Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hiszel a házasságban? Azt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hiszel a házasságban? Azt vallod, hogy ez jobban összetart két embert vagy azt, hogy ez csak egy papír, ami ráadásul megnehezíti az elválást?

Figyelt kérdés
2010. okt. 18. 14:43
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
41%

Oké, megpróbálom máshogy érzékeltetni.

Ha szeret egy férfi/nő, akkor ne azzal bizonyítsa, hogy aláír egy papírt. Az éreznem kellene, abból, ahogy hozzám ér, ahogy a szemembe néz, stb.

De ez annyira romantikátlan, hogy megígérem, hogy hű leszek, különben elvesztem a fele vagyonom.

2010. okt. 18. 15:13
 12/31 anonim ***** válasza:
60%

*hű leszek, különben elvesztem a fele vagyonom

Miért vesztenéd el? Ami házasság előtt a tied volt, az a tied marad. Amit házasságban szereztetek, azt meg közösen szereztétek, tehát a fele illet meg. De ez nem a TE vagyonod fele, hanem a közös vagyoné.

Ha nincs házasság, nincs ez a védelem. Ami a tied volt, és van róla papírod, a tied marad, minden mást bukhatsz.

2010. okt. 18. 15:18
 13/31 anonim ***** válasza:
82%
Feltétlenül hiszek benne. Észérvekkel ezt nehéz megmagyarázni. Azt viszont ne mondja nekem senki, hogy 10 év együttélés után, ahol már közös a vagyon és gyerekek is vannak, könnyebb szakítani, mintha lenne róla papír.
2010. okt. 18. 15:19
 14/31 A kérdező kommentje:
12 éve együtt, 2 gyerek, papír nincs, de felmerült, hogy lehetne. Nem fontos vagy mégis? ;-)
2010. okt. 18. 17:21
 15/31 anonim ***** válasza:
ennyire határozatlan és bizonytalan vagy, hogy a mi véleményünk fogja ezt eldönteni? igy ne házasodj. ez egy gesztus, és jogilag tiszta helyzet. de ha neked jobb a bizonytalanság, és nem kell a gesztus (vagy nem tudod ezt megadni a másiknak, mert nem gondolod komolyan), akkor inkább ne házasodj.
2010. okt. 18. 17:34
 16/31 anonim ***** válasza:
81%
Nekem fontos. Senkinek nem akarok az élettársa lenni, csak azért, mert manapság divat. A házasságnak igenis van összetartó ereje és sokkal hamarabb fog egy házaspár problémát megoldani a válás elkerülése érdekében, mint egy élettársi kapcsolatban. Na meg most nem azért, de miért hagyjam ki azt az élményt, hogy feleség legyek? :) A fehér ruhát, báli hangulatot :) Áhh, semmi pénzért :):)
2010. okt. 18. 17:42
 17/31 anonim ***** válasza:
74%

Az már régen rossz, ha azért nem házasodunk, mert az megnehezíti az elválást. Így nem lehet nekiállni családot alapítani. Én sem szeretnék a bizonytalanra építkezni, nem biztos érzelmekre gyermeket szülni. Szép dolog, hogy azért vagyunk együtt, mert szeretjük egymást és bármikor szétmehetnénk, de nem tesszük; tizen- és huszonévesen. De később már nem lehet szempont az, hogy nem házasodok, mert így bármikor ha akarok, leléphetek.

Illetve így is lehet, de azt akkor beszéljük meg előre, hogy "szívem, sosem foglak elvenni, mert nem érzem biztosnak az érzelmeimet, így a papír csak megnehezíti azt, hogy bármikor elhagyjalak".

Nem a ceremónia a lényeg, nem konkrétan a papír, és nem is a felvett név, hanem a szándék, hogy nem félek vele összekötni az életem hivatalosan is, mert tudom, és hiszem, hogy életem végéig vele maradok.

2010. okt. 18. 17:47
 18/31 anonim ***** válasza:
65%
Számomra nem a házasság intézménye és a látszatlakodalom a fontos,hanem a kölcsönös szeret és tisztelet.Az pedig anélkül is megvan,sok házasságban a felek nem is ismerik ezt a két szót...
2010. okt. 18. 18:09
 19/31 anonim ***** válasza:
64%

"De később már nem lehet szempont az, hogy nem házasodok, mert így bármikor ha akarok, leléphetek."

Ezt félreértetted. Még szemléletesebb példa:

Mi a jobb, ha a kutyád azért nem megy el, mert kikötöd, vagy azért, mert veled akar maradni?

Egy kapcsolat is lehet komoly, lehet akár komolyabb, mint néhány házasság. Én tudom, hogy olyan férfit keresek, akiben meg van az a bizonyos intelligencia, hogy megérti, hogy ha azt mondom, szeretem, akkor szeretem, teljes szívemmel.

Én egy őszinte, becsületes ember vagyok, és ha a szavamat adom, akkor azt meg is tartom, és elvárom másoktól, hogy számonkérjék rajtam.

2010. okt. 18. 18:13
 20/31 anonim ***** válasza:
75%
Számomra fontos. Főleg a döntés miatt. Kimondani azt az igent. Ha az ember ez előtt áll, akkor átgondolja, hogy tényleg ezt akarom-e, vagy csak épp jól elvagyok a langyos vízben, mert majd holnap döntök. És majd jövő héten. Meg majd holnap. Így szép lassan elmegy az idő, és észre sem veszem, hogy langyos vízben vagyok.
2010. okt. 18. 18:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!