Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha mindkettőnknek “tucat” neve van, pl. Nagy, Kiss, Tóth, Horváth, Kovács stb. akkor érdemes kötőjellel felvenni a férj nevét vagy inkább hagyjam a sajátom?
Nem lesz gyerekünk, de ha lenne is a férjem nevét kapná.
Csak én venném fel a férjem nevét kötőjellel. Vagyis ez az opció merült fel bennem vagy pedig, hogy megtartom a sajátom és nincs bonyodalom
(csak azért írtam ki a kérdést, mert az én nevemből és a leendő férjeméből is rengeteg van, tehát egyik sem egyedi név..)
Nekem speciel baromira nem tetszik a kötőjeles forma, én nem venném fel. Nincs mögötte extra tartalom, ennyi hogy nem tetszik meg ne lenne kedvem minden papirom lecserélni.
De úgy vedd fel ahogy Neked tetszik:)
Ha csak ez a két opció jön szóba, hogy kötőjelezés vagy megmarad, akkor én mindenképp arra szavazok, hogy ne vedd fel sehogy.
Sokszor kimondva nem hangzik jó együtt a két név, de ha gyakori nevek, akkor is macerát okoz. Mindenhol magyarázni kell, hogy Kiss két s-sel KÖTŐJEL Kovács. Arról nem is beszélve, hogy gyakorlatban a legtöbb kötőjeles nevű ismerősöm nem is használja úgy...
Én nem attól tenném függővé, hogy felveszem-e a másik nevét és milyen formában, hogy mennyire "tucat" a nevünk. Szerintem nincs semmi gond azzal, ha valakinek tucatneve, tucatvezetékneve van.
Én leginkább megtartanám a nevem, ha a páromnak nincs ellenvetése... egy kötőjelessel ki tudnék egyezni viszont, ha nem hangzik nagyon rondán vagy röhejesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!