Amikor a család elmegy nyaralni kinek illik fizetni a nyaralást?
Nem tudom, miért emlegetik néhányan a házasságot, meg a közös kasszát, mikor itt anya fia kapcsolat van a kérdésben. :D
Nálunk mikor felnőttünk is rendszerint a szüleink fizették a szállást, (ők hívtak meg minket), a kaját pedig fele fele arányban fizettük. Ha épp nem ment jól nekik, akkor pedig az egész költséget megfeleztük.
De ilyen sose volt, hogy szüleink megsértődjenek, hogy nem visszük el valahova őket ingyen, vagy hogy mi "gyerekek" megsértődjünk, mert ki kell mondjuk a felét fizetnünk. Ez így normális.
Házasságban meg persze közös kassza, de az nem ide tartozik.
7
Mármint, hogy a kérdező anyja besértődött, mert a kérdező apja nem akarta az egészet kifizetni egyedül? Akkor csak én nem értettem a kérdést. :D
Nálunk pl úgy van közös kassza, hogy két kártyánk van. Az egyikre gyűjtjük az én fizetésem, ami házalapra megy, a párom kártyájáról meg megy minden más is, az összes kiadásunk. Ha nem jövünk ki belőle, akkor veszünk le az én kártyámról, valamint onnan nyaralunk például, ami egy évi 6-700 ezres kiadás. :)
Szüleimnél egy bankkártyára megy minden összbevétel, és arról is megy minden le, így nehéz lenne rajta összeveszni, hogy ki fizeti a nyaralást.
A kérdezőék esetében az anyja nem túl jó személyiségű nő lehet. Nincs neki igaza, hogy a férfinak "illik", főleg nem házasságban már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!