Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasság azonos vezetéknévvel, névfelvétel?
Biztos van sok ilyen, csak most nekem az ismerősi körömben először tűnt fel, hogy egy eljegyzett párnak azonos a vezetékneve. Gondolom, ilyen esetben nem szokták felvenni a nők a párjuk nevét, de mégis kíváncsi vagyok, hogy ilyen esetben is ugyanazok a névfelvétel szabályai?
Mivel nagyon gyakori vezetéknévről van szó, a Tóth az, szóval ebben az esetben Tóthné Tóth lehetne a feleség? Ismertek olyat, aki ezt így ilyen formában bevállalta?
Én ismertem Kovácsné Kovács Ilonát.(Fiktív név, de így vette fel a férje nevét).
Teljesen mindegy mi a házaspár neve, ugyanazok a szabályok érvényesek rájuk, mint akárki másra.
Személyes véleményem, hogy azonos vezetéknév esetén idiótán néz ki a kötőjeles verzió, csak a férj családnevét átvenni hivatalosan pedig okafogyott ebben az esetben.
Eggyel felette levo topik:
"Nőknek ennyire számít az intelligencia, szerintetek Fodor Horváth Zsófia szívből szeretheti G Fodor Gábort, mit gondoltak erről a kapcsolatról?"
Vicces veletlenek vannak :)
39F incel
Ilyenkor a legjobb felvenni egymás vezetéknevét...
A Szabó István felveszi a Szabó Melinda vezetéknevét és fordítva...és nem mondhatja senki,vhigy ők nem tettek meg mindent 🤣🤣🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!