Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mi legyen a nevem az esküvő után?
Elgondolkoztam azon, hogy hogyan vegyem majd fel a párom nevét, mivel van egy kis probléma.
Nagy vonalakban vázolom a helyzetet:
- a saját vezetéknevemet nem szeretem, szeretném is elhagyni
- van egy sógornőm, aki utál engem (rajtam kívülálló okokból)
- a sógornőm második neve ugyanaz, mint az én egyetlen keresztnevem (pl. a sógornőm Szekeres Abigél Bernadett, én meg Fazekas Bernadett)
- sógornőm valószínűleg nem fog férjhez menni soha, tehát a neve sem fog változni
- szerettem volna felvenni simán a párom vezetéknevét, de akkor majdnem ugyanaz lesz a nevünk a sógornőmmel, ami engem kicsit frusztrál (tehát ő Szekeres Abigél Bernadett, én meg Szekeres Bernadett)
- jó megoldás lehetne, ha mondjuk kötőjellel venném fel a párom nevét, de egyáltalán nem passzol az enyémmel véletlenül se (kitalált nevekkel példáztam eddig is, de ezek is szemléltetik, hogy pl. a Szekeres-Fazekas Bernadett is elég bénán hangzik)
- a "-né"-s változat egyáltalán nem tetszik pl. Szekeres Gáborné
- gondoltam arra is, hogy Szekeresné Fazekas Bernadett, de ezt meg nagyon hosszúnak érzem
Hab a tortán, hogy van még az enyémmel azonos keresztnevű unokatesója is a páromnak, aki messzebb él, de tartjuk vele is a kapcsolatot. Persze neki más a vezetékneve is, de vele nem zavarna, ha hasonló nevünk lenne, hiszen nagyon kedves és jó ember.
Ti mit választanátok a helyemben?
Vagy szerintetek butaság ezen kattogni? Titeket nem zavarna, hogy az ellenetek áskálódó, gyűlölködő sógornőtökkel majdnem azonos néven éltek?
Előre is köszönöm a válaszokat. :)
Én pont le... Igaz, én, ha házasságra vetemednék, akkor sem változtatnám meg a nevem, mert ez a nevem, ez vagyok én és kész, maximum az jöhetne szóba, ha a párom is megváltoztatná, és akkor mindketten "Papp-Fazekas" nevet viselnénk.
De ne hagyd már, hogy egy idióta miatt ne tudd azt csinálni, amit szeretnél. Azért, mert majdnem ugyanúgy hívnak, mint valaki mást, attól még nem lesztek ugyanaz az ember. És ugyan nem tudom, milyen gyakori a vezetéknév, amit át akarsz venni, meg ami a tied, de ha az, gondolj bele, hányan viselik ugyanazt, mint te! És biztos lenne köztük olyan, aki még a sógornődnél is irritálóbb.
Szóval hagyd a fenébe, hord azt a nevet, amivel te jól érzed magad, a többivel meg ne törődj! Nem a név teszi az embert :). És mutasd meg, hogy így is lehetsz boldog, egy áskálódó banyával mögötted.
Köszönöm a választ, hasznos volt! :)
Egyébként nagyon ritka vezetéknév, még a népszerű közösségi oldal is kb. 5 embert hoz rá, amiből 1 a párom 1 meg a sógornőm, a maradék 3-at nem tudom kik. :D
szerintem ne is foglalkozz vele, kit érdekel, hogy ő mit fog szólni
eddig is utált, rosszabb már nem lehet :D
szóval válaszd azt, ami neked tetszik (amúgy meg gondolom hétköznap az első vezeték nevét használja csak, így meg emiatt se lenne zavaró)
vagy ha ennyire zavar, esetleg Szekeresné Bernadett?
Igen, ő amúgy az első nevét használja a hétköznapi életben szerencsére.
Egyébként még az is lehet, hogy őt jobban fogja zavarni, aztán még ezért is utálhat, nem tudom. :D
Ha belegondolsz, régen, amikor még nem volt ekkora választék házassági nevekből, sokan ugyanazon vagy nagyon hasonló néven tengették tovább házasságkötés utáni életüket, mint a gyakran nem túlságosan kedvelt anyósuk. Főleg ha szokás volt a szülők keresztnevének továbbadása a gyerekeiknek.
Gondolom, ez persze nem vigasztal.
Engem hasonló esetben nem érdekelne a sógornőm, leszarnám őt a nevével együtt magasan és folyékonyan. Nem az ő nevét veszed fel, hanem a párodét.
Valóban nem vigasztal.
Szerintem az is szörnyű lehetett. :/
Semmi mással ne foglalkozz, csak a saját neveddel. Én a helyedben, ebben a szituációban simán csak átcserélném a vezetéknevemet a férjemére.
Én is így csináltam volna, de a mi vezetékneveink egymás mellett kötőjellel szépen összepasszolnak, szóval én így vettem fel. Az én vezetéknevem amúgy is tucatnév, a férjemé ritkább, szóval így együtt már sokkal különlegesebb:)
Én ismerek egy családot, ahol sógornő-sógornő Orbán Adél. Néha elég vicces hogy elyezetek alakulnak ki, de alapvetően nem égő szerintem.
Én pont le...nám, hogy mit gondol a sógornő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!