Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mennyibe kerül egy esküvő?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyibe kerül egy esküvő?

Figyelt kérdés

Teljesen minimális polgári esküvőt szeretnénk. Én szüleim, és párom szülei lennének jelen.

Utánna is a legolcsóbban, otthon lenne egy összejövetel.

Milyen összegre kell számítani kompletten?

2021. szept. 9. 07:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
57%

Úgy tudom, ha hétköznap mentek be az anyakönyvvezetőhöz az ingyenes, hivatali időn kívül kell fizetni érte, de ez önkormányzatonként eltérő összeg. Az utána levő otthoni buli, meg nyilván attól függ, hogy mit és mennyit esztek-isztok.

Szerintem sima, meglévő ruhákkal hétköznap 20-30e ft-ból kijöhet.

2021. szept. 9. 07:22
 2/12 anonim ***** válasza:
64%

Elég hülye kérdés, ne haragudj, a minimálisat sokféleképpen lehet érteni.

A szertartás ingyenes, ha nem akarsz költeni ruhára, felveszel valamit a szekrényből, 6 főre 2 üveg pezsgő, 1 hidegtál, torta 8 szeletes 20 ezer Ft-ból kijön. Ha magatok főztök akkor 2 fogás is bőven.

[link]

[link]

2021. szept. 9. 07:33
 3/12 anonim ***** válasza:
36%
Ha a szülő fizeti akkor nem sokba.
2021. szept. 9. 08:29
 4/12 anonim ***** válasza:
54%
Polgári esküvő hivatali időn kívül ingyenes, szintén ingyen van, ha nem kértek semmi homokszórás, gyertyaöntés, stb. hülyeségeket. Ha nem kell menyasszonyi ruha és van elegáns ruhátok, akkor az szinten nem költség. Gyűrű már pár ezer Ft-tól van. Utána az otthoni összejövetel annyi, amennyibe a kaja, pia került. Ez a legolcsóbb verzió.
2021. szept. 9. 09:02
 5/12 anonim ***** válasza:

Barátnőmnek ilyen esküvője volt. Ruhát valamelyik plázában vett magának (H&M vagy hasonló) kb 20e Ftért. Egy sima egyszerű fehér miniruha volt, de egyébként jól nézett ki.

Anyukája főzött, az alkoholt a párja szülei hozták. Meg persze a vendégek is. Süteményt szintén a család, násznép hozott, az egyik rokon csinált egy nagy tortát.

Kertesház volt a helyszín, szépen feldíszitett terasz (IKEAs kis lámpák kb párezer Ft).

Zene spotifyról ment (2500 Ft /hó), egy kb sztem 100e Ft-os hangfalról, de ilyesmit lehet bérelni már 5000 Ftért.

Mindent egybevéve, a kaja alapanyagokkal együtt sztem a 40 fős esküvő kijött olyan 100-200 e Ftból. (Másoknak a ruhája kerül ennyibe)

Maga a polgári szertartás ha jól tudom ingyenes volt. Gyűrűt meg magatoknak veszitek, vehettek pl. titánium gyűrűt 8000 Ftért vagy aranyat, annak van értéke tehát nem számolnám ide.

2021. szept. 9. 10:37
 6/12 anonim ***** válasza:
Maga a szertartás ingyenes, ha szeretnétek homoköntést vagy ilyesmit, ahhoz a kellékeket nektek kell venni. A gyűrű ugye anyagtól függ, nem tudom milyet szeretnétek. Ha aranygyűrű, akkor én a legegyszerűbb és legolcsóbb pár, amit láttam 70-80 ezer körül van, nyilván lehet olcsóbb ha nem arany. Ruhát nem tudom, hogy menyasszonyit szeretnél vagy valami egyszerűt. Az otthoni összejövetelen meg a kaja alapanyaga meg az italok. Nyilván attól függ milyen ételt szeretnétek.
2021. szept. 9. 11:59
 7/12 A kérdező kommentje:
értem köszi. akkor nem is olyan vészes ha tényleg a felesleges dolgok nincsenek
2021. szept. 9. 16:04
 8/12 A kérdező kommentje:

és normál esetben, mire szokták kérni a szülőket, hogy mivel szálljanak be az árakba? vagy szoktak ilyet? nagyságrendileg ha mindent én fizetek, akkor 200-220 ból meglenne minden.

mivel most még csak én keresek párom egyetemista.

szülei nem hiszem hogy adnának bele bármit is. szóval ez az én és a szüleim költsége lenne, már ha lehet ilyet kérni szülőktől. nem tudok semmit ebben a témában mit illik

2021. szept. 9. 16:20
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Miből jött ki neked a 220 000?
2021. szept. 9. 16:28
 10/12 anonim ***** válasza:
Általában be szoktak szállni a szülők, van hogy mindent ők fizetnek, de nyilván előfordul, hogy nem szállnak bele egyáltalán. Én nem kértem tőlük, de felajánlották, hogy fizetik, mivel megtehetik. Persze szépen megkérdezheted, hogy segítenek-e, de el nem várhatod. Egyébként elég fura lenne ha a te részedről lenne az egész fizetve, a párod részéről semmi, de ez nyilván az én véleményem.
2021. szept. 9. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!