Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Kikérő? Én nem szeretem a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kikérő? Én nem szeretem a kikérőket, főleg nem akkor ha évek óta együtt él a pár máshol. Ti, hogy vagytok ezzel?

Figyelt kérdés
2023. dec. 15. 22:39
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
78%

"De, a fehér ruha jelképezte a tisztaságot"

Nem, a fehér ruha Viktória angol királynő óta divat, ő viselt fehéret az esküvőjén, és azt jelképezte, hogy a menyasszonynak van elég pénze ahhoz, hogy a lehető legkényesebb, legkönnyebben koszolódó ruhát viseljen. - (Akkoriban még nem voltak sem mosógépek, sem speciális vegyszerek a ruhatisztításra, a túl koszos ruhát kidobták/odaadták a szegényeknek. Az "esküvői ruha" mint olyan, általában a nő legjobb ruhája volt.)

Kérdező, szerintem mostanában sokszor teljesen értelmetlen a kikérő, - a vőfély rigmusokban elkiabálja, hogy mennyire könnyes a menyasszony szeme, hogy életében először távol kerül a szüleitől, közben meg évek óta együtt él a pár több száz km-re - ha nem is tetszik neked, a helyedben én is kihagynám az esküvőn.

2023. dec. 18. 16:06
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

"De, a fehér ruha jelképezte a tisztaságot"

Nem, itt nálunk Magyarországon pl. hagyományosan színes, díszes, gazdagon hímzett népviseletben mentek férjhez a lányok és a rezgős koszorú jelezte a tisztaságot, illetve az első házasságot.

2023. dec. 18. 21:46
 13/14 anonim ***** válasza:
21%
ez a kikérő azt hittem roma hagyomány.
2023. dec. 22. 07:33
 14/14 anonim ***** válasza:
Nekem sem jön be. Tavaly az unokahúgom házasodott és már vagy 5 éve együtt élnek de azért odament a vőfély kikérni hülye rigmusokkal. Amúgy is bűn gáz volt hogy ott a háznál nem is vendégeltek meg minket. A barátnőm esküvője szintén tavaly nyáron volt egy vidéki kúriában kikérő nélkül. Ott érkezéskor volt sütemény, üdítők, alkoholos italok
2024. jan. 19. 00:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!