Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi idővel az esküvő előtt érdemes elkezdeni szervezni a ceremóniát?
Nekünk is augusztus végén volt pár éve.
A lényeg, hogy az étteremmel már szeptemberben beszéltünk, lefoglaltuk (és amikor láttam a pasi határidőnaplóját, már két évvel későbbre is volt lefoglalt időpont).
Utána mentünk a polg.hiv-ba, az anyakönyvvezető ceruzásan beírt minket az adott napra (azt mondta, így szokták), és 6 hónappal a tényleges időpont előtt be kellett aztán menni, akkor beírt véglegesre. (Aztán előtte pár héttel egyeztettük a részleteket).
Ruha nekem varratva volt, márciusban kerestem varrónőt.
Ja, még egy: Fotóst már szintén szeptemberben kerestünk és megegyeztünk vele.
A szolgáltatók (helyszín, ceremóniamester, zenész, fotós) jellemzően egy évre előre adnak időpontot, de találkoztam már olyannal is, aki 2,5 évet mondott. Ezeket már most célszerű lefoglalni, hiszen ezek a szolgáltatók egy napon csak egy esküvőn tudnak jelen lenni, nem úgy működnek, mint pl. egy cukrászda, hogy ugyanarra a napra be tudnak vállalni akár 5-6 esküvői tortát is.
A többit ráér egyébként később is, ruhát, tortát, tánctanárt, dekort mi például 3-6 hónappal előtte intéztünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!