Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ha mindkettőnknek “tucat”...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha mindkettőnknek “tucat” neve van, pl. Nagy, Kiss, Tóth, Horváth, Kovács stb. akkor érdemes kötőjellel felvenni a férj nevét vagy inkább hagyjam a sajátom?

Figyelt kérdés
Csak érdekelne mások véleménye. Köszönöm!
2022. ápr. 13. 05:37
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk is tucat nevünk van, Kissné Horváth Gizella formában veszem fel. Engem nem zavar, hogy egyikünké sem különleges. Sőt.
2022. ápr. 13. 08:53
 12/24 nemaRendőrség ***** válasza:
74%

Mint férfi és férj:

Vedd fel a leendő férjed nevét valamilyen formában.

Sokat jelent a férfiaknak, hidd el.

2022. ápr. 13. 11:33
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Ezt neked kell tudnod. Én nem vettem fel sehogy, mert mindkettőnknek bonyolult neve van, kötőjellel nagy szívás lett volna, és nem akartam megválni a sajátomtól, mert szép név, szerintem sokkal szebb mint a férjemé. Ha rajtam múlna még a gyerek is az enyémet kapná majd, de ezt elengedtem, mert ma még elég szokatlan lenne.

Ha jól hangzik együtt a két név, akkor vedd fel kötőjelesen, legalább kicsit egyedibb lesz úgy.

2022. ápr. 13. 11:45
 14/24 anonim ***** válasza:
70%

A masik vicces, amikor ferfi keresztnev a vezeteknev, es a csajbol lesz Kiss-Andras Katalin. Vagy Kovacs-Sandor Timea.

37F incel

2022. ápr. 13. 12:14
 15/24 anonim ***** válasza:
0%

Ha egyforma, akkor valamelyikőtök változtassa meg, mert sokan fogják cseszegetni a gyereketeket, hogy "na, vérfertőzésből lett, azért ilyen!"

Volt egy sulistárs, akivel ez megtörtént. Ő maga, az apja, az anyja és még mindkét nagyszülője is azonos vezetéknevet viselt - születésileg. Igaz, tucatnév, de akkor is, olyan kínos ez.

A "Kovács", "Balogh" és "Horváth" pedig megérett a cserére, mert a legtöbb a környéken már cigó. Jobb valami ritkát találni, vagy olyat ami másnak nincs.

2022. ápr. 13. 13:09
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

A "Kovács", "Balogh" és "Horváth" pedig megérett a cserére

A születési nevünk megérett a cserére, mert szerinted manapság rossz a csengése...? Ha így hívnának se hagynám el a nevemet.

2022. ápr. 13. 13:12
 17/24 anonim ***** válasza:
0%

16.

Alapból sosem szabadott volna ennek létrejönnie, hogy ennyi lett ezekből. Nevetséges dolog volt, hogy minden egykori idegen csengésű nevet beleerőltettek a Kovács - Szabó - Kiss - Nagy jellegű tucatnevekbe, a romák pedig tudatosan kreáltak maguknak 5-6 fajtát összesen annak idején (kijátszani a törvényt)

Jobb lett volna sok szebbet választani, csak hát a proli logika akkor is olyan volt, hogy Reismüller volt és mi lett? Kovács. Mikornyitzky? Kovács. Kohn? Kovács. Abadeleux? Kovács.

Prolik. Ismerek olyat, aki nem így tett, hanem szép vezetéknevet választott, amikor változtatnia kellett a zsidóról. Nem egy százezredik Kovács lett, hanem Acélvári. Teljesen jó, szinte egyedi név.

Örülök, hogy az enyémből is csak valami 3000 van összesen (egy ezzel foglalkozó könyv adati alapján), az anyám neve olyan ritka, hogy nem is szerepelt ebben a könyvben és valóban szinte csak a rokonait hívják így.

Tenk gád, a tucatnevek elkerüléséért!

2022. ápr. 13. 13:20
 18/24 anonim ***** válasza:
97%

Akinek nem egyedi neve van, az nevetséges meg proli? Ennyi, amire büszke tudsz lenni?

Nekem szinte tucatnevem van - nem Kiss, Nagy, Horváth, de majdnem - apukámtól kaptam. Nekem tökéletes.

2022. ápr. 13. 13:22
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Ja és hozzámegyek pluszban egy Szabó nevűhöz. Tényleg micsoda dupla proli leszek. Most, hogy mondod.
2022. ápr. 13. 13:23
 20/24 anonim ***** válasza:
0%

18 és 19

Semmi egyéniség, semmi öntudat, és ez a Kovács-sereg is olyan, mint azok a régi jó megkopott, sárgás csempék a közhivatalokban. "Lényegében a semmittevés kompromisszumai" és olyan történelmi időszakok rossz lenyomata, amit már vissza kellett volna csinálni.

Elég megnézni egy vezetéknévlistát 1900-ból! Sokszínű, érdekes, sokféle! Manapság meg az ország majdnem negyedét viszi a top 10. Minden egyformává, unalmassá válik.

2022. ápr. 13. 13:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!