Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért utáljátok az esküvőket?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért utáljátok az esküvőket?

Figyelt kérdés

Jövő nyáron lesz "szépruhás" 90 fős esküvőnk, egy pest megyei fogadóban ízléses rendezvénysátorral, templomi esküvővel és éjszakai szertartással. Helyben szállással, kb. mindenki ott fog aludni.

Olyan szomorúan hallom, ahogy itt illetve redditen ócsárolják az esküvőket. Én tényleg nagyon sok energiát feccölök a szervezésbe, 3 hónap volt olyan helyszínt találni, ami maximálisan kényelmes lesz a vendégeknek, mert mindenkinek max fél óra autóval, a szállást is fizetjük (ami ott van a buli mellett közvetlenül), ahol le tudják tenni a cuccaikat, a gyerekeket vagy tudnak nyomni egy taktikai hányást vagy power nap-et, bármi.

Csak olyanokat hívtunk akiket szeretünk és akik 10 év múlva is fontosak lesznek.

Nyilván nem a vendégekért házasodunk elsősorban, de nekem tényleg szinte mindig az az elsődleges, hogy mindenkinek komfortos legyen és jól tudja magát érezni (pl lett volna szebb helyszín olcsóbban, de szállás nélkül és kellett volna hozzá fejér megyei matrica). Nem kérek tőlük semmit, csak hogy ne vegyenek fel fehéret és legyenek ott velünk.

Viszont bármilyen fórumon jön szóba az esküvő, mindenki szidkózodik, hogy mennyire rühelli az esküvőket. Nekem ez olyan fura, de lehet csak azért mert nagy partiarc vagyok, és nekem egy mezei kocsmázás is nagy élmény, ha bírom a jelenlévőket. Én pedig szeretném a szerelmünket megünnepelni a családdal és barátainkkal.

Szeretném tudni, hogy az emberek többsége mit utál ennyire ebben a műfajban. Amiken én ott voltam, általában hajnali ötkor úgy kellett a tulajnak elüldözni az ott maradt 40 főt, mert még mindig bírtuk volna, és azóta is emlegetjük ezeket az alkalmakat. Szóval a személyes tapasztalatom nem azt mutatja, hogy akkora probléma lenne az emberek többségének az esküvő.

Ötleteim vannak.

Ruha költség: én nő vagyok, nekem elég volt előtte pár hónappal rákoncentrálni, és mindig megvolt a turkálóból a tökéletes ruha pár ezer forintért. A legjobb fiúbarátom hétköznap is teljes puccban jár, ő is turiból szerzi be az öltönyeit, ingjeit, nyakkendőit.

Boríték: mivel előtte több hónappal szóltak, így félretettem minden hónapban kb 5ezer forintot (már 3 doboz cigit sem kapsz ennyiért), vagy kevesebbet. Voltam szűkös időszakban is esküvőn, jó barát nem sértődik meg ha nincs sok benne, megbeszéltük.

Logisztika: jeleztem a közös csoportban, hogy beszállnék valakihez az autóba.

Légyszi segítsetek, hogyan ne utálják az emberek az én esküvőimet is :D bár nekem mindenki azt mondja hogy alig várja már, de ennyi komment után kezdek kételkedni hogy szeret-e bárki is esküvőre járni lol

2022. szept. 3. 13:00
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
100%

Férjem se tartja a sogorommal, nem is tudta szerintem hogy lesz esküvő

Halaisten...

2022. szept. 4. 10:23
 32/39 A kérdező kommentje:

Na akkor megnyugodtam, szerintem a legidegesítőbb dolgok nálunk nem lesznek:

-nem lesz vőfély, hanem ceremóniamester lesz, akinek csak koordinálnia kell a dolgokat. játékokat, vetítést nem terveztünk, bár az érdekes hogy az is unalmas, szerintem ha szereted a házaspárt, akkor szép és vicces tud lenni

-senki nem lesz egyedül. körasztalok lesznek, és nem hívtuk olyat, aki ne ismerne legalább egy félasztalnyi embert a családján kívül.

-elég 4re jönni, és a vacsoráig vendégvárás van (alkoholos és mentes) italokkal, pogácsával, süteményekkel.

-visitós gyerek nincs az ismeretségben.

-távoli rokonokra nem vagyunk kiváncsiak, csak olyan család lesz, akik évközben is összejönnek.

-csak annak foglaltunk szobát aki kérte, nyilván (az nekem sem jó ha kifizetem, aztán meggondolja magát...)

-nem vagyunk olaszosak, senkiről nem tudnék aki balhés lenne.:D

2022. szept. 4. 10:44
 33/39 anonim ***** válasza:
84%
Az ottalvás sose kötelező. Én legalábbis ilyenről meg nem hallottam. Felnőtt emberek vagyunk, el tudjuk dönteni hogy ott akarunk aludni vagy hazavezetni. Úgy szokták csinálni hogy előre lebeszélni higy ki fog ott aludni ahogy a kérdező is írta.
2022. szept. 4. 18:28
 34/39 anonim ***** válasza:
80%

Amit szeretek az a polgári szertartás - a templomit ki nem állhatom, mert mesterkélt az egész.

És kb ennyi.

Amit utálok:

- költségekbe verni magam néhány óra miatt (új ruha, esetleg új cipő, ha hideg van, akkor blézer)

- hogy mondjuk ebédelek délben, és este hétig nincs kaja - nem, nincs, mert valahogy mindig elfeledkeznek a gm aperokról. Vegán van, de gluténmentes nincsen (olyan, amit 100% megehetek, úgyhogy vagy viszek magammal uzsonnát vagy éhezek)

- a vacsi uncsi, a menüben semmi változatosság, és a legjobb, amikor belefőzik a tésztát a levesbe, "csak kiszedik" nekem belőle :D

- kötelező játékok

- újabb pénzkiadás a menyasszonytáncra, nászajándékra

Ha esküvőm lesz, az kéttanús, plusz szülők, délután meg sütögetünk az egyik rokon nagy kertjében.

2022. szept. 5. 07:03
 35/39 anonim ***** válasza:
92%

Jaj nekem is aktuális a kérdés, mert hivatalosak vagyunk esküvőre.

Na most az első és legfontosabb dolog, amit utálok, az az, hogy sehogy sem lehet illedelmesen visszautasítani egy ilyen meghívást. Főleg ha közeli az illető. Mert akkor kezdődik a zsarolás, hogy de ha szereted ennyit megtehetsz/kibírhatsz érte. Még ha csak egy esküvőről van szó, néhány órát szívesen, mosolyogva is bármikor végigjátszom, de itt egy egésznapos, fárasztó programsorozatról van szó.

Aztán persze lehet rá gyűjtögetni a pénzt vendégként, de ahogy előttem is írtak: arra nem szívesen teszek félre, hogy a tipikusan évek óta együtt élő 30-as pár tarthasson egy díszes vendégséget.

Arról nem is beszélve hogy a kaja bezzeg többnyire unalmas, a zene fantáziátlan. Ráadásul ma már annyira életidegen, túlszervezett sok lagzi.

Amit te írsz, az meg viszonylag jól is hangzik, egy nagy baráti társaság tulajdonképpen mindenhol jól tudja érezni magát.

2022. szept. 6. 10:22
 36/39 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én nem szeretem az esküvőket általában, úgy nyilatkozom most:

Szerintem ez kizárólag a pár és a vendégek élethelyzetén múlik, hogy mindenki jól mulat-e, ha a társaság jó, semmilyen programmal, zenével vagy kajával nem tudod elrontani. Alapvetően akiknek jól szoktak sikerülni az ilyen hagyományosan tancolós, szép ruhás lagzik, azok a késő 20-as, kora 30-as párok, akik:

- széles baráti körrel rendelkeznek, tehát tudnak egyszerre olyan embereket hívni, akik rendezvénytől független is jól érzik magukat együtt

-klassz, összetartó családjuk van, 1-1 savanyú rokon van maximum, de akkora a szeretet, hogy egy olyan nem tudja elrontani

-az életkor nyilvan csak irányadó, azért vittem bele, mert eddigre sok embert megismersz munkában, mert eltelt elég idő, de még kötődhetsz a sulis haverokhoz, barátokhoz is, és még annyira nem égtél ki, nem darált be az élet, hogy élvezhess egy bulis estét hajnalig táncolva. Plusz még nem leszel annyira kirívó a korosztályodhoz képest az esküvőddel, mintha 22 vagy 42 éves lennél. Ha a vendégköröd többsége hasonló élethelyzetben van, mint a pár, attól nagyobb eséllyel lesz sikeres szerintem.

Amik miatt eddig én nem élveztem, vagy pedig le is mondtam egy ilyen alkalmat, az a nagy társaság hiánya, tehát hogy nem ismertem ott senkit, vagy pedig a családdal való megromlott viszony, nem akartam egy egész este feszengni, kellemetlenül érezni magam. De ha nálatok nincs ilyenről szó, és a vendégek is jófejek, akkor mindegy, hogy kihűl a rántott hús, vagy nem úgy áll a szalvéta, vagy vállalhatatlanul berúgott a nagybácsi.

2022. szept. 8. 16:17
 37/39 anonim ***** válasza:
81%

Nincs bajom vele, ha

-az ara nem egy beképzelt menyaszörny

-nem 2 órás a szertartás

-nem idióta mulatós zenék vannak

-a kaja legalább ehető

-nem kell hallgatni, látni felesleges nyáladzást, aztán meg 2 hónap múlva meg a kva anyját neki, aztán már válnak is.

2022. szept. 9. 15:18
 38/39 A kérdező kommentje:

"nem kell hallgatni, látni felesleges nyáladzást"

De ha nem kedveled a házaspárt, miért mész el?

2022. szept. 9. 16:27
 39/39 anonim ***** válasza:
100%

Én nem utálom az esküvőket, sőt szeretek is esküvőkre járni, szeretem megélni a párral együtt a nagy napjukat, a ceremóniát, meg bulizni is szeretek jó társasággal. Volt olyan esküvő is, amit nem szerettem, de az sosem azért volt, mert esküvő, hanem mert a meghívottak között akadt pár tahó (részeges barmok, taperolós papik, gyereket ceremónia alatt vinnyogni hagyó, rosszabb esetben "jaj, hát nem édes?"-ező szülők) vagy a szervezéssel volt gond.

Viszont - nincs kiterjedt családom, baráti társaságom. El tudom képzelni, hogy van, akinek a mai munkaerőpiacon nehéz minden esküvőre összegyűjteni az "illendő" összeget a borítékba, ha van 5 tesója, 37 unokatestvére, meg még sok barátja is, főleg ha ő maga már párkapcsolatban van és hívják őket akár gyerekestül. Nekem pont azért, mert az elmúlt 10 évben voltam 3 esküvőn, és nem úgy néz ki, hogy sokkal többre kapnék meghívót, így azért könnyű félretenni a pénzt és nem úgy érezni, hogy kb. minden megspórolható pénzem arra megy, hogy nászajándék, utazás, szállás, még ha ruhát én is mindig turizom,

2022. szept. 13. 19:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!