Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Lehet e még templomi esküvőm?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Dom3 kérdése:

Lehet e még templomi esküvőm?

Figyelt kérdés
Nekem már volt templomi esküvőm, páromnak viszont mèg nem. Mindketten katolikus vallásúak vagyunk.

2023. aug. 28. 17:50
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
59%
Az én egyházi házasságomról kimondták, hogy érvénytelen volt, mert már akkor is tudtam, hogy nem akarok gyereket, szóval közel sem lehetetlen a dolog, de indokok kellenek hozzá és hosszadalmas, bürokratikus procedúra.
2023. aug. 28. 20:51
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Igen, lehet a kanon jog szerint is érvénytelenítetni, de nyomós indok kell és évekbe telhet.
2023. aug. 29. 12:35
 13/14 anonim ***** válasza:
75%

Gondolom hívő, vallását gyakorló ember vagy, ha már templomi esküvőt szeretnél. Nyilván nem csak karácsonykor meg húsvétkor (se) fordulsz meg egy templomban, hanem jársz gyónni és próbálsz időt szakítani rá, hogy szentmisére járj, tehát ismered a papot, és meg tudod kérdezni tőle.

Vicceltem, nyilván nem gondolom rólad ezeket, mert ha nem csak a képmutatás meg a fotók miatt kellene a templom, akkor a kérdésre magadtól is tudnád a választ 😅 (amit egyébként többen is leírtak előttem, hiába vannak rommá szavazva)

2023. aug. 29. 16:40
 14/14 anonim ***** válasza:

Én katolikus keresztény vagyok, nem ítélem el ennyiből a kérdezőt.

Egy közeli ismerősöm is az egyházi bírósághoz fordult, hogy mondják ki a házassága érvénytelenségét. Hívő, nem csak karácsonykor templomba járó nő, rendszeresen zenél miséken. De volt férje pár év után egyszer csak szó nélkül lelépett, azt sem tudták hol van, majd kiderült, hogy gyereke lett egy másik nővel, de már házasság előtt is viszonyai voltak. Nyilvánvalóan nem volt érvényes házasság (ugyanis egyik érvényességi feltétel, hogy mindkét fél komolyan gondolja és ne álljon kényszer alatt).

2023. aug. 29. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!