Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kettős névváltoztatás és második keresztnév, hogy lehet ezt megcsinálni? Örülni fog neki?
Nem teheted meg egyszerre. Ha azt akarod, hogy a második keresztneved elhangozzon az esküvőn, először név változtatást kell kérned: Kiss Borbáláról Kiss Borbála Anitára. Csak így lehet a férjezett neved Horváth-Kiss Borbála Anita.
MIvel nem ismerjük a jövendőbelid, nem tudhatjuk, hogy örülni fog-e a második keresztnév felvételének.
Szerintem örülne.
De még az esküvői névváltoztatás előtt fel kell venned, ha az esküvőn hallani akarod. De nagyon sokba fog kerülni: a névváltoztatás díja (csak a házassági ingyenes), az irataid lecserélése, majd házasság után ismét az iratok lecserélése.
(Szerintem egyben nem tudod lecserélni, mert az előzmény nem fog stimmelni a házasságival.)
Szerintem nem ér ennyit az egész.
Mondjuk az elgondolkodtató, miért nem ez igazi neveden ismert meg. Hacsak nem társkeresőről van szó, de az álnevemet én biztos nem venném fel.
Van képzelőerőnk. Az én férjem nem örülne. Igaz a saját nevemen ismert meg, úgy is szólít,de feleslegenek tartaná, és felesleges pénzkidobásnak, mint ahogy én is.
Lehet, hogy a te barátod más, és ő örülne neki.
Van olyan ismerősöm, akit senki nem szólít az anyakönyvezett nevén, mindenki másik keresztnéven szólítja, de ő sem tartja fontosnak, hogy megváltoztassa a nevét.
én erre az anyakönyvvezetőnél kérdeznék rá, bemennék
mert ha előtte felveszed a 2. keresztnevet, de iratot nem cserélsz, akkor ott a helyszínen nem ugyanaz a neved, mint bejelentkezéskor---meghát ha nem szerepel még hivatalos iraton a neved, akkor hogy olvasná fel azt a nevet az anyakönyvvezető...?
hivatalokban kéne ezügyben érdeklődni, ha komolyan szeretnéd
ha csupa + dolog kapcsolódik a vőlegényed fejében a másik névhez, biztos örülne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!