Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Családtagnak mennyit szokás adni manapság esküvőre?
Az anyagi helyzetedtől függ.
Ha jómódban élsz és megteheted, akkor egy családtagnak azért adhatsz nagyobb összeget is. Ha nehézkes az anyagi helyzeted, akkor meg amennyi belefér neked nyílván. Max arra figyelnék (ha szegényebb körülmények között élek), hogy egy lagzira vagy megvendégelésre ha hivatalos vagyok, akkor azért annyit kb mint amennyibe kerül a részvételem nekik, annyit legalább adnék. De mostanában szoktak csinálni “nászajándék listát” is a párok, hogy mire van szükségük és onnan válogatnak a szeretteik. Esetleg kérdezd meg nem e akarnak valami konkrét dolgot.
Milyen szinten vagy családtag? Szülőként, testvérként, távolabbi rokonként?
Ha szülő vagy, te állod az esküvőt vagy sem?
Amikor lányom házasodott, második nejemmel és gyerekinkkel nem voltunk éppen jó anyagi helyzetben. Az esküvőt maguk állták, ajándékot sem igen tudtunk venni nekik. Kellemetlen volt számunkra, de nem lett ebből probléma. A vőlegény szülei próbáltak kavarni, de a fiatalok nem fogadtak el tőlük sem pénzt. Mai napig megállnak a saját lábukon lányomék! Amikor jött az első unoka, akartunk adni valamilyen támogatást (pénzt, ajándékot), de csupán apróságot fogadtak el, ahogy ünnepekor is.
A lakodalomban sem repkedtek a nagy összegek, külön kérték, senki ne essen túlzásba ajándékok terén. Mennyasszony táncnál nem fogadtak el pénzt!
Szerintem ha nem okoz gondot, akkor legalább 20 000Ft/főt illik adni. Közeli családtag esetén többet.
Ha nem állsz jól, akkor nem kell túlzásba esni szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!