Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mik azok a dolgok amiken...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mik azok a dolgok amiken tudtatok spórolni?

Figyelt kérdés

Nagy létszámú esküvőt szeretnénk, mert mindkettőnknek sok rokonai, barátai vannak, de anyagilag nem túl nagy a keret. Nekünk kicsit több, mint egy millió ft-unk van, a közelebbi családtagok (szülők, nagyszülők, testvérek) előre adják a nászajándéknak szánt összeget, így lesz olyan 2,5 milliónk. Egyelőre azon tudunk spórolni, hogy vannak arany ékszereink, amit nem hordunk és azokból készül majd a jegygyűrű, van kedvezmény a kinézett étteremben (60%-ot előre fizetünk majd, 40-et pedig utána), a meghívók, a torta és a csokrom ajándék lesz rokonoktól, akik ilyen területeken dolgoznak. A menyecskeruhámat whisről rendeltem nagyon jó áron, remélem a minőségével sem lesz gond, mert még sosem rendeltem onnan, de ha esetleg nem jó még van időnk korigálni rajta.

Van egyéb ötletek, hogy mivel vagy min tudunk sporólni?

2022. jan. 21. 20:21
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
50%
Pia. Olcsó pia, kevés, a többit maguknak fizessék!
2022. jan. 21. 20:32
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Étel. Nagyrészt ki és a szüleink csinálták.

A ruhámat magam varrtam, anyagtól függően ezen is lehet spórolni. Nekem elég drága volt, így árban kb ugyanannyira jött ki, de egy csipke vagy selyem talán olcsóbb

2022. jan. 21. 20:52
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
A tortàt süttesd hàznà nekem onnan volt és finomabb volt mint bàrmely cukràszdai,àrban meg kb a fele.
2022. jan. 21. 21:18
 4/17 anonim ***** válasza:
Hàznàl
2022. jan. 21. 21:18
 5/17 anonim ***** válasza:
64%
Figyu. A Wishről garantáltan sz.r minőséget fogsz kapni. Egy átlag kínai bolt ahhoz képest luxus márka.
2022. jan. 21. 21:23
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Süteményeket a rokonok sütötték. A zenész bátyám haverja volt. A meghívókat nem nyomtattam ki, mindenkinek volt digitális elérhetősége, így szép designos de digitális verziót kaptak. A menyecskeruhám egy sima Orsays alkalmi ruha volt és az esküvőn viselt tiarát és fülbevalót Aliről rendeltem, erre nem akartam sokat költeni mert tudtam hogy csak aznap fogom viselni.
2022. jan. 21. 21:38
 7/17 anonim ***** válasza:
88%

A Karikagyűrűket vitt aranyból csináltattuk

A fotós a férjem haverja volt, ingyen vállalta

Meglévő ruhákat vettünk fel, nem flancoltunk vele. Férjemnek öltöny, nekem kosztüm és ennyi.

A tortákat a barátnőm csinálta, szállítással ha együtt is olcsóbb volt így mint az ajánlat amit cukrázdától kaptunk.

Az étterem ahová az esküvő után mentünk, egyben pizzéria is volt, és voltak akik inkább azt kértek ( mi magunk is), ezért kevesebb pénzből kijött a kaja.

2022. jan. 21. 21:55
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

A tortát édesanyám készítette.

Ruhámat varrattam, de egy végtelenül egyszerű fazon volt, rugalmas csipkével, fátyollal 50e Ft-ból elkészült (ez olcsó volt azokhoz képest, amiket előtte próbáltam és bérelni lehetett volna).

Dekorációhoz mi vettünk alapanyagokat, az egészet mi készítettük, de nem is volt túl csicsás ezáltal. Ültetőkártyákat is én szerkesztettem, nyomtattam.

Amiket tudtam, netről rendeltem, meghívót készítettük, és a vendégeknek csináltattunk ajándékba hűtőmágnest, de összességében ezek nem voltak emlékeim szerint olyan drágák.

Süteményeket asszem külön vettünk (pogácsákat rendeltünk), de nem konkrétan esküvőre való rendelés volt, nem volt extra-luxus sütink, mert ha meghallják valahol, hogy esküvőre lesz, garantáltan minimum 2x annyiba fog kerülni.

Az étteremben is nem a legdrágább menüt választottuk, hétköznapi vegyes tál volt, nem flancos gourmet-kaja.

Amin nem spóroltunk, és ezt fogadjátok meg: a fotós!!

Bármi mást lehet lejjebb adni, de ezt az egyet tuti nem érdemes!

78 főre még így is, mindenestül több mint 1M volt lassan 3 éve, pedig egy vidéki (de Bp-hez közeli) település éttermében volt az esküvőnk, helyben ceremóniával, korlátlan italfogyasztással.

2022. jan. 21. 23:48
 9/17 anonim ***** válasza:
76%

8# vagyok

Mi a gyűrűket vettük, egyszerű, hagyományos karikagyűrűk, rosé arany, véséssel, kettőnknek együtt 100e alatt volt. Sajnos nekünk nem volt beledolgozható ékszerünk, de nagyon szép, letisztult gyűrűink vannak!

2022. jan. 21. 23:50
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
#8 De jó hogy írod a fotóst, ezt én is akartam csak kifelejtettem a felsorolásomból. A fotóson és a cipőn nem érdemes spórolni. A fotós nyilván egyértelmű, miért, mégiscsak azokat a képeket fogod visszanézni amiket készít. De a cipő is nagyon fontos, hidd el. Még ha át is tudod cserélni, nem kellemes ha már a szertartás közepén nyomja a lábad. #6 voltam.
2022. jan. 21. 23:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!