Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehet előbb a Templomi esküvő mint a polgári?
Én katolikus vagyok a párom református és katolikus templomba szeretnénk és ez lenne előbb mint a polgári. Ilyet lehet?
Illetve ha másik városban tartjuk az esküvőt akkor a jegyes oktatást csinálhatjuk ott ahol elunk?
Mert én az ország másik feléből jövök és ott lesz az esküvő. A jegyesoktatást muszáj ott csinálni ahol esküszünk?
Katolikus lehet, református nem, mert ők a már meglevő polgárit áldják meg. Tehát az, hogy katolikus templomban lesz, az egy dolog. Mert ha ökumenikus esküvő lesz, tehát a ref. lelkész is ott lesz, tehát a ref. fél a ref. szerint esküszik, akkor nem lehet a polgári később.
"Illetve ha másik városban tartjuk az esküvőt akkor a jegyes oktatást csinálhatjuk ott ahol elunk?"
Persze, gond nélkül. Nálunk a plébánián tavaly vagy 8 pár volt jegyesoktatáson és nulla esküvő volt itt. Igazolást ki szoktak állítani, hogy elvégeztétek.
Ahogy előző írja, a reformátusnál eeelvileg ez nem megy.
De a gyakorlatban mindent meg lehet oldani. Kérdezzétek meg a szertartást vezető papot/ lelkészt, igazából rajta múlik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!