Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogyan zajlik le egy esküvő?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan zajlik le egy esküvő?

Figyelt kérdés

Részletesen valaki leírná nekem legyen szíves?

Árakat is kb, hogy mi mennyibe kerül.

Elkezdett érdekelni a téma, mivel lehetséges,hogy nemsokára férjhez megyek.

2022. jan. 18. 10:53
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
33%
Azért gyűltünk össze, hogy az itt megjelent szerelmespár szent házasságának tanúi lehessünk. Akarod-e az itt megjelent leányt feleségedül, kitartasz mellette jóban és rosszban, egészségben és betegségben stb. stb. , míg a halál el nem választ? IGEN! Elfogadod-e az itt megjelent legényt férjedül, kitartasz mellette jóban és rosszban, egészségben és betegségben stb. stb. , míg a halál el nem választ? IGEN! Az ilyen meg olyan családjogi törvény értelmében ezennel házastársakká nyilvánítalak benneteket. Húzzátok fel egymás ujjára a házasságotokat jelképező gyűrűt, és csókoljátok meg egymást. Írjatok alá, utána a két tanú is.
2022. jan. 18. 23:23
 12/18 anonim ***** válasza:
57%

4-es a pap megengedte. Igazából a templomi meg a polgári nem egy helyen történik és mivel a polgári helyen van a lakodalom máshogy nem tudtuk megoldani a logisztikát.

Amúgy ez a költség ez Veszprém megye. És a legolcsóbb helyet választottuk ahol már voltam másik esküvőn és tökéletes volt a szolgáltatás. Nyilván lehetett volna ennél jóval drágábban is de minek is?

2022. jan. 19. 07:53
 13/18 anonim ***** válasza:
57%
Első, ebben az italok biztosan nincsenek benne.
2022. jan. 19. 16:33
 14/18 anonim ***** válasza:
87%

Legalább 30 nappal előre egyeztetni kell az időpontot.

Az adott napon megérkeztek a két tanúval, akik legyenek 18 felettiek, érvényes iratokkal. Bementek, az anyakönyvvezető elmondja a szöveget, megkérdezi, akarjátok-e a másikat férjként/feleségként, mondjátok, hogy igen, aztán egymás után aláírja a menyasszony, vőlegény, és a két tanú.

Ez a nagyon fapados verzió, a törvényi minimum. Természetesen lehet mellé sokféle plusz (gyertyagyújtás, galambreptetés, akárhány vendég). Az alap verzió hétköznap ingyenes szokott lenni, hétvégén önkormányzata válogatja.

Templomi akkor lehet a hivatalos előtt, ha katolikus vagy, a protestánsok nem engedik.

2022. jan. 20. 01:56
 15/18 anonim ***** válasza:
54%

13-as de benne vannak. Három féle bor, sör, üdítők , kávé víz. Ez korlátlan. És benne az árban amit írtam.

De valóban igazad van a tömény italok külön lesznek elfelejtettem odairni mert igazából mi nem kérünk abból túl sokat 200 körül lesz szerintem az még.

2022. jan. 20. 15:20
 16/18 anonim ***** válasza:
89%

Nehéz tanácsot adni, mert ahány ház, annyi szokás. Van, aki két tanúval megy be és csinál egy kis, szűk körű vacsorát, más meg lagzit tart sok emberrel. Az árak is eszerint változnak. Ruhát is tudsz bérelni félmillió forintért, de más 30-40 ezerért vesz egy fehér alkalmi ruhát és kész.

Általában ez szokott lenni: illetve, ahol én voltam esküvőn, ott eddig ez volt a jellemző:

- polgári esküvő olyan délután 3-4 körül.

- egyházi esküvő délután 4-5 körül.

- étteremben vacsora: benne este 10 körül tortavágással és éjfélkor menyasszonytánccal.

De sokan (én is így szeretném) a polgári részét csak két tanúval aláírjuk hétköznap.

Sokan meg ma csak polgári tartanak külső helyszínen, pl. egy kastélykertben, vagy tóparton, amolyan amerikai stílusban és utána kaja.

Meg persze az időpontok változhatnak, attól függően, hogy a pár hogy kapott időpontot. Frekventáltabb helyen nem biztos, hogy egyből kaptok oda, ahova elképzeltétek.

"Első, hogy engedték azt meg nektek, hogy előbb legyen a templomi az anyakönyvvezetőnél??"

A katolikus házasságkötés igazából független attól, hogy mikor van a polgári. A protestánsoknál számít, hogy a polgári után legyen.

2022. jan. 20. 16:30
 17/18 anonim ***** válasza:
90%

Hát ez erősen függ a ti igényeitektől.

Nulla forinttól a csillagos égig terjed a határ.

De általánosságban elmondható, hogy pl a ruhával nagyon sokat lehet spórolni, ha nem a legfelkapottabb helyeken bérelsz/vásárolsz, hanem kis szalonokban. Csodák vannak ott is. Én Bp-n 180 ezerért béreltem majdnem, ám a közeli kisvárosi helyre is benéztem, ahol végül 70-ért lehetett az enyém a nagy napra egy meseszép és különleges darab. És a közhiedelemmel ellentétben varratni van, hogy olcsóbb, mint kölcsönözni, csak persze ilyenkor megmarad a ruha. A cipőknél se a kifejezett esküvőit keresd, mert csilliókat fizethetsz azért, amit egy mezei cipőboltban megkapsz sokkal kevesebbért.

2022. jan. 20. 18:51
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Online esküvői magazinunkban rengeteg cikket találsz esküvőszervezésről, konkrét árakról, szolgáltatókról.

Költségek esetében a főbb tételek:

Helyszín, ételek, italok

Szolgáltatók

Dekoráció, virágok, grafika

Ruhák

Gyűrűk

Szállás, járművek

Egyéb költségek

Egy 60 fős esküvőre 2021-ben 2,5 – 6 millió közötti összegekkel érdemes kalkulálni- leggyakrabban 3-4 millió Ft közötti összegekkel. Ebbe a keretbe már belefér egy-egy számotokra fontosabb tételnél a magasabb minőség, vagy extrák.

2022. máj. 3. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!