Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek van abban valami...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek van abban valami igazság, hogy sok nő számára az esküvő arra való, hogy kiéljék megalomániájukat?

Figyelt kérdés

Kinél kisebb, kinél nagyobb mértékben.

Habos babos ruha, 2 méteres uszállyal, 5 emeletes esküvői torta, 8 lovas hintó, pillangó röptetés, csoki szökőkút, stb.

Szerintem ez esetben az kerül háttérbe, hogy valójában miről szól ez a nap. Na és ott van az érték az egészben.

2016. jan. 19. 12:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyes noknek mindenkeppen.
2016. jan. 19. 12:51
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Szerintem kifejezetten ritkák a megalomániás nők (pl. víz alatt esküsznek), viszont van egy szélesebb réteg, akik a hagyományokat szeretnék őrizni (habos ruha, lakodalom). Az esküvő nemcsak a férj és a feleség egymás felé tett esküjéről szól, hanem közösségi esemény is.

[link]

2016. jan. 19. 12:58
 3/11 A kérdező kommentje:
Nem hallottam róla, hogy hagyomány volt a pillangó röptetés és csoki szökőkút bármikor is. Nem is a lakodalomról beszéltem.
2016. jan. 19. 13:30
 4/11 anonim ***** válasza:
54%
De hiszen amiket felsoroltàl, a lakodalomhoz kapcsolódnak :D és még hogy nem arról beszélsz...
2016. jan. 19. 13:49
 5/11 A kérdező kommentje:

Szerintem nem értitek a kérdést.

A lakodalommal semmi probléma nincs. Pont. A második válaszoló felhozta a hagyományokat. Erre kérdeztem, hogy mióta hagyomány a pillangó röptetés? Nagymamádnak volt ilyen? Ellenben lagzija volt. Így már érthető a különbség? Vagy hogy mire akarok kilyukadni? És most nem az egyes hagyományok időbeliségét szeretném boncolgatni, sőt nem is a hagyományokon van a hangsúly. Hanem arról, hogy egyes lányok királylányosdit szeretnek játszani vagy sem. (Egyetértesz vele vagy sem?) És ezt sem kell kiforgatni. Mert nyilván minden nő "királylánynak" akarja érezni magát az esküvőjén.

2016. jan. 19. 14:02
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell 2 méteres uszály, de igen, szeretnék habos babos ruhát, mert gyönyörűek és egyszer az életben 1 napig szeretnék ilyet viselni. A több emeletes esküvői tortáról és a csokiszökőkútról a páromat kell majd lebeszélni ha nem fér bele a büdzsébe, mert ő az édesség rajongó (a habos babos ruháról képes lennék lemondani, de szép ruháról nem. Így a kéttanús esküvők nem tetszenek. Legalább a szűk család férjen bele, egy éttermi ebéddel. Ha ennyit nem tudunk kifizetni, akkor nem vagyunk még kész a házasságra).

Pillangó röptetésről még nem hallottam, ellenben galamb meg lufiról igen. A lufi mókásan néz ki, a galambokat utálom. A lovaktól félek, így a hintó se játszik. Viszont az egyik rokonnak van egy gyönyörű sportkocsija. Eddig minden rokoni esküvőn bevállalta, hogy odaadja esküvői kocsinak.

Egyébként a nők ilyenkor nem a megalomániájukat élik ki, hanem a gyerekkori álmokat. Amíg a pasiknak nyűg a hátára egy esküvő, egy nő erről álmodozik kislány kora óta, hisz nézd meg milyen meséket mesélnek a kislányoknak, amik nekik való a felnőttek szerint. Általában a vége mindig az, hogy gyönyörű esküvője volt a lánynak és ha nem volt királylány, akkor az esküvő által az lett.

2016. jan. 19. 14:15
 7/11 A kérdező kommentje:
Én is nő vagyok. :) De értem a válaszod. Köszönöm!
2016. jan. 19. 14:25
 8/11 anonim ***** válasza:
91%

szerintem igaz valamennyire, hogy megalománia. nekem nincs vele bajom különösebben, hogy mások ezt csinálják, mert az emberek 90%-a max egyszer teheti meg egész életében. szóval aki vágyik erre annak egészségére. számomra pénzkidobás és felesleges, de megértem azokat akiket ez foglalkoztat.

az hogy mennyire kerül háttérbe az amiről valójában szól, nem tudom. nagy esküvőnél szerintem ez mindig így van kb, akár van csokiszökőkút, akár nincs. sokan meghívnak olyan távoli rokonokat, akiket ha minden évben látott egyszer akkor már sokat mondtam, vagy mindenféle kollégát. szerintem ezeket annyira nem érdekli a házasság, csak a buli. :D minél kisebb az esküvő, annál személyesebb nyilván. nem hiszem hogy az ilyen 100-200 fős esküvőkön mindegyik vendéggel beszélnek napi, heti, vagy akár havi szinten. ha valaki mégis, akkor minden napja csak abból áll, hogy az ismerőseivel ápolja a kapcsolatot. :D

2016. jan. 19. 15:31
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem ezektől lesz túlzó. Szerintem az a durva, hogy lassan elfogadott hogy 1-2M egy esküvő, hogy 150.000-es ruha KELL, hogy a fejenként 15.000-es menü normális, hogy többszázezret fizetnek a fotósnak (hogy két napon át fotózzon, miközben 2 óra is elég lenne) és a dekoratőrnek (mert székszoknya nélkül snassz), stb. (ehhez képest a csokiszökőkút nem tétel, sőt nem is akkora extra). Szóval hogy kvázi elfogadott lett hogy erre az egy napra kifizeti a pár egy autó árát, pedig nincs ennyi fölösleges pénzük, mert pont ebben az életszakaszban szoktak építkezni meg gondolkodni a gyerekvállalásról.
2016. jan. 19. 16:48
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Az előző két évben 5 esküvőn voltunk, a hatodik a sajátunk.

Kétméteres, hosszú uszálya egy-két menyasszonynak volt, nem egy óriási tétel egyébként a ruhához képest. Kifejezett habos-babos és drága ruhája egy lánynak volt-a pár egyébként megtehette, hogy annyit szórjanak el az esküvőre, amennyi jólesik, volt már saját lakás, kocsi stb.

5 emeletes esküvői torta nem volt, csak három...mindenhol, ahol végiggondolom, az egyik helyen minyonokból volt a torta. nálunk meg ún. kopasz torta volt (olcsóbb volt, mint a hagyományos fehér marcipán és volt olyan szép)

hintó sehol sem volt, igazából menő sportkocsi,limuzin sem...egy helyen egy régifajta kocsi volt kibérelve, nem tudom a típusát.

Pillangó röptetés még nagyon ritka, fb-n láttam egy ismerősnél galambot. Csoki szökőkút egy esküvőn volt...tényleg nem tétel az sem.

Egyébként átlag 10-12 ezer forint/főből ki lehet hozni egy jó menüt is, nem Pesten, de megyeszékhelyen. ;)

2016. jan. 19. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!