Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kinek illik finanszírozni az esküvőt, a szülőknek, vagy a fiataloknak?
Most a szülők anyagi helyzetétől függetlenül(!), csak elméletben kérdezem, hogy te mit tartasz illendőnek, logikusnak.
A szülő fizesse, mert az ember úgy vállaljon gyereket, hogy segíti őt az önállóság megkezdésében, és ebbe az esküvő is beletartozik, vagy a "gyerek" fizesse a saját esküvőjét, hisz már felnőtt, felnőtt életet kezd, az ő dolga előteremteni rá az összeget?
És ki él szokások szerint manapság?
Már nem áll oda a férfi a lány apjához elkérni a leány kezét, legtöbb esetben már nem szűz a menyasszony, már nem kötelező kellék a fehér ruha éstb. Modernizálódik a világ.
"a szokás szerint a férfi családja fizeti"
Ahogy szokás kelengyét gyűjteni, meg a nászéjszaka után körbevinni a faluban a véres lepedőt.
Összekevered a "szokás" és a "valaha szokás volt" kifejezéseket.
A normális párkapcsolatban egyébként is egyenértékű a két fél, és nem a férfi családja tartozik pénzért a "háztartási gép" munkaerejéért cserébe, csak mondom.
"Összekevered a "szokás" és a "valaha szokás volt" kifejezéseket."
Te miről beszélsz?:D Vagy valami harmincas munkanélküli incel vagy vagy nincs viselkedés kultúrád. A szokás az szokás, de látszik neked ismeretlen ez a fogalom.
"nincs viselkedés kultúrád"
Szerintem ne használj olyan kifejezéseket, amiket nem értesz.
Egyébként pedig eléggé otthon vagyok néprajzban, láthatóan veled ellentétben.
Amúgy meg nő vagyok, bár elnézve ezt az "oxfordi" érvelést tőled, igazából lényegtelen.
"Szerintem ne használj olyan kifejezéseket, amiket nem értesz."
Szerintem meg a szánalmas kis büfészakos diplomádat nézegetve egy fillért nem kerestél életedben és mellette még buta is vagy, mint a föld, tehát megérte. Gondolom, anyuék taníttattak ki, ugye? Inkább viselkedni tanítottak volna meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!