Egyébként jól sejtem, hogy a lagzi a rokonok miatt kérdés, esetleges sértődést akarnál elkerülni, vagy ti is nagyon szeretnétek vmikor megtartani?
ápr. 30. 11:44
Covid lezárások alatt sok ilyen volt, hogy a szűk család (esetleg csak 2 tanú) előtt házasodtak, a lagzit meg eltolták, hogy majd amikor már lehet... Ennek egy része nem valósult meg, mások lettek a prioritások, jött a gyerek stb és azóta sem volt lagzi. Aki megtartotta az meg szertartásvezetővel egy fogadalmat tett és utána lagzi. Voltam ilyenen, nekem fura volt. Sima bulinak, évfordulós bulinak jó volt, de a menyasszonyi ruhás, lagzis körítés nekem akkor is furcsa volt így. A kis esküvők is lehetnek szépek, hangulatosak, tarthattok majd lakásavatót is ha megvan a ház stb
ápr. 30. 12:16
Nálunk a lagzin több pénz jött be, mint amit költöttünk, de talán azért mert nagyon szerencsések voltunk a helyválasztásnál. Valószínűleg a többségnél nem ez a helyzet. Mindenesetre szerintem nincs baj azzal, ha szűk családi körben ünneplitek az esküvőt. De igen, egyetértek a többiekkel, ne ünnepeljétek meg évekkel később az esküvőt.
ápr. 30. 12:19
Nem ritka. Mivel mindenki csóró mostanában ezért sokan így tervezik. Aztán vagy lesz végül a kamu lagziból valami, vagy teljesen elfelejtődik.
Személyes véleményem, hogy hülyeség ez a trend. 2-3 évvel a házasság után már mit akartok ünnepeltetni? Komolytalan az egész. Ez így csak egy sima buli, amin beöltöztök esküvős jelmezbe mint a gyerekek.
ápr. 30. 13:34
Nem ritka az ilyen, de szerintem gyakran aztán elmarad a nagy lagzi később. Mert kell pénz másra, jön a gyerek, nincs már úgy varázsa.
ápr. 30. 17:45
Mi a covid alatt házasodtunk és csak később tartottuk meg a lagzit, mert mi is és a családtagok is szerettek volna egy nagyobb ünnepséget. Számunkra így is megvolt a varázsa, és a násznép sem tartotta komolytalannak. Senki nem hagyta ki amiatt, hogy papíron már házasok vagyunk, és senki nem tett megjegyzéseket emiatt. Nem titkoltuk, hogy a házasságkötés már megtörtént, de fogadtunk egy szertartás vezetőt, így a szertartás sokkal meghittebb és személyesebb volt, mint a hivatalos. Szerintem a násznépnek is élvezetesebb volt a ránk szabott szertartást hallgatni, mint a formális állami verziót.
Bár akkor jó döntésnek bizonyult, ma már nem tartanám külön a lagzit, hacsak nincs rá egy olyan komoly ok, mint akkor. Valószínűleg beérném egy szerényebbel, vagy ha fontos, akkor halasztanám a lakás vásárlást. Arra viszont ne hagyatkozzatok, hogy az ajándékból visszajön az ára, mert az ismerősök között alig sikerült valakinek.
ápr. 30. 18:49
Szerintem teljesen működőképes és logikus az elgondolás,szóval hajrá! :D
(Még zárójelben egy gondolat: a nagy esküvők 90%-ban visszajönnek és még hoznak is a konyhára, max emiatt érdemes átgondolni)
Sok boldogságot kívánok nektek! :))
máj. 1. 16:25
További kérdések: