Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Az eskuvöt a lanyos csaladnak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az eskuvöt a lanyos csaladnak kell fizetni?

Figyelt kérdés
A ferjemnek van egy felnott lanya. 23 eves es eljegyezte a parja. A ferjemmel 15 eve vagyunk hazasok es kozos kasszan vagyunk. A ferjem lanya az apjanak mar elore leszogezte, hogy remeli h par milliot ad az eskuvobe, mert nekik nincs penzuk. Hozzatennem lakast kaptak nemregen amiben elnek a parjaval. Szoval nem gondolom, hogy az elauvojuket nekunk kellene allni. Es azt mondtam a ferjemnek majd akkor hazasodjanak ha meglesz ra a penzuk. A ferjem rosszul erzi magat, mert a lanya zsarolja lelkileg , hogy ezt a lany szulei szoktak fizetni eshogy nem akar segiteni neki az apja. Szoval kerdem en, rosszul kell magat ereznie azert , mert nem akar tobb milliot beinvisztalni a lanya eskuvojebe? Evekig a lanya lakasara gyujtott, hogy ne kelljen alberletben elnie.nem gondolom, hogy barmit is kellene fizetnunk az elkuvojukbe.
jan. 1. 13:28
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
87%

30-as vagyok,most olvastam utólag,hogy még szalonja is van tőletek.

Jól el van szállva a kiscsaj.

jan. 2. 20:24
 32/43 anonim ***** válasza:
0%
Miért ilyen ellenségesek az emberek? Ha szülőként megtehetem, a legtermészetesebb, hogy abban segítem a gyerekem, amiben csak tudom.
jan. 2. 20:24
 33/43 anonim ***** válasza:
100%

Nem ellenségesek az emberek,csak vicces,hogy már ennyire felnőtteset akarnak játszani,mikor mindent apa rak a seggük alá.

Normális ember, ha kapna egy lakást,akkor onnantól hallgatna és nem követelőzne.

jan. 2. 20:53
 34/43 anonim ***** válasza:
100%

A párnak! Nem a pár szüleinek.

Ha a gyerekem elvárná, hogy fizessem az esküvőjét nagyon nevetnék. Nem az én dolgom. Aki nem tudja kifizetni, az ne rendezzen lagzit.

jan. 2. 21:53
 35/43 anonim ***** válasza:
100%
Koronát tessék levenni a fejéről. Nem más farkával kell verni a csalánt, ha nincs pénz esküvőre legyen 4 fős. Vagy szűk család. Lakás is, szalon is, mi kell még? 23 évesen saját pénzből fizettem az esküvőmet, igaz nem volt nagy mert 10fo, de ketten a férjemmel fizettük. Mindent! Nagyon rátok nőtt, millió ember örülne ha lakása lenne. Fizesse a kedves férj jelölt, ugyanis a lányotok lakásában laknak.
jan. 4. 21:42
 36/43 anonim ***** válasza:
100%

Család válogatja...

Valahol pont, hogy a fiú rokonsága fizeti. Anno dolgoztam biztosìtási cégnél, mondani kellett érzelmeket kìváltó eseményeket. A regionális igazgatónkkal volt ez a szituációs gyakorlat. Erre elkezdett gondolkodni és azt mondta,H hú a fia esetében már előre fél, hogy milyen drága lesz. A lányára azt mondta,H majd oldja meg a vőlegény...

Saját tapasztalat:

Az én családom nem gazdag, a páromé sem milliomos, de jobban állnak. Ők besegìtenek anyagilag, de egyébként nagyrészt magunknak fizetjük az augusztusi esküvőnket.

Baráti/ ismerősi társaságban volt olyan, ahol a lány apja vállalkozó és mindent apuka fizetett, épìtett nekik házat is utána stb .

De van olyan is, ahol a csaj házasodott be gazdagékhoz és mindent a pasi családja állt.

Ja és még egy ötlet:

Van olyan is,hogy valakinek szűk a költségvetése. Ilyenkor kérik a családok segìtségét. Olyan helyet keresnek, ahová lehet bevinni ételt és a családok visznek otthonról minden süteményt, ha megvan hivva legalább 5 háztartás ( pl.két örömszülő pár, egy egy testvér a házastárssal és még mondjuk egy nagyszülő) mindenki visz egy tálca süteményt máris 5 féle sütemény van.

Ruhát lehet venni Pl.Bonprixnél 20 ezer Forintért és stb. Ha pedig nagy, drága esküvőt akar lehet spórolni....

jan. 4. 22:11
 37/43 anonim ***** válasza:
100%

36-os vagyok ismét.

Szóval a szituációs gyakorlatban én az esküvőt mondtam, mint érzelmet kiváltó eseményt.

jan. 4. 22:12
 38/43 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg volt ilyen hagyomány, csak volt egy másik fele is, ami a férjed lányának biztosan nem tetszene: a szülők fizettek minden költséget, ami a házasságkötéssel kapcsolatban felmerült, DE a lány a szülők által kiválasztott vőlegényhez ment hozzá. Hogy neki tetszett vagy sem, egyéni szoc.probléma volt, senkit sem érdekelt a véleménye.
jan. 7. 15:26
 39/43 A kérdező kommentje:
Enis igy gondolom! Nagyon a fejunkre nőtt, a ferjemnek nyilvan a lánya, teljesen elfogult es nem latja ezt. Az anyuka nem all jol anyagilag igy kb en tobbet segitek a lanynak mint a sajat anyja, bar erdekes modon igy sem vagyok a kedvence es ugy erzem csak kihasznal es akkor vagyok jo ha adok. A lany volegenye szerintem csak azert van egyutt a ferjem lanyaval, mert “tehetos” csaladbol szarmazik. Sajnos bekell valljam elviselhetetlen a leanyzo, nagyon rossz termeszet, mindenkit kihasznal sajnos. Igy nem tudok masra kovetkeztetni, mint arra hogy a fiu is vsak azert van vele, hogy behazasodjon egy jo csaladba ugyanis a ferjem eleg nagy vagyonnal cegekkel lakasokkal rendelkezik..
jan. 8. 22:01
 40/43 A kérdező kommentje:
Ettol fuggetlenul nem gondolom, hogy milliokat kellene kifizetnunk az eskuvojere. Megkellene tanulni a sajat laban allni vegre, mert ha gyerekeik lesznek majd azokat is mi tartjuk el?
jan. 8. 22:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!