Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Menyasszonyok, esküvőre...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Menyasszonyok, esküvőre készülők, miért sajnáljátok a pénzt pont a menyasszonyi ruhátokra?

Figyelt kérdés
Több menyasszonyi eladós csoportban is benne vagyok, ott is, illetve az én menyasszonyi ruhám árulásakor is azt tapasztalatom, hogy igen nagy lagzikat terveznek a párok (tehát nem a polgári esküvő+kicsi vacsora megoldásokról beszélek), de a menyasszonyi ruha az pont nagyon olcsón kéne, ráadásul sok menyasszony az édesanyjával fizetteti ki a ruhát(!!??). Többeknél láttam, hogy az sem baj, ha egy múltszázadi, befűzött habostortának öltöznek, átvirít a szoknyájukon a nagy abroncs, lepattognak a gombok stb, meg aliról rendelt, susogós szatyor ruhakölteményekben pompáznak, de legyen 50-80 ezer ft a ruha (nehezen tudom elhinni, hogy egy-két kivételtől eltekintve tényleg ilyen ósdi, ronda ruha tetszen a fiatal nőknek). Pedig egy menyasszonyi ruhabérlés sem ennyi, hanem 250-350.000+ Ft. Már az én időmben is igen borsos áron volt a fotó-videó, a kaja+süti, terembérlés, a dekoros, a torta, a zenekar, a vővély, a szállások, gyűrűk stb, stb.... El sem tudom képzelni, hogy napjainkban, ekkora infláció mellett milyen hatalmas összegekeket fizetnek ki a párok (a szülők??) ezekért a szolgáltatásokért, mégis pont a ruhára sajnálják a pénzt. Nekem nem áll össze ennek a miértje? Igen, nagyon rossz a helyzet az országban, sokan nehezen élnek meg, nincs mindenkinek 300.000-500.000 Ft csak a menyasszonyi ruhára, én ezt teljesen megértem. De akkor miért tartanak ekkora dínom dánomot, ha nincs rá pénzük, a szülőknek kell kipengetni, és miért viselnek inkább egy divatjamúlt/rossz minőségű, szemmel láthatóan silány, olcsó ruhát egy ilyen fontos napon, mikor más dolgokért meg milliókat adnak ki? A rosszindulatú válaszolókat megelőzve, mi évekig takarékoskodtunk az esküvőnkre, mindent magunknak fizettünk, addig nyújtózkodtunk, ameddig a takarónk ért, és eszembe nem jutott volna anyukámmal fizettetni a ruhámat.

2022. okt. 22. 10:46
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastam a válaszokat, nekem egy okom volt egy vékony rövid ruhában férjhez menni. Sokat költöttünk a kajára, a fotós és videós is drága volt, de így minőségi módon örökítették meg az emlékeket. Az étel jó hangulatot alapozott meg. A ruhát meg egy napon vettem fel, eszemben sem volt kb 10 óra kedvéért egy vagyont otthagyni. Így is volt benne rizikó, mert kültéri esküvő volt, beborult az ég, és ha esett volna, fel se tudtam volna venni egyáltalán a fehér ruhát. Nem az a ruha volt a fontos, hanem minden más, ami történt aznap.
2022. okt. 26. 13:37
 42/45 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem a násznépből senkit se érdekel varrott vagy ragasztott-e a díszítés. Messziről nem látszik, fotón se. Aki meg ezt firtatja, nem is értem. Eszik, iszik, szórakozik, egy dolga van érezze jól magát, ne a ruhámon rugózzon.
2022. okt. 26. 17:40
 43/45 anonim ***** válasza:
10%
Sztem bizonyos körökben számít csak a ruha kinézete. Ez az értelmiség illetve a felső osztály, de abból levonhatjuk az újgazdagokat. Ez mindössze pár tízezer ember lehet. Ennyi ember 10 millióból aki igényes és van ízlése. Ha felszállsz a metróra, hány embernek van stílusa? 100-ból 1? És hány az, aki minőségi, márkás cuccokból válogatja össze? 1000-ből 1?
2022. okt. 27. 18:11
 44/45 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem meg sokaknak számít csak nincs rá pénzük.
2022. okt. 27. 20:26
 45/45 anonim ***** válasza:
74%

Esküvő és temetés, erre a kettőre lehet a legtöbb pénzt itthon elkölteni. Ezt tudják jól és bizony lekarcolják keményen a hasznot, mert úgyis kifizetik rá. Egy összesen 10 fős esküvőt sem lehet megúszni fél millió alatt úgy, hogy polgári és vacsora csak.

Párom pl mondta, hogy a sminket magának készíti, mert ért hozzá, de hajat már csináltatnia kell. Ruhából nem akar habosbabos flancosat, de nem is a szekrényből venne fel, nyilván én sem. Szeretnénk gyűrűt, az sem lesz 2 fillér és csak egyszerű klasszikusat néztünk. Fotóst is szeretnénk, nem apukáink meg anyukáink epic zoomos mobilos fotóit tennénk el. :D Nyilván kedves az is, csak máshogy. És akkor egy vacsora, semmi pucc itt sem.

És ez tényleg egy olyan dolog, ami nagyjából a minimum. Nyilván van ennél lejjebb, de az már nagyon olyan embereknek való, akik tényleg csak jogilag akarnak egybe kelni és semmi extra, keresnek 2 tanút aztán annyi, mennek dolgukra tovább.

Mi pl inkább a nászútra tesszük félre, mert kettőnk élménye fontosabb, mint hogy mindenféle rokon meg "barát" jól lakjon, aludjon ingyen.

Szóval azért szeretnének dínom dánomot, mert jobb esetben 1x házasodik az ember és az egyik legnagyobb esemény, amire úgy szeretne visszagondolni, hogy hát igen...Aztán ez egyéni, hogy ez kinél mit takar, de nem biztos, hogy sokan úgy akarnak visszagondolni, hogy aláírtak egy papírt és mentek a Spárba vásárolni. Persze mindenki addig nyújtózkodjon...

2022. nov. 6. 22:50
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!