Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Menyasszonyi ruhapróba tudniva...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Menyasszonyi ruhapróba tudnivalók?

Figyelt kérdés

Érdekelne, hogy megy ez, mi a menete.

Ti hány ruhát próbáltatok fel, mire meglett az "igazi"? Több szalonban is szétnéztetek (egyáltalán, mennyire veszik "rossz néven", ha felpróbálsz három ruhát mondjuk, de végül nem náluk vásárolsz)/kölcsönzöl)? Mennyire konkrét elképzelésekkel érkeztetek - esetleg konkrétan képekkel, vagy a szalon honlapján kinézett ruhák számával/nevével? Volt köztetek, aki végül teljesen másmilyen stílusú ruha mellett kötött ki a szalon dolgozóinak javaslatára, mert kiderült, teljesn más fazon, árnyalat áll neki jól?

Kísérőt vittetek magatokkal? Ha igen, ki(ke)t- anyuka, anyós, barátnő(k), lánytestvér?

Köszi előre is! :)

2022. jan. 11. 15:04
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Én még ettől távol állok, de szalagavató előtt hasonló helyzet volt és esküvő előtt is ez a terv.:D

Volt elképzelésem és van egy elég jó szalon Pécsett , ami alkalmi ruhákkal foglalkozik. Anyukámmal és a tesómmal mentünk körül nézni , ott nagyon segítőkészek voltak az eladók. Megbeszéltünk egy időpontot, amikor a tervezővel találkoztunk. Átbeszéltük a terveimet, ő utána lemért, majd az alakomhoz ajánlott megoldásokat. Közösen összetettük a ruha vázlatát. Kövi alkalomra megtervezte , akkor bólintottam rá véglegesen. Többször volt utána próbám, lehetett volna közben is variálni . Mindenképp menj el több személlyel, akik objektív véleményt adnak.( persze csak akkor, ha ezek érdekelnek téged :) )

Ha nincs konkrét hely, akkor pedig nézelődj, több helyet keress fel.

2022. jan. 11. 15:23
 2/8 anonim ***** válasza:
91%

Én kb 6-8-at próbáltam fel, de még igy is szerencsésnek mondhatom magam, mert az első szalonban megtaláltam a ruhám. Manapság már elég standard dolog több szalonba előre bejelentkezni, szóval rossz néven nem veszik, de én mondjuk inkább csak annyit mondtam volna távozáskor hogy "még átgondolom" nem azt, hogy még meglátogatok másik szalonokat is (de végül erre nem került sor, hiszen elsőre megtaláltam a ruhám).

Volt konkrét elképzelésem, de amint felpróbáltam egy olyat, rájöttem, hogy nem ilyen ruha kell nekem. Nem állt rosszul pedig; csak amolyan "ez nem én vagyok" érzésem volt tőle. Szóval igen, végül teljesen más lett. :) Nekem a szalonban azt mondták akkor, hogy a menyasszonyok többsége konkrét elképzeléssel érkezik, de nagy részük végül másfajta ruhát választ.

Én csak anyukámat vittem és egyébként nem érdemes túl sok kisérőt vinni, annak nem szokott jó vége lenni.

2022. jan. 11. 15:41
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Én hármat próbáltam fel,az lett, amelyiket le se mertem akasztani,aztán mégis jó lett rám.Teljesen más volt az elképzelés.

Nem bántam meg.(csak a házasságot 😆)

Barátnőm jött velem.

Ne legyen rajtad smink!

2022. jan. 11. 15:55
 4/8 anonim ***** válasza:
91%
Én ugyan varrattam a ruhát, de felpróbáltam párat, csak hogy lássam milyen stílus áll jól és mi az ami felejtős. Mert azt fontos tudni hogy hiába van egy álomruhád, ha az nem áll jól neked, nem biztos hogy érdemes ragaszkodni hozzá. Érdemes hallgatni az ott dolgozók, tanácsaira, legalábbis én nem bántam meg. Sminket tényleg ne viselj mert összekenheted a ruhát és hát az ugye nem lenne szerencsés. A hajad, ha hosszú, tűzd fel; könnyebb úgy hátul fűzni, gombolni a ruhát ha nem kell a hajadat kerülgetni meg ide-oda tenni. Anyukámmal és a húgommal voltam a próbán. Nem volt szükség ennél több szemre, mivel mint írtam, a szalonban dolgozók is nagyon segítőkészek voltak. Ha már megvan a ruha, a következő alkalomra érdemes úgy menni, hogy viszed azt a cipőt amiben az esküvőn leszel, hogy méretre tudják igazítani a szoknyát, illetve érdemes már azt a melltartót is vinni, amit viselni fogsz (ha fogsz egyáltalán, néhány ruhatípusnál ugye nem nagyon lehet)
2022. jan. 11. 16:25
 5/8 anonim ***** válasza:
90%
Én egy szalonban voltam, egyedül. Előzetes elképzelésem volt, hogy milyen stílusú ruhát szeretnék. Felpróbáltam 3 hasonlót, ocsmányul állt rajtam mind, ahogy az eladó előre megmondta. Aztán negyedjére azt próbáltam fel, amit ő ajánlott és tökéletes volt. Az első háromnàl ki sem mertem jönni a próbafülkéből, annyira gáz volt. De ez a negyedik olyan jól àllt rajtam, nem gondoltam, hogy ilyen jól is tudok kinézni. Más vevők is voltak ott, ők is odajöttek, hogy tökéletes. Az én tanácsom, hogy érdemes hallgatni hozzáértő dolgozókra. Én azért nem vittem senkit, mert sima ruhavásárláskor is egyedül szeretek menni. Ha neked úgy jobb, vigyél valakit, ha csak zavarna, akkor ne. Az, hogy több ruhát is felpróbálsz, szerintem természetes, ez nem egy hétköznapi helyzet, az embernek nincs gyakorlata ilyen jellegű alkalmi ruhák vásárlásában.
2022. jan. 11. 22:31
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ és a jótanácsokat! <3

Igazság szerint van a fejemben 3-4 "álomruha" (szerintem sajnos pont nem az én alkatomhoz/"magasság"omhoz illik egyik sem), és 2 szalon kínálata is nagyon tetszik. Kíváncsi leszek, mi fog ténylegesen jól állni. Jaj, annyira izgalmas ez az időszak :)

2022. jan. 12. 09:03
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Èn csak egy ruhát próbáltam fel, a fèrjem jött velem.
2022. jan. 12. 14:34
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Varrattam a ruhát, előzőleg volt egy elképzelésem, hogy a kínálatukban szereplő ruhák közül melyiket szeretném nagyjából, de felpróbáltam több stílust is és többféle anyagot. talán úgy 4-5 ruhát összesen. Ezen az egy helyen jártam ruhát próbálni, megbeszéltük, hogy melyik az a ruha, amelyik alapján - kis változtatásokkal - elkészítik az enyémet. Akár meg is vehettem volna pont azt a ruhát, amit kinéztem, de törtfehér volt, és én hófehéret szerettem volna, meg nem igazán akartam sellő fazonút, és gombos-cipzáros helyett fűzőset akartam. Ezt mondjuk el is nézték, és cipzárosra csinálták, de értesítettek róla, és megbeszéltük, hogy ragaszkodom a fűzőshöz, úgyhogy átalakították úgy, ahogy eredetileg kértem. Meg még azt akartam, hogy legyen válla, semmi kedvem nem volt húzogatni a felsőrészt. Ilyesmi változtatások voltak az eredeti fazonhoz.

Amikor ezt mentem felpróbálni, akkor a menyasszonyi cipőmet vittem, hogy ahhoz tudjuk a hosszát igazítani, ez fontos.

Egyedül az édesanyám kísért el a választásra, vőlegényem csak az anyakönyvvezető előtt látta a ruhámat.

2022. jan. 31. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!