Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért utáljátok az esküvőket?
Jövő nyáron lesz "szépruhás" 90 fős esküvőnk, egy pest megyei fogadóban ízléses rendezvénysátorral, templomi esküvővel és éjszakai szertartással. Helyben szállással, kb. mindenki ott fog aludni.
Olyan szomorúan hallom, ahogy itt illetve redditen ócsárolják az esküvőket. Én tényleg nagyon sok energiát feccölök a szervezésbe, 3 hónap volt olyan helyszínt találni, ami maximálisan kényelmes lesz a vendégeknek, mert mindenkinek max fél óra autóval, a szállást is fizetjük (ami ott van a buli mellett közvetlenül), ahol le tudják tenni a cuccaikat, a gyerekeket vagy tudnak nyomni egy taktikai hányást vagy power nap-et, bármi.
Csak olyanokat hívtunk akiket szeretünk és akik 10 év múlva is fontosak lesznek.
Nyilván nem a vendégekért házasodunk elsősorban, de nekem tényleg szinte mindig az az elsődleges, hogy mindenkinek komfortos legyen és jól tudja magát érezni (pl lett volna szebb helyszín olcsóbban, de szállás nélkül és kellett volna hozzá fejér megyei matrica). Nem kérek tőlük semmit, csak hogy ne vegyenek fel fehéret és legyenek ott velünk.
Viszont bármilyen fórumon jön szóba az esküvő, mindenki szidkózodik, hogy mennyire rühelli az esküvőket. Nekem ez olyan fura, de lehet csak azért mert nagy partiarc vagyok, és nekem egy mezei kocsmázás is nagy élmény, ha bírom a jelenlévőket. Én pedig szeretném a szerelmünket megünnepelni a családdal és barátainkkal.
Szeretném tudni, hogy az emberek többsége mit utál ennyire ebben a műfajban. Amiken én ott voltam, általában hajnali ötkor úgy kellett a tulajnak elüldözni az ott maradt 40 főt, mert még mindig bírtuk volna, és azóta is emlegetjük ezeket az alkalmakat. Szóval a személyes tapasztalatom nem azt mutatja, hogy akkora probléma lenne az emberek többségének az esküvő.
Ötleteim vannak.
Ruha költség: én nő vagyok, nekem elég volt előtte pár hónappal rákoncentrálni, és mindig megvolt a turkálóból a tökéletes ruha pár ezer forintért. A legjobb fiúbarátom hétköznap is teljes puccban jár, ő is turiból szerzi be az öltönyeit, ingjeit, nyakkendőit.
Boríték: mivel előtte több hónappal szóltak, így félretettem minden hónapban kb 5ezer forintot (már 3 doboz cigit sem kapsz ennyiért), vagy kevesebbet. Voltam szűkös időszakban is esküvőn, jó barát nem sértődik meg ha nincs sok benne, megbeszéltük.
Logisztika: jeleztem a közös csoportban, hogy beszállnék valakihez az autóba.
Légyszi segítsetek, hogyan ne utálják az emberek az én esküvőimet is :D bár nekem mindenki azt mondja hogy alig várja már, de ennyi komment után kezdek kételkedni hogy szeret-e bárki is esküvőre járni lol
En csak azt hogy reggelig tart.(polgári utan templomi aztan fotozas kaja eloadás a párrol, vagy szonoklat, vacsi lagzi)
Es altalában csak akkor illik lelépni, amikor elkezd mindenki szivárogni. Én emg már a polgáritemplomi után mennék is el.
Én több okból sem szeretem az esküvőket, és tényleg csak azokéra megyek el, akiket nagyon szeretek és hajlandó vagyok értük bármit elviselni, VAGY valamilyen alternatív módját választják az esküvőnek.
1. Boríték. Bocsánat, de tudom azt a pénzt másra költeni, és jóval olcsóbban elbulizok a pár barátommal, amiért cserébe olyan zenét, kaját, stb. kapok, ami nekem tetszik, nekem jó, élvezem. Értem, persze, hogy italcsomag és egyebek pénzbe kerülnek, de a negyedét nem használom ki annak a puccnak, amit rám költenek egy esküvőn (vagy a hátam közepére sem kívánom). Ezt meg nem szeretném finanszírozni... Merthogy azért a párok nagy része nem úgy házasodik már, hogy valóban akkor kezdik a közös életüket, ergo amit adok, az tényleg támogatás az elinduláshoz. Ezutóbbi esetben alapvetően sokkal szívesebben adnék, de a rongyrázásra, bulizásra nem. (Nekem is most lesz esküvőm, én megtiltottam annak a kemény 30 főnek, hogy pénzt vagy értékes tárgyat adjanak. Számomra az baromi kellemetlen úgy, hogy évek óta együtt élünk.)
2. A legtöbb esküvő giccses, pocsék a zene, televan részeg emberekkel, meg erőszakosakkal, akik nem hagynak megmaradni egy sarokban, ha nem akarok táncolni, ízléstelen viccekkel, hülye játékokkal, amikben nem szeretnék részt venni.
3. Tömeg. Utálom. Nekem 80-90 emberrel egy légtérben lenni olyan kínszenvedés, amit tényleg csak a számomra legeslegkedvesebbekért viselek el.
Mi 2 hét mulva megyünk, már most utálom.
Alapból utálok kiöltözni. Én (hiába vagyok 30) a farmer, tornacipős lany vagyok. Ha abban mennék, sztem le is lőnenek. Igy csiniruha, smink, fodrász, stb... rühellemm
Olyan esküvő lesz, ahol komplett menetrend van. Setálunk majd vagy 4km-t a nap folyamán. 2re kell mennünk, es este 8kor lesz csak kaja. Addig csak megyünk-megyünk.
Senkit nem ismerek a páron kívül. Így mindenki jopofizk mindenkivel, miközben azt se tudja ki a másik.
Vannak gyerekeink, ők is kifejezetten meg lettek hívva (1 és 3 évesek). Ha nem visszük akkor azon aggodok, mi van velük. Ha visszük, akkor azon aggódok, maradjanak csendben, alkalomhoz illően.
Akkor ott a menyasszonytánc ha nem adsz bele mindenki kinéz. Ha keveset adsz akkor szintén. Ha sokat, megintcsak rajtad csámcsognak, hogy "oszt mibűű?!"
Voltunk pl olyan esküvőn, ahol 1 tál kaja ki lett fizetve a násznépnek, a többit mindenki maga állta. Na ez durva.
Én is imádok pl kocsmázni, bulizni. De az ilyen kötelező jopofizó rendezvenyeket gyűlölöm.
De ez csak az én véleményem, és tapasztalataim.
Én se utálom, sőt jó buli. Csak engem nem izgat az egész.
N 30
A legfőbb oka, hogy ciki lenne csak lagzira menni, a szertartásra meg nem😂 Nekem leginkább az utóbbival van bajom. Minek egy hivatalos procedúrához közönség? Nem a papírtól függ, hogy meddig tart a kapcsolat. Nézők előtt hülye ígéreteket tenni, amit úgyse tud előre senki, hogy betartja-e. Bocsánat, mivel utálom, életemben 1 esküvőn voltam, addig csak filmekből tájékozódtam, így bőven 30pluszosan tudtam meg, hogy hazudozni csak az egyházin kell.Ezért azt még jobban utálom 😂 Mi az, hogy szeretni foglak örökké, meg ilyen marhaságok? Ja, tök jó lenne, mindenki úgy indul, én is azt remélem, hogy 80 évesen is a párom lesz a szerelmem, de bakker, a szeretet egy érzelem. Nem döntés kérdése. Senki nem jós, hogy tudja, mit fog érezni X év múlva.(A templomi részén annak az esküvőnek se voltam.)
A lagzit csak simán értelmetlen pénzkidobásnak tartom. El lehet menni bulizni annak a pénznek a töredékéből is. Ha valaki a szeretteivel akar bulizni, bármikor megteheti, neki se kell rá milliókat költeni, meg mást se kényszerít rá, hogy szeretetből tízezreket dobáljon ki az ablakon. A ruha nekem nem probléma, én is turi párti vagyok. A logisztika nem tudom, mennyire zavarna. Az az egy, közeli rokoné volt, a lakóhelyén közelében. Az utazgatás része szerintem zavarna. Ha olyan jóban vagyunk, biztos szoktunk találkozni, bulizunk akkor, amikor egy helyen, egy időben vagyunk.
17-nek
Nem az itteni válaszokra értettem a károgast hanem amit a kérdező írt hogy redditen mindenki ocsarolja aki esküvőt tart
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!