Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hiszel a házasságban? Azt vallod, hogy ez jobban összetart két embert vagy azt, hogy ez csak egy papír, ami ráadásul megnehezíti az elválást?
Oké, megpróbálom máshogy érzékeltetni.
Ha szeret egy férfi/nő, akkor ne azzal bizonyítsa, hogy aláír egy papírt. Az éreznem kellene, abból, ahogy hozzám ér, ahogy a szemembe néz, stb.
De ez annyira romantikátlan, hogy megígérem, hogy hű leszek, különben elvesztem a fele vagyonom.
*hű leszek, különben elvesztem a fele vagyonom
Miért vesztenéd el? Ami házasság előtt a tied volt, az a tied marad. Amit házasságban szereztetek, azt meg közösen szereztétek, tehát a fele illet meg. De ez nem a TE vagyonod fele, hanem a közös vagyoné.
Ha nincs házasság, nincs ez a védelem. Ami a tied volt, és van róla papírod, a tied marad, minden mást bukhatsz.
Az már régen rossz, ha azért nem házasodunk, mert az megnehezíti az elválást. Így nem lehet nekiállni családot alapítani. Én sem szeretnék a bizonytalanra építkezni, nem biztos érzelmekre gyermeket szülni. Szép dolog, hogy azért vagyunk együtt, mert szeretjük egymást és bármikor szétmehetnénk, de nem tesszük; tizen- és huszonévesen. De később már nem lehet szempont az, hogy nem házasodok, mert így bármikor ha akarok, leléphetek.
Illetve így is lehet, de azt akkor beszéljük meg előre, hogy "szívem, sosem foglak elvenni, mert nem érzem biztosnak az érzelmeimet, így a papír csak megnehezíti azt, hogy bármikor elhagyjalak".
Nem a ceremónia a lényeg, nem konkrétan a papír, és nem is a felvett név, hanem a szándék, hogy nem félek vele összekötni az életem hivatalosan is, mert tudom, és hiszem, hogy életem végéig vele maradok.
"De később már nem lehet szempont az, hogy nem házasodok, mert így bármikor ha akarok, leléphetek."
Ezt félreértetted. Még szemléletesebb példa:
Mi a jobb, ha a kutyád azért nem megy el, mert kikötöd, vagy azért, mert veled akar maradni?
Egy kapcsolat is lehet komoly, lehet akár komolyabb, mint néhány házasság. Én tudom, hogy olyan férfit keresek, akiben meg van az a bizonyos intelligencia, hogy megérti, hogy ha azt mondom, szeretem, akkor szeretem, teljes szívemmel.
Én egy őszinte, becsületes ember vagyok, és ha a szavamat adom, akkor azt meg is tartom, és elvárom másoktól, hogy számonkérjék rajtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!