Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mik azok a dolgok amiken...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mik azok a dolgok amiken tudtatok spórolni?

Figyelt kérdés

Nagy létszámú esküvőt szeretnénk, mert mindkettőnknek sok rokonai, barátai vannak, de anyagilag nem túl nagy a keret. Nekünk kicsit több, mint egy millió ft-unk van, a közelebbi családtagok (szülők, nagyszülők, testvérek) előre adják a nászajándéknak szánt összeget, így lesz olyan 2,5 milliónk. Egyelőre azon tudunk spórolni, hogy vannak arany ékszereink, amit nem hordunk és azokból készül majd a jegygyűrű, van kedvezmény a kinézett étteremben (60%-ot előre fizetünk majd, 40-et pedig utána), a meghívók, a torta és a csokrom ajándék lesz rokonoktól, akik ilyen területeken dolgoznak. A menyecskeruhámat whisről rendeltem nagyon jó áron, remélem a minőségével sem lesz gond, mert még sosem rendeltem onnan, de ha esetleg nem jó még van időnk korigálni rajta.

Van egyéb ötletek, hogy mivel vagy min tudunk sporólni?

2022. jan. 21. 20:21
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

8-9# vagyok

10# igen, a cipő is fontos volt. Abból se vettem drágát, de fehér cipőből (amit a ceremónián és utána a vacsoránál, majd tánchoz vettem fel) 2-t vettem a Deichmannban, egy magassarkút és egy balerina cipőt, a piros menyecske cipőm pedig CCC-s volt. Arra az egy estére tökéletesen megfeleltek, de figyeltem, hogy kényelmesek legyenek.

A menyecske ruhámat New Yorkerben vettem. 😄 Kb. 6 ezer Ft volt, de esküszöm, jobban tetszett, és jobban is állt, mint amit bármelyik másik drágább üzletben akkor találtam.

2022. jan. 22. 00:08
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Menyasszonyi ruhám kiárusításon 30e, a ráigazítással és a tuningolással együtt is 60e volt. Menyecske ruha nekem is netről, akárcsak a menyasszonyi cipő. Menyecske cipő az Ázsia centerből volt.

Nem volt asztalközepi dísz, csak ami az étteremben amúgy is szokott lenni. Meg úgy dekoron elég sokat lehet spórolni, de azért vigyázzatok hogy azért ne legyen a túl ciki kategória. Meg amúgy a dekor tipikusan olyan, hogy utána el lehet adni.

Zene mehet laptopról is. Vőfély/ceremóniamester feladatát el tudja látni egy ismerős is.

2022. jan. 22. 08:55
 13/17 anonim ***** válasza:
Nálunk a sütit és a tortát a rokonok hozzák.A menyasszonyi tortát meg a keresztszülő,ha va van.A dekorációt megcsinálhatjátok ti is.A legutóbbi lagziban ahol voltsm,a hely bérelve vokt,és konyhások főztek a vitt anyagból.
2022. jan. 22. 09:46
 14/17 anonim ***** válasza:
62%

Le lehet pontozni, de mi a fotóson fogunk spórolni. Vagyis hogy nem lesz egyáltalán. Utáljuk mindketten, ha fotóznak, ráadásul ezektől a ma divatos képektől is falra mászunk. Nem láttam még olyat, ami tetszik. Néhány képet szeretnénk valami szebb háttér előtt, és esetleg egy csoportképet, amin mindenki rajta van. Erre bárki képes lesz, akinek elfogadható gépe van, ami nem telefon.

De másnak meg a képek fontosak,szóval ez abszolút szubjektív.

Legtöbbet szerintem úgy lehet spórolni, ha van barát, aki ingyen elvállalja, pl. hajat, sütiket, tortát, vagy akár a csokrot, dekort. Nagy létszámnál a kaja-pia sajnos megdobja a kiadásokat.

2022. jan. 22. 12:46
 15/17 anonim ***** válasza:

Igazából attól függ, ti min vagytok hajlandók spórolni.

Van csomó dolog, ami nálatok már nem játszik, mert hoztatok olyan döntéseket, amik kizárják - pl. azzal sokat lehetett volna spórolni, ha nem étterembe mentek, hanem kibéreltek pl. vmi művházas termet, iskolai bankett-termet, vagy ismerős házához mentek és ti viszitek az asztalt, székeket (ha kell) és kaját, azzal baromi sokat lehet spórolni.

Egyéb dolgok:

- hajadat, sminkedet te magadnak csinálod; egyéb szépségápolási előkészületeket szintén (szőrtelenítés, arckezelések, bőrradírozás, köröm... ha kell, hajfestés)

- zene youtube lejátszási listáról (úgy, hogy ti pakoljátok össze, nem mások feltöltéséből, mert akkor jönnek a reklámok) vagy Spotifyról (dettó, inkább premium account, hogy ne a reklám szóljon) vagy magnóról

- "vőfély" / "ceremóniamester" egy rokon

- menyasszonyi ruha egyszerű fazon és varratott / leértékelésen vett / turizott / bonprixes vagy fast fashion boltos sima nyári ruha jellegű stb.; párod már meglevő öltönyt vesz fel, ha van (legfeljebb elviszitek varrónőhöz, ha nem 100%-osan áll már rajta)

- ha akarsz kiegészítőket, pl. ékszert, tiarát, szütyőt stb., azt is lehet rendelni aliexpressről, wishről, vagy ilyen "kínai" ékszerbutikokban nézni (Asia Center tele van velük, de ha jól emlékszem, ilyen nem annyira drága kiegészítős boltok a Duna Plazában és a Westendben is vannak, meg pl. ilyen strasszköves, gyöngyös ékszerek a legtöbb random kínai vegyesboltban is kaphatók)

- fotós nincs, helyette rokon fotóz (itt kérdés az, van-e olyan rokon, aki tényleg jól tud fotózni - pl. nem homályosan -, ill. mennyire akartok klasszikus, szuper minőségű képeket), videós nincs vagy szintén rokon

- nincs köszönőajándék

- dekor minimális, és az is saját kezűleg készített

- cipő kínai boltból vagy vmi sima fehér egyszerű fazon Deichmannból, CCC-ből vagy online - nem kifejezetten esküvői csicsamicsa, mert azért egy vagyont elkérnek

- nem tartjátok hajnalig a lagzit, akkor kevesebb kaja, pia kell; nem kell éjféli tőtikápi és társai

- ha vihettek alkoholt, töményet kintről, az is nagy segítség

- nem csináltok tipikus pénznyelő programokat, pl. homoköntést

- nem határozzátok meg, milyen ruhája lehet a koszorúslányoknak, akkor nem kell abba belefizetni; nem fizettek szállást semmilyen rokonnak (bár ez bizonyos helyzetekben bunkóság kicsit)

2022. jan. 28. 00:21
 16/17 anonim ***** válasza:
Nekünk kis esküvőnk volt, ezt hozzáteszem. De amin mi tudtunk spórolni, az pl. sminkes - barátnőm sminkelt, zene - mi állítottunk össze CD-n válogatás zenét, azt játszottuk le, persze a helyszínnel egyeztetve. Nem kértünk videóst, viszont a fotóson nem spóroltunk, és ennek azóta is örülünk. A cipőm nem volt drága cipő, sima kínaiban vettem, de viszont egész nap jól elvoltam benne, táncoltam is benne éjfélig, nem kellett lecserélni, úgy, hogy nem vagyok magas sarkúhoz szokva. A gyűrűink is egyszerűek, ezt mondjuk nem spórolásból, hanem mert mindkettőnknek ez tetszett, külön jegygyűrűm sincs, nem is hiányoltam soha.
2022. jan. 31. 16:14
 17/17 anonim ***** válasza:
16-os vagyok: lefelejtettem: a helyszín dekorációja virágokkal együtt benne volt az árban, tehát nem külön kerestünk dekorost meg virágost, egyedül a menyasszonyi csokrom nem tőlük volt.
2022. jan. 31. 16:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!