Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvő és keresztelő egybekötve?
Sehogy. Nem tartanék ilyet. Nem tudom hogy egyáltalán lehetséges-e, de nem csinálnám. Két misét szenvedjenek végig? Melyik az első? Ha a keresztelő akkor ott vannak a szülők talpig menyasszonyban-vőlegényben majd utána kimennek hogy újra bevonuljanak az esküvőre?
Ha az esküvő, akkor meg utána nem zenebona, kivonulás, rizsszórás, hanem "bocs de maradunk, megkereszteljük a gyereket is".
A legkisebb probléma lenne a meghívó megfogalmazása, azaz hogy "meghívjuk önt es kedves családját az esküvőnkre és gyermekünk ugyanakkor tartandó keresztelőjére". A gáz a kivitelezés lenne meg hogy egy ilyen egyáltalán megtörténik.
Ezt gondoljátok át. De valószínűleg ilyen bolondot még a pap se látott.
Nálunk pl nem lehet ilyet (katolikus vagyok), mivel a keresztelők vészhelyzet kivételével vasárnap vannak, az esküvő meg gondolom szombaton lenne.
Ezért szerintem ezt először beszéld meg az esküvő pappal/lelkésszel.
Kedves Válaszadók!
Egyikőtök sem a kérdésemre válaszolt. Nem a mi ötletünk volt. A Papunk mondta, hogy így legyen,(Nem érvényes a gyermek megszentelése, ha nem vagyunk egyházilag összeházasodva) a kettő szertartás lenne egyben 1 óra. A násznépnek sem lenne ‘kínzás’.
Továbbra is az a kérdésem, hogy van-e valakinek ötlete, a meghívó szöveg megfogalmazására.
Valami olyasmit írnék, hogy
Gyertek el és legyetek tanúi, amikor Isten színe előtt elfogadjuk egymást és vállaljuk gyermekünk keresztségben való nevelkedését, a házasságunk megáldása és a gyermeki keresztelő ceremónia keretében
persze ezt még lehet csicsázni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!