Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyibe kerül manapság egy esküvő és a lakodalom együtt? Mindent beleszámolva.
Hány fő vett részt a lakodalmon?
Hogy sikerült előteremteni ezt az összeget? (Bocsánat, nem szeretnék senkinek sem a zsebében turkálni, csak hát ismerve a magyarországi átlagfizetéseket, nem biztos, hogy hitelfelvétel vagy szülői segítség nélkül mindenkinek simán megy.)
Olyanok válasza érdekelne elsősorban, akik az elmúlt egy évben házasodtak. Köszönöm.
Az unokatesóméknak tavaly volt esküvőjük, viszonylag igényes, 40 fő lehetett kb. és 2-4 millió körül jött ki. Pontos összeget nem tudok. Ők egyébként eléggé spórolósak, szóval azért némileg unalmas és száraz, semmilyen volt az egész esemény. Én azt mondanám, hogy ha igényesre veszed a figurát, akkor minimum 5 millió, de inkább 7. Egy másik barátomnak pár éve volt 5, 50 fővel de azóta tudjuk, hogy minden is drágult.
Miből? Spórolt fizetésből. Igen, az átlag magyar fizetés kevés, de ha nem fér bele, ne rendezzetek lakodalmat. Tény, hogy egy része visszajön az ajándékokból, de nem biztos - pont múltkor láttam egy tiktok videót ahol az jött le, hogy sok ember 10-20 ezer forintot adna az ifjú párnak, és lássuk be, ezzel még a saját étkeztetésüket sem biztos, hogy kihozzák.
Ma Magyarországon egy esküvő 3-5 millió forintba kerül, ha ésszel szervezed és felállítasz egy fontossági sorrendet. A legtöbben évekig spórolnak rá. Hitelt én ilyesmire nem vennék fel.
Sajnos csak árakban kezdtünk el felzárkózni a nyugathoz (még így is kis hazánkban a legolcsóbbak az esküvői szolgáltatások, pedig a szolgáltatók arányaiban jóval nagyobb terheket viselnek, messze itt a legalacsonyabb a profitarány) jövdelmekben nem, de ez igaz az ingatlanpiacra is.
Nekünk idén lesz, eddig itt tartunk:
Étel-ital-szállás-dekor élő virág nélkül 26ezer/fő, mivel befizettünk egy nagyobb foglalót így kaptunk egy hatalmas kedvezményt, azért ennyi - ez 85 főre 2.2milka
Ebbe nincs benne a tömény, számításaim szerint az minimum 400k lesz, nem akarom hogy bármi is elfogyjon
Fotós 360ezer
Videós 600ezer
A ruhám 280ezer
CM 150ezer
DJ 220 ezer
Smink-haj-manikűr 85ezer
Készülődős köntösök 35ezer
A lelkésznek 40ezret fogunk adni
Köszönőajándék 100 ezer, ez még nem biztos, lehet olcsóbbat fogunk végül választani de ez viszont tényleg hasznos
Meghívót én fogom tervezni, fogalmam sincs mennyi lesz így
A koszóruslányok ruhája nem tudom mennyi lesz mert rájuk bízom
Karikagyűrűhöz beolvasztjuk az itthon talált aranyat és abból lesz
Torta ?? még nem volt kedvem vele foglalkozni
Vőlegény öltöny ?? majd nyáron
Menyecske ruha ?? majd nyáron
Ékszerek, cipők ??
Nem akarom kiszámolni a végét. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!