Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Min lehet spórolni egy esküvőn?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Min lehet spórolni egy esküvőn?

Figyelt kérdés

40 fős esküvő. Ami nekem eszembe jutott:

-Szállás nincs, mindenki a közelben lakik (átlagosan 30 perc kocsival) vagy meg tudja oldani az ott alvást, egy pár van akik messzebbről jönnek, ők kifizetik maguknak, mi is így fogjuk az ő esküvőjükön.

-Tánctanár nem kell, mi betanulunk Youtube-ról egy táncot.

-Esküvői ruhát a lehető legolcsóbban szerezném be.

-Szolgáltatók közül csak fotós és DJ lesz, illetve még a ceremóniamesteren gondolkozom, hogy rajta spóroljunk-e, ezt nem tudtam még eldönteni.

-Köszönő ajándék nem lesz.

-Csak alap dekoráció.

-Cipők lehetnek kínaiból is, illetve a menyecske ruhám nem kimondottan menyecske ruha hanem egyszerű nyári ruha amit 7 ezerért vettem.

Nektek van még ötletetek? Ti min tudtatok spórolni?

Tudom, hogy a legegyszerűbb megoldás a két tanúval hétköznap, de mi ennél nagyobbat szeretnénk :D Csak nem vagyunk annak a híve, hogy egy napért kiadjunk 5 millió forintot.

2023. máj. 12. 07:54
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
19%

Hogyne lett volna esküvőm. És voltam pár esküvőn is, mondjuk úgy rengetegen mint vendég.

De mindegy itt mindenki zabálni vedelni megy önző mocsok népség.

2023. máj. 14. 16:55
 22/30 anonim ***** válasza:
76%
Írták már többen, de például ha alkoholt tudtok ti vinni külön, és nem az étteremből kell rendelni, sokkal olcsóbb. A családban egy művelődési házban volt lakodalom többször, nagyobb vidéki várostól egy falunyira. Nem volt messze, és egy ismerős fiatalt (aki nem ivott, fizettek neki egy húszast pár éve az estére), óránként szállította vissza a városba a már elfáradt vendégeket. A művházba egy ismerős szakácsot és a csapatát kérték fel, ott is az alapanyagokat megvehette előre olcsóbban a család. Ahogy mások is mondták, tortánál például ne mondjátok, hogy esküvőre kell. Meghívót is gyárthattok ti, olcsóbban kijön. Ha viszont sok a vendég, mindenképp érdemes egy vőfély, aki irányítja a csapatot. Nálunk ez nagyobb hangú ismerős volt, akiről tényleg tudtuk, hogy meg lehet hallani, a játékokat pedig tesók és barátok szervezték le. A legfontosabb a vendégeknek az étel, ital és a zene, ezekre érdemes odafigyelni.
2023. máj. 14. 17:29
 23/30 anonim ***** válasza:
77%

21, hát ennek tükrében érdekes, hogy még mindig nem érted az egész alapját...

1. Ha vendéget hívsz, te vagy a házigazda, és mint ilyen, a te feladatod gondoskodni arról, hogy a vendéged jól érezze magát. Ezt már az ovis szülinapi zsúrokon megtanulhatta volna az ember, nem kell hzzá lagzi.

2. "A menyasszonyról szól"... hátmondjuk.... nem. Az ifjú párról szól. Akik együtt ünneplik az esküvőjüket azokkal, akik számítanak.

3. A ruha fontos, hisz arra fog emlékezni az ember később, hogy milyen szép volt.

De akkor ehhez minek lagzi? Vedd meg a ruhát, csináltass egy fotósorozatot oszt jólvan.

Te arra emlékszel szívesen az esküvődről, hogy szép volt a ruhád?

Én arra, hogy hajnali 5ig roptuk szinte megállás nélkül, a házasságból kiábrándult nagybátyám fülig érő szájjal mondta, hogy bár az ő esküvője lett volna ilyen jó. Jókat ettünk, jókat ittunk, jókat játszottunk. Emlékszem mekkorát sikkantott az egyik nagyon öreg rokon hölgy amikor párom a menyecsketáncnál a rózát csakúgy elhajította és az ő ölébe pottyant:D

Óriási volt.

Cserébe voltam olyan esküvőkön is ahol azzal mulattatuk magunkat, hogy a névtáblákat cserélgetjük egymás előtt, mert kva unalmas volt, ráadásul éhesek is voltunk nagyon, de az étel csak nem jött. Aztán megszólalt valami táncra aligha alkalmas zene úgyhogy kicsit lötyögtünk, majd leléptünk, mert egyszerűen unalmas volt, nem volt jó ott lenni. De persze ez a lagzi 3x annyiba került mint amiénk.

Szép volt a ruha? Szép hát. De egy jó emlék nem attól jó, hogy egy tárgy drága és előkelő volt..

2023. máj. 14. 20:58
 24/30 anonim ***** válasza:
23%

23# aha, szóval neked tök részegnek kell lenned hogy jól érezd magad, és szerinted ez így helyes.

Köszi, mi pia nélkül is remekül elvoltunk.

Ne próbáld meg bebizonyítani hogy az a helyes amit te megéltél.

És mitől nem tudtad eddig hogy a magyar a legalkoholistább nép a világon?

Ne magadból indulj ki, nem mmindenki mozog alpári kocsmai körökben. 🤮🤮🤮

2023. máj. 15. 08:53
 25/30 anonim ***** válasza:
66%

Sok mindenen lehet spórolni, kérdés, nektek megvan-e hozzá a háttér. Pl. ha valamelyik ismerőstöknek van egy nagyobb hátsó kertje, akkor lehet a "lagzi" ott, 40 ember azért már egy nagyobb kertben el tud férni. És akkor meg lehet házi kaja, bogrács, grill, olcsón nagy tételben vett alkohol, házipálinka. De ezt nehezen lehet kivitelezni, ha nincs a kinézett helyen olyan vendég vagy ismerős, akinek nincsen ekkora kertje. Vagy az is jó, ha vki tud ingyen vagy akciósan szerezni egy termet (és ha szerez termet, akkor kérdés, hogy van-e elég igényesen kinéző, kényelmes, nem ocsmány szék).

Ha meg nincs ilyen hely, és kell étteremben helyet foglalni, érdemes megnézni, melyik csomagban mi van benne... és ha nem ilyen korlátlan italcsomagos konstrukciót választotok, akkor azon baromi sokat lehet spórolni, ha engedik, hogy kívülről vigyetek piát... illetve ha nem nagyon ivós a társaság, akkor az alkoholválasztékot érdemes 2-3-4 italra (pl. 2fajta bor, pezsgő és mondjuk 1 tömény vagy sör... de sok minden függ attól; mit szeret a társaság) leszűkíteni. Sütiből lehet kevesebbet tervezni, mert mindenki túlszámolja.

40 főhöz tök fölösleges ceremóniamester - annyit még egy kijelölt rokon nélkül is el lehet irányítani... ha mégis akartok, jelöljetek ki egy rokont, akinek kb. annyi a dolga, hogy tereli a népet, ha épp kezdődik vmi program.

Nem kell rigmusoznia, nem kell lakájosan viselkednie, elég csak összeszedni a bagázst, ha épp kezdődik a tánc vagy a tószt.

Öltönyt lehet már meglevőt adni a párodra, ha van... ha nem, azért vannak olcsóbb boltok (nyilván egy minőségi testreszabott öltöny jobban néz ki, mint egy Mr. Sales-es, de egy jó fotós azt is tudja úgy fotózni, hogy ne nézzen ki nagyon gázul... meg kérdés, hogy nektek elég-e az, hogy legyen egy kedves emlék vagy hú, de jól akartok kinézni a képeken).

Hajat, sminket magadnak. A haj sztem az, amit sztem sokan túlmisztifikálnak... persze, egy fodrász remek tartós hajat tud készíteni, de ha alapvetően szép a hajad és tudsz vele bánni (vagy van ismerősöd, aki viszonylag jó ebben), egy sima kiengedett haj is nagyon csinos tud lenni. Egy karbantartó vágásra talán érdemes elmenni előtte (hogy töredezett ne legyen), de ennyi.

Olyan sallangokat, mint a homoköntés, csokordobás meg projektorral vetítés, simán el lehet engedni. Nem is feltétlen kell csokor sem az esküvőre.

2023. máj. 15. 12:57
 26/30 anonim ***** válasza:
77%

"23# aha, szóval neked tök részegnek kell lenned hogy jól érezd magad, és szerinted ez így helyes."

Ezt mégi honnan szedted? Hol írtam ilyet?

A sajátomat is beleértve összesen egyetlen esküvőn voltam berúgva és az is azért történt, mert először egyáltalán nem volt zene, se programok, aztán elindítottak valami ordenáré alja lépegetőst és az örömapa szinte erőszakkal vitte az embereket a tánctérre és csak azt fogadta el kifogásnak, ha épp pohár volt a kezedben. A taxi meg baromi lassan jött, szóval húzni kellett az időt. Gyakorlatilag akkor rúgtam be, amikor már eljöttünk vére:D

Értjük, hogy van egy végtelenül szélsőséges szorongásod az alkohollal kapcsolatban, gondolom vannak mögötte traumatikus élmények, de azért nem kell mindenkire savat hányni aki esetleg megiszik egy fröccsöt egy lagzin.

Nem tudom neked hány barátod van vagy hogy szeretsz-e táncolni, de nekem sokkal nagoybb élmény volt az, hogy a barátaimmal vagyok és táncolunk (jó zenére), semmint az, hogy mos tkinek milyen a ruhája.

2023. máj. 15. 16:17
 27/30 anonim ***** válasza:
14%

26#, Le is írtad!

Szarsz rá az ifjú párra, de pia legyen dögivel.

Mi ez ha nem önzőség?

Mi alkeszokat meg sem hívtunk a lagzinkba! És milyen jól tettük.

2023. máj. 18. 14:10
 28/30 anonim ***** válasza:
66%
Jólvan-jólvan, vedd be a gyógyszereidet, mert elpattan az ér az agyadban, ha így folytatod.
2023. máj. 18. 14:13
 29/30 anonim ***** válasza:
16%

28# Semmi érv mi?

Nulla vagy, törődj bele.

2023. máj. 18. 14:20
 30/30 anonim ***** válasza:
66%

29, érvekről beszélsz te, aki random idegeneket alkoholistáz le mindenféle alap nélkül?:D

Minek mondjak érveket, ha te úgyis jobban ismersz engem magamnál?:D

2023. máj. 18. 14:23
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!