Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ki mennyit költött mostanában esküvőre?
Azt is írjátok légyszi mennyi volt a létszám.
Jól érzem hogy hiába csak 40 embert szeretnénk 3-4 milla lesz így is?
#21: Ajánlom figyelmedbe: [link]
Messze Magyarországon a legalacsonyabbak az (esküvői) szolgáltatások árai, miközben a legtöbb szolgáltató az adón kívül mindent külföldre fizet, más olyan szolgáltatóknak (gyártók, szoftverfejlesztők stb...) akik azokra a piacokra áraznak, szóval nincs itt szó pofátlanságról. A legtöbb szolgáltató többszázezres vállalási árak mellett is kisebb óradíjban dolgozik mint Te a munkahelyeden.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, bár nem gondolom úgy hogy 40 ember pucc parádé. Semmi luxust nem szeretnénk de nevetséges árak vannak.
13-as egy az egybe leírta a gondolataimat, mintha csak én írtam volna az egészet
23, Ricsi elfogult szerintem...
Legjobb példa számomra a sminkes. Sima alkalmi smink 6000 körül szokott lenni, mennyasszonyi smink 25-30.. Mi az indok? Mert annak tartósabbnak kell lennie. Miért az alkalminak, nem? Másfél órás vakolatoknál még meg is értem, de én pl egy halál egyszerű, nagyon kis szolid sminket kértem, 20 perc alatt kész lettem még a próbán is. És ez is annyiba került. Na ez már a lehúzás kategória.
Azt nem értem, hogy akkor minek kér bárki is menyasszonyit. Kérjen alkalmit aztán csókolom. Aki meg szolid kis sminket akar az miért nem magának csinálja vagy kér meg valami barátnőt? Azért nem atomfizika a sima smink alá dobni egy alapot a végén meg megküldeni fixálóval. Mi baráti körben így csináltuk, szép is volt mindenki, nem is folyt el.
Tényleg sok szolgáltató bazi drágán dolgozik, de a pároknak (pláne a menyasszonyoknak) is elmegy az eszük ilyenkor, és készségesen kifizetnek hatalmas összegeket a semmire. Most ha valaki kifizeti a 20 perces egyszerű sminkért a 25-30-at, akkor nyilván ennyiért is fogják adni.
#25, #27: Végeztem egy kis kutatást, megkérdeztem gyorsan három a szakmában (el)ismert sminkest akiket én is ajánlani szoktam a pároknak és akikkel ebből kifolyólag napi kapcsolatban vagyok:
1. kollegina:
Alkalmi smink 8.000 Ft
Próbasmink + menyasszonyi smink: 22.000 Ft
2. kollegina:
Alkalmi smink 8.000 Ft
Próbasmink + menyasszonyi smink: 25.000 Ft
3. kollegina:
Alkalmi smink 8.000 Ft
Próbasmink + menyasszonyi smink: 21.900 Ft
Szóval az alkalmi smink mindhármuknál egy árban van, 8.000 Ft, a menyasszonyi sminknél viszont kétszer viszik fel az alkalmi sminknél amúgy több alapanyagot, nagyobb odafigyelést és több időt igénylő menyasszonyi sminket. Egy menyasszonyi smink elkészítése nagyjából másfél óra, így tehát legalább három órát dolgoznak, a legdrágább 25.000 Ft-ért. Ez ugye kicsit több mint bruttó 8.000 Ft-os óradíjat jelent. Egyrészt nézd meg mennyit kér az autószerelőd, a fodrászod, a könyvelőd, a masszőröd, a bárkid (mind többet fog ennél), másrészt pedig számold ki, hogy ha levonja ebből az összegből az elhasznált anyagok költségét, a marketingre és a céges háttérre költött forintokat, az adókat, ha a szalonjában sminkelt akkor a bérleti díj erre eső részét, ha kitelepült akkor a kitelepülés költségeit, illetve minden egyéb költséget, akkor ennek talán a harmada-negyede marad nála munkadíjként. Ez kettő-háromezer forint, óránként, nettóban, vállalkozóként, úgy, hogy nincs fizetett szabadság, magadnak kell beszerezni az eszközeidet, Te dolgozol és aggódsz azért, hogy legyen munkád, egy személyben vállalod a felelősséget az egész bizniszért stb...
Egy barátom a takarítócégében 1800Ft-os nettó órabérért nem talál takarítót, alkalmazotti státuszban, bejelentve, vidéken. Lehúzós és pofátlanul drága a sminkes?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!