Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ha mindkettőnknek “tucat”...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha mindkettőnknek “tucat” neve van, pl. Nagy, Kiss, Tóth, Horváth, Kovács stb. akkor érdemes kötőjellel felvenni a férj nevét vagy inkább hagyjam a sajátom?

Figyelt kérdés
Csak érdekelne mások véleménye. Köszönöm!
2022. ápr. 13. 05:37
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
38%
Ilyenkor az merül fel bennem, hogy Kovács-Nagy Béla és Kiss-Szabó Judit gyermekét hogyan fogják hívni, ha a feleség a saját nevét is szeretné belevonni? Vagy akkor majd nem? Tudom, hogy nem erre irányul a kérdés, de mindig elgondolkodtat. Szerintem, amit magadédnak érzel. Amikor az én életemben volt hasonló helyzet, örültem neki, hogy x-né névben is gondolkodott az akkori párom, így megtartva a sajátját, de az se zavart volna, ha változatlan marad.
2022. ápr. 13. 06:14
 2/24 anonim ***** válasza:
71%
A covid alatt rengeteg triage lapot ki kellett töltenem. Nagyon sok ilyen kotojeles nevet hallottam. A 90 százalékuk vagy röhejes volt vagy magyarázkodni kellett miatta. Úgyhogy szerintem akármilyen nevetek van hülyeség.
2022. ápr. 13. 06:15
 3/24 A kérdező kommentje:

Nem lesz gyerekünk, de ha lenne is a férjem nevét kapná.

Csak én venném fel a férjem nevét kötőjellel. Vagyis ez az opció merült fel bennem vagy pedig, hogy megtartom a sajátom és nincs bonyodalom

(csak azért írtam ki a kérdést, mert az én nevemből és a leendő férjeméből is rengeteg van, tehát egyik sem egyedi név..)

2022. ápr. 13. 06:59
 4/24 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg ha kötőjellel felveszed a férjed nevét, akkor sem te leszel az egyetlen Kiss-Kovács Aranka Magyarországon. Ha ez nem zavar, akkor nyugodtan.
2022. ápr. 13. 07:10
 5/24 anonim ***** válasza:
21%

Errol ez a film jut eszembe:

[link]

37F incel

2022. ápr. 13. 07:25
 6/24 A kérdező kommentje:
Ez a film már nekem is eszembe jutott erről :)
2022. ápr. 13. 07:30
 7/24 anonim ***** válasza:
100%
A Kiss-Nagy nevet nem ajánlom, egyébként nem értem, mi lenne a baj vele.
2022. ápr. 13. 08:00
 8/24 anonim ***** válasza:
68%

Nekem speciel baromira nem tetszik a kötőjeles forma, én nem venném fel. Nincs mögötte extra tartalom, ennyi hogy nem tetszik meg ne lenne kedvem minden papirom lecserélni.

De úgy vedd fel ahogy Neked tetszik:)

2022. ápr. 13. 08:02
 9/24 anonim ***** válasza:
66%

Ha csak ez a két opció jön szóba, hogy kötőjelezés vagy megmarad, akkor én mindenképp arra szavazok, hogy ne vedd fel sehogy.

Sokszor kimondva nem hangzik jó együtt a két név, de ha gyakori nevek, akkor is macerát okoz. Mindenhol magyarázni kell, hogy Kiss két s-sel KÖTŐJEL Kovács. Arról nem is beszélve, hogy gyakorlatban a legtöbb kötőjeles nevű ismerősöm nem is használja úgy...

2022. ápr. 13. 08:31
 10/24 anonim ***** válasza:
100%

Én nem attól tenném függővé, hogy felveszem-e a másik nevét és milyen formában, hogy mennyire "tucat" a nevünk. Szerintem nincs semmi gond azzal, ha valakinek tucatneve, tucatvezetékneve van.

Én leginkább megtartanám a nevem, ha a páromnak nincs ellenvetése... egy kötőjelessel ki tudnék egyezni viszont, ha nem hangzik nagyon rondán vagy röhejesen.

2022. ápr. 13. 08:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!