Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mi legyen a nevem az esküvő után?
Elgondolkoztam azon, hogy hogyan vegyem majd fel a párom nevét, mivel van egy kis probléma.
Nagy vonalakban vázolom a helyzetet:
- a saját vezetéknevemet nem szeretem, szeretném is elhagyni
- van egy sógornőm, aki utál engem (rajtam kívülálló okokból)
- a sógornőm második neve ugyanaz, mint az én egyetlen keresztnevem (pl. a sógornőm Szekeres Abigél Bernadett, én meg Fazekas Bernadett)
- sógornőm valószínűleg nem fog férjhez menni soha, tehát a neve sem fog változni
- szerettem volna felvenni simán a párom vezetéknevét, de akkor majdnem ugyanaz lesz a nevünk a sógornőmmel, ami engem kicsit frusztrál (tehát ő Szekeres Abigél Bernadett, én meg Szekeres Bernadett)
- jó megoldás lehetne, ha mondjuk kötőjellel venném fel a párom nevét, de egyáltalán nem passzol az enyémmel véletlenül se (kitalált nevekkel példáztam eddig is, de ezek is szemléltetik, hogy pl. a Szekeres-Fazekas Bernadett is elég bénán hangzik)
- a "-né"-s változat egyáltalán nem tetszik pl. Szekeres Gáborné
- gondoltam arra is, hogy Szekeresné Fazekas Bernadett, de ezt meg nagyon hosszúnak érzem
Hab a tortán, hogy van még az enyémmel azonos keresztnevű unokatesója is a páromnak, aki messzebb él, de tartjuk vele is a kapcsolatot. Persze neki más a vezetékneve is, de vele nem zavarna, ha hasonló nevünk lenne, hiszen nagyon kedves és jó ember.
Ti mit választanátok a helyemben?
Vagy szerintetek butaság ezen kattogni? Titeket nem zavarna, hogy az ellenetek áskálódó, gyűlölködő sógornőtökkel majdnem azonos néven éltek?
Előre is köszönöm a válaszokat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!