Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Esküvő úgy, hogy nem vagyok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esküvő úgy, hogy nem vagyok jóban a családommal?

Figyelt kérdés

Szüleimmel nem beszélek és az ő rokonaikkal sem, pár kivétel van, az egyik nagymamám és a testvérem. Csak őket hívnám meg a családból, plusz a tesóm családját, azaz összesen 5 főt. Egy közeli barátnőm van és ő lenne még ott tőlem a párjával. Vőlegényem oldaláról meg kb 20 ember mert ő jóban van a családjával és több barátja van mint nekem.

Aki volt ilyen helyzetben, milyen esküvőt tartott? Az a maradék családtag akivel beszéltek mit szólt hogy xy-t még az esküvődre sem hívtad? Nem érezted úgy hogy akármit is tettek meg kéne hívni őket? (Én nem érzem ezt)

2023. ápr. 30. 13:18
 1/7 anonim ***** válasza:
93%

"Az a maradék családtag akivel beszéltek mit szólt hogy xy-t még az esküvődre sem hívtad? Nem érezted úgy hogy akármit is tettek meg kéne hívni őket? (Én nem érzem ezt)

Akkor ne hívd meg őket. Nem én döntök ebben, és ne érdekeljen senki véleménye. Csináld úgy, ahogy te érzed/ti érzitek.

2023. ápr. 30. 13:31
 2/7 anonim ***** válasza:
91%

Nekem eleve kicsi családom van (tesóm, anyám, nagynéni és ennyi), akikkel rendesen tartom a kapcsolatot és akiket alapnak tekintettem, hogy meghívom. De anyám rábeszélt, hogy hívjam meg a távolabbi rokonokat is, olyanokat is, akiket életemben nem láttam, csak mert "illik" és rokonság. Megbántam. Hogy néz már ki, hogy az esküvőn találkozom valakivel először, akit én hívtam meg? Meg érted, ők is mit gondolhattak, hogy biztos csak a nászajándék miatt hívtam meg (főleg, hogy ugye már évek óta együtt éltünk a férjemmel az esküvőre, szóval beírtam a meghívóba, hogy kínai kávéskészlet helyett inkább a nászutunkat támogassák, ha nem jut eszükbe személyes ajándék, de egyébként tényleg nem pénzt akartunk kicsikarni belőlük). Utólag könnyű okosnak lenni, de ha újra csinálnám, csak és kizárólag azokat az embereket hívnám meg, akiket egyrészt ismerek (lol), másrészt akiket örömmel látok ott és igazán felszabadult tudok lenni velük, mellettük. Elvégre ez egy ünnepnap, nem arról kéne szólnia, hogy ki mennyire sértődik meg, a szülinapomra vagy bármilyen ünneplésre is csak azokat hívom meg, akiket örömmel látok, nem?

Szóval, bár nem pont ebben a helyzetben voltam, hanem inkább a fordítottján, én abszolút arra biztatlak, hogy ha nem érzed rosszul magad miatta, akkor ne hívj meg olyanokat, akiket nem szeretnél.

2023. ápr. 30. 13:37
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Az én családom mellettünk áll de nekem nincs sok rokonom. Szüleim és két testvérem lesznek ott.

A párom szülei/ családja senki sem jön el. Meg lettek hívva de nem akarnak ott lenni. Ők ellenzik.

Akikkel nem vagyunk jóba pedig már nem erölködünk, ha nem hát nem. Lesz egy pici esküvőnk és kész, úgysem az számít mennyi vendég van ott.

2023. ápr. 30. 13:40
 4/7 anonim ***** válasza:
91%

Nekünk nyáron lesz az esküvőnk és nagyon hasonló a szituáció. Nekem alapból is kicsi a családom és egy jó részével nem is tartom a kapcsolatot. Én 8 főt hívtam meg, párom 20-at. Lehet így fura egyeseknek, hogy közel sem fele-fele az arány, de annyira nem érdekel, biztos nem fogok más kedvéért meghívni olyanokat, akiket valójában nem is akarok. Így se lesz olcsó meg nem is érezném magam olyan jól a társaságukban.

A meghívott családtagok tudják miért van ez így és ezért nem is erőltetik, a párom családjából kérdezték páran, hogy hogyhogy nem hívom meg pl. az apámat, nekik mondtam, hogy nem vagyunk jóban, páromat se ismeri és ez elég is volt. Nem érzem, hogy meg kéne hívni őket, csak mert vérrokonok és ha megtudják és megsértődnek se érdekel. De tőlem biztos nem tudják, nem csak az esküvőt, de azt se, hogy egyáltalán kapcsolatban vagyok, mert ennyire nem tartjuk a kapcsolatot. Pedig 6 éve vagyunk együtt.

Csináld úgy, ahogy szeretnéd és ne foglalkozz mások véleményével, ez nem az ő napjuk lesz és nem nekik kell megfelelni.

2023. ápr. 30. 13:56
 5/7 anonim válasza:
100%

Én az apám részéről a családdal nem vagyok jóban, mikor az esküvőnk volt, akkor már kb. 2 éve nem is beszéltünk.

Nem éreztem, hogy helyük lenne ott egyáltalán. Okkal romlott meg a kapcsolat, nem láttam értelmét, hogy odajöjjenek, menjen a műmosolygás, aztán 3 hét múlva újra összevesszünk. Meg őszintén, akiknek annyira nem vagyok fontos, hogy évekig elvannak anélkül, hogy tudnák, mi van velem, élek-e vagy halok, azok ne jöjjenek az esküvőnkre sem ünnepelni.

2023. ápr. 30. 15:13
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Én hasonló helyzetben voltam mint te, annyi kivétellel, hogy a szüleim már nem éltek amikor nősültem, pedig őket szívesen láttam volna ott. Végül (feleségem noszogatására) meghívtam mindenkit, aztán végig azon “izgultam” hogy ne jöjjenek el :DD Szerencsére nem jöttek covidra hivatkozva, bár ez szerintem ez csak a mese volt, de végül örültem neki, hogy nem voltak ott…

Így a tanácsom az, hogy azt hívd meg akit ott akarsz látni, akit meg nem annak a sértődése eddig se érdekelt gondolom, ezután se kell hogy zavarjon

2023. ápr. 30. 20:10
 7/7 anonim ***** válasza:

22-en volt az eskuvonk.

Anyam testvere es csaladja nem volt a meghivottak kozott, meg is jegyeztek mamamnak, hogy igazan beferhettek volna. Hat, en meg azt gondolom, hogy akikkel evente 1x talalkozok (az utobbi 3 evben a covidra lett rafogva) es amugy ha talalkozunk is, megy a bajolgas, utana meg csak egymast beszelik ki a csaladban, azokat miert is hivjam el? Engem marhara nem erdekel ez a “illik mert rokon” tema, nem akarok megfelelni senkinek.

A masik, unokatestverem baratnoje letamadott, oket miert nem hivtuk meg. Evente 1x jonnek Magyarorszagra, nem is beszelgetunk mar, en ritkitottam a beszelgeteseket mert a csaj folyton csak panaszkodni tudott. Raadasul ha az unokatestverem nem kert szamon, majd nehogymar a baratnoje..

2023. máj. 1. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!