Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mást is frusztrációval tölt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mást is frusztrációval tölt el, ha esküvőre és lánybúcsúra hívjàk, rengeteget kell költenie?

Figyelt kérdés

Nagyon össze kell húznunk a nadrágszíjat és jelenleg azért nem tudunk lakásra eleget félre tennu, mert 1 éven belül 3 fontos esküvőre és lánybúcsúra is hivatalosak vagyunk. A csapból is az folyik, hogy ketten legalább 100 ezret kell adnunk legjobb barátnak, rokonnak. Testvérnek bele sem merek gondolni, hogy mennyit. Ezen felül ottalvós lánybúcsúk, ahol fizesd a szállást, ajándékokat, programokat. Ha bármelyikre nem mész el, örök sèrtődés.

Ha ezt tisztességesen szeretnèm csinàlni, 400.000 forintunkba kerül.

Le kell nyelni a békát vagy névtelenül esetleg kevesebbet adni…?

ápr. 23. 00:43
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Egyre jobban kezdek kiábrándulni ebből az egészből. Annyira nem érdekelnek a gyerekkori álmok… gazdasági válság van. Én majd biztosan egy szűk családi körben eltöltött vacsorát fogok szervezni az esküvőmre.
ápr. 23. 19:10
 12/20 anonim ***** válasza:
80%
A legjobb barátom esküvőjét hagytam ki főleg anyagi okok miatt. Az ország másik felében tartották, egy tank benzin elment volna, autópályamatrica, szállás 2 főre... Ketten vagyunk, ha csak a nagyon minimális 20e/fő ajándékkal számolok, akkor is 120 körül jártunk.. Mindezt azért, mert két ember aláírt egy olyan papírt, ami csak rájuk tartozik (az plusz poén, hogy valójában akkor már egy hete házasok voltak, csak nem mondták el senkinek, a helyszínen meg eljátszották a násznép előtt). Előtte, utána is együtt éltek, semmi nem változott tulajdonképpen. Az esküvő után meghívtuk őket a város egyik legjobb éttermébe ünnepelni (kárpótlásul), négyünk együttes fogyasztása nem érte el a 40 ezret. Néha elgondolkodom azon, hogy hányszor, milyen helyeken tudtak volna együtt, a barátainkkal, családtagjaikkal együtt élményeket szerezni az erre a napra költött 7 milliójukból (!!!), ha nem lagzinak hívjuk és nem egyszerre akarnak vendégül látni mindenkit. Csak az elborzadás kedvéért: a fent említett 4 fős éttermi estét minimum 175-ször állhatták volna...
ápr. 23. 21:38
 13/20 anonim válasza:
100%

Szia Kérdező!

Az mit jelent, hogy a csapból is az folyik, hogy százezreket kell adnotok barátnak, rokonnak? Az RENGETEG pénz /család, főleg most.

Nekünk nemrég volt esküvő, és csak annyit kértünk/üzentünk, hogy lehetőség szerint tárgyi ajándékok helyett pénznek (és kaparós sorsjegyeknek) jobban örülünk, mindenki amennyit tud vagy gondol. Eszünkbe nem jutott volna megadott összegeket követelni.

Minden vendégünk lehetőségeinek megfelelően adott borítékot, és senkitől sem jött százezer (egyedül a szüleink adtak többet). Szerintem a párok zöme nem azzal foglalkozik, hogy na akkor személy szerint kitől mennyit kaptak. Szerencsére a nemrég házasodott-hamarosan házasodó barátoktól és családtagoktól sem hallottam soha olyasmiket, amiket itt a kommentekben olvastam. Főleg a 4-es válaszoló története volt durva, nagyon sajnálom, hogy így jártál.:(

Nekünk amúgy egy darab érdekes konfliktusunk volt ebben a témában. Az egyik közeli rokonom családjának vittük a a meghívót, a férj meg kb nekem esett a pénz miatt, amit mi szerinte "elvárunk". Hiába mondtam, hogy itt nem a pénz számít, mi azt szeretnénk, ha eljönnének. Még adni sem muszáj, nincs olyan, hogy "kötelező". A végén már szinte kiabált velem, hogy márpedig mondjam meg "mennyi kell", olyan nincs, hogy "nem kell semmi". Aztán az esküvőnk reggelén telefonáltak, hogy ők sajnálják, de nem tudnak jönni. Mi meg fizethettük a rájuk eső részeket, mert ugye benne voltak a leadott létszámban (4 tagú család), és aznap reggel már nem lehetett rajta változtatni.

Tényleg azt javaslom midnenkinek, akinek komoly anyagi teher a sok költség és a nászajándék, hogy vagy csak jelképes összeget adjon, vagy már a meghíváskor utasítsa el a részvételt.

ápr. 24. 07:16
 14/20 anonim ***** válasza:
80%

De látod, 13-as, magad írtad le, mi a gond:

"csak annyit kértünk/üzentünk, hogy lehetőség szerint tárgyi ajándékok helyett pénznek (és kaparós sorsjegyeknek) jobban örülünk, mindenki amennyit tud vagy gondol."

Vagyis esküvőkor úgy hívod meg a rokonokat, barátokat, hogy közlöd velük, hogy pénzt kérsz. Lehet, hogy így soha nem fogalmazódott meg benned, de ez azt jelenti konkrétan.

Képzeld el a következő szituációt: "Józsi! Gyertek át Klárival szombat este, örülnénk, ha velünk lennétek, megünnepelnénk, hogy megígérjük Karcsival egymásnak, hogy együtt maradunk továbbra is (vagy legalább elintézzük, hogy rohadtul fájjon anyagilag, ha mégis szakítunk)! Viszont lehetőség szerint tárgyi ajándék helyett pénzt, vagy kaparós sorsjegyet kérünk, olyan értékben, amit tudtok adni, vagy amennyit gondoltok." Na, ez az esküvő/lakodalom konkrétan.

ápr. 24. 08:44
 15/20 anonim ***** válasza:
83%
Mi ezt a sajátunkon megoldottuk úgy, hogy közöltem, ha valaki pénzt meg hozni, popókán billegtetem és elkergetem. Ha meg nagyon nem bír valaki magával és feltétlenül adni akar valamit, akkor hozzon valami kaparóst, abban legalább van egy kis élmény faktor. :D
ápr. 24. 08:48
 16/20 anonim ***** válasza:
86%
Mondjuk barátnőmék is az Isten háta mögötti helyre szervezték az esküvőt, de legalább akinek szállás kellett,azt ők állták,nem a vendegtol volt elvárva....
ápr. 24. 09:55
 17/20 anonim válasza:
78%

A 13-as válaszoló vagyok.

14-es, igen, értem a nézőpontodat.

Viszont ne úgy képzeld el a szituációt, hogy átmentünk a meghívóval, és ott mindenkivel közöltük, hogy pénzt adjatok. Ők maguk kérdezték tőlünk, hogy mit szeretnénk majd ajándékba, mire van szükség? Ilyenkor mondtuk, hogy inkább pénz/sorjegy, de csak amennyit tudnak vagy gondolnak. Illetve, úgy tudtunk üzenni, ha egyéb rokonok az örömszülőknél érdeklődtek, hogy szerintük mit adjanak majd nekünk, mit hozzanak. Úgy gondoltuk, hogy ez az "amennyit tud, gondol vagy egy pár száz ft-os kaparós" jó ötlet, és egyik vendégünk sem fogja azt gondolni, hogy "ő elrontotta", mert "nem jó ajándékot" adott, vagy "túl keveset adott" az esküvőre.

A család, akikkel írtam az előző kommentemben, hogy konfliktus lett, ott is ők hozták fel az ajándék pénz témát. Egyébként átlagos, illetve átlag alatti anyagi helyzetűek a családtagok nálunk.

Szerintem a vendégek sok esetben túlgondolják ezt a nászajándék dolgot, miközben a párok zöme nem "vár el" semmi óriási összeget vagy dolgot.

Biztos vannak amúgy "érdekesebb" párok, akik kiadják, hogy százezreket kérnek/ család, mint a kérdezőnél. Szerecsére az én környezetemben nem volt még ilyen.

Én sem szívesen mennék el olyan lagziba, ahová 100 ezer ft a "belépő". Ebben a gazdasági helyzetben sajnos sok családnak 10-20 ezer ft is megterhelő lehet, főleg, ha több lánybúcsú és esküvő is van az évben, mint a kérdezőnél.

ápr. 24. 10:13
 18/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!

Sajnálom, hogy így jártàl, biztosan nagyon megsértettek. :(

Azt esetleg meg tudod / tudjátok mondani, hogy a párok nagyjából mennyit adtak ketten együtt, illetve névvel adakoztak?

Mindenesetre megnyugtattatok, nem kell akkor már tartani a megtérülési tarifàt!

ápr. 24. 13:03
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

18, nekem anno a barátnőm kikötötte, hogy úgy kérik a pénzt borítékban, hogy benne van a név is, hogy kitől. (Amúgy is úgy adtuk volna a párommal, van ilyen zsebes üdvözlőkártya, abba beletettük, az üdvözlőlapra ráírtuk, hogy sok boldogságot kívánunk, és a nevünket is odaírtuk).

Aztán olyat is hallottam, ahol név nélkül adják, borítékban.

ápr. 24. 15:03
 20/20 anonim ***** válasza:
Lánybúcsúkra minek így elmenni? Mondd le aztán kész. Ha ezen valaki megsertodik,egészségére
máj. 30. 13:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!