Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez nektek hogy esne?
Sziasztok!
Tegyük fel, tervezitek a házasságot,de mindig jön a majd majd.
Aztán 1 nappal a nagy nap előtt (amiről te nem tudsz!) kéri a vőlegény hogy öltözz csinosan, menj el fodrászhoz, sminkeshez mert elakar vinni valahova. Te ezt megis teszed, Mikor a kocsiba ültok bekoti a szemed, majd a saját esküvődon találod magad. A vőlegény ismerőse az anyakönyv vezető, szóval eltudta intézni okosba.ti ehhez mit szólnátok? Örülnétek neki? Szomorúak lennétek? Milyen érzéseket váltana ki belőletek?
Nos, ez sok szervezést igényelne, hacsak nem két tanús a program. Ha előbbi, zavarna, hogy a saját esküvőm szervezéséből teljesen ki lettem hagyva, de igazán különleges megoldásnak tartanám. Bár normális ruhát és az egyéb esküvői előkészületeket akkor is hiányolnám. Értem, hogy voltam fodrásznál, kozmetikusnál, van rajtam valami csinos ruha, de egy esküvői smink, haj és ruha akkor is más. Főleg a ruha.
Ha utóbbi, akkor valószínűleg egyszerűen nem tartanánk meg. Én a családommal és a barátaimmal szeretném ünnepelni ezt a döntést, nem sutyiba két tanúval 'azt jó van az úgy. Ez nekem annál nagyobb dolog.
Én nem szeretem a meglepetéseket, nálunk a családban a szülinapi meglepetésbulik is mindig rosszul sikerülnek, mert az ünnepelt majdnem mindig felkapja a vizet azon, hogy előtte nem foglalkoznak vele, nem köszöntik fel stb.
Szerintem rizikós, nem tud rá felkészülni lelkileg, nem biztos, hogy jól sül el.
Nem megy. Személyesen kell időpontot kérni. Előtte van adatfelvétel, beszélgetés, vagyis felkészíté. A szertartást pontosan rögzíteni kell, megrendelni.
Szóval ilyen “meglepetésekben” ne reménykedj. Nem beszélve arról, hogy mi van, ha a nő nem akar esküvőt, és a párja pofára esik?!
Szerencsére nincs ilyen. A házasság nagyon komoly döntés, amit nem lehet elintézni egy romantikus meglepetéssel. Jogilag, gazdaságilag és társadalmilag (rokonok, ismerősök elismerése) összekötöd magad valakivel, ami komoly lépés még úgy is, hogy el lehet válni. Ezt nem lehet hirtelen jött érzelmekre alapozni.
Szerintem a meglepetés lánykérés is csak akkor jó ötlet, ha a pár előtte már beszélt a házasságról és tisztában vannak egymás szándékaival. Az "úgy csinál mintha nem akarna elvenni, hogy aztán meglepődjek" módszer teljesen kizárja, hogy a pár megbeszélje a házasság tervezésekor felmerülő kérdéseket. Arról nem beszélve, hogy a menyasszony ilyenkor nem saját akaratából dönt, hiszen kinek lenne kedve az összes szerette előtt nemet mondani egy többmilliós esküvőn?
Nagyon rossz ötletnek tartom, de szerencsére nem megvalósítható.
De megvalosult, en vagyok a feleség 😁
Mint írtam a csaladjaban van anyakönyv vezető, így nem volt nehéz dolga a páromnak. Természetesen terveztük az esküvőt, sokat beszélgettünk milyet akarunk, mikor stb. Tökéletes volt minden, mindenki ott volt akinek kellett, 1 emberrel se több, se kevesebb.
Az ételek is olyanok voltak amiket beszéltünk, sőt még jobb is. Csak kíváncsi voltam ha nektek ilyen meglepetésben lett volna részetek, mit szóltok hozzá :)
Köszönöm szépen a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!