Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Elvárható a szülőtől, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elvárható a szülőtől, hogy fizesse a gyereke esküvőjét?

Figyelt kérdés

Utáltam mindig az esküvőket, nekünk csak két tanús volt a férjemmel.

A lányom 17, hatalmas esküvőről álmodik. Ezzel nincs is semmi baj, ha ő szeretné, legyen, nem szólok bele, az ő esküvője.

Beszélgettünk, megmutatta a pinterestjét is, persze megjegyezte, hogy addig még úgyis 178x meggondolja magát. Félig viccesen megjegyeztem, hogyha ekkora eseményt szeretne, akkor arra már most kezdjen el spórolni, mire ő megrökönyödve kérdezte, hogy “nem a szülők fizetik?”. Mondtam, hogy biztos nem, ha megtehetjük, hogy adjunk neki 2 millió forintot (pl.), akkor sem esküvőre, hanem lakáshoz, tanulmányokhoz, autóhoz stb. Láttam, hogy rosszul esett neki. Nyilván ez nem aktuális egyelőre, csak elgondolkodtam azon, hogy ez csak egy kamasz lány fejében élő ötlet volt vagy ez az általános, hogy a rongyrázós partyt a szülőkkel fizettetik ki a párok?

2021. aug. 7. 16:17
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
72%

Az a jó, ha a szülő magától ajánlja fel nyilván a saját kereteknek megfelelően, ha ez nem történik meg, akkor viszont nem várnám el, kényszeríteni senkit nem lehet erre, ha nem akarja.

Sok helyen divat lett a nagy rongyrázós esküvő, csak hát sok esetben így egy felszínes erőltetett gejl jön ki belőle, ami minél inkább túl van tolva, a résztvevők annál kínosabban fogják érezni magukat, a főszereplőket is beleértve.

2021. aug. 7. 16:49
 12/22 anonim ***** válasza:
97%

Nem várható el, ez csak is rajtatok múlik. Mi vágytunk arra, hogy a családunkkal és a barátainkkal ünnepeljünk (összesen 60 fővel), de addig nem vágtunk bele, amíg össze nem jött rá a pénz.

Anyuék nem ajánlották fel, hogy adnak bele, anyósom sem. Viszont anyu az esküvő másnapján a végső elszámolásnál odalépett és a kezembe nyomta a szép kártyáját, hogy van rajta 250 ezer forint, ezt feltétlenül dobjuk bele. Teljesen lerökönyödtem, megpróbáltam rábeszélni, hogy menjenek el inkább nyaralni, de hajthatatlan volt.

Úgy, hogy semmire nem számítottunk, engem nagyon meghatott ez a gesztus. Akkor is, ha az esküvő komplett árához képest értelemszerűen nem olyan nagy összegről volt szó.

Szerintem ilyesmiben jó érzés gondolkozni. Vagy egy barátnőmnek pl. a ruháját fizették ki a szülei, ő is teljesen meghatódott, mert nem számított rá.

Mi a szüleimtől ezután relative nagy nászajándékot kaptunk (a nászutunkat), amit én sokkal jobban értékelek, mintha ők állták volna az esküvőnket, vagy abba adták volna bele ezt az összeget.

17 évesen még fiatal. Ha jó értékrendben nevelted és rájön mennyi idő ennyi pénzt összerakni, ő sem fogja elvárni sosem. Gondolom hallott a régi szokásról... de ez ma már nem igazán van így.

2021. aug. 7. 22:52
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Minden családban máshogy szokás.

Nálunk mindenki fiatalom házasodott, a szülők sokat beleadtak.

Mi is fiatalon házasodtunk a férjemmel és gyakorlatilag a szüleink pénzelték az egészet. De ez azt is jelentette, hogy ők szervezték meg, és nem rólunk szólt a dolog, hanem arról, hogy a két család bulizzon egy nagyot. Mi csak bábok voltunk tulajdonképpen. Én nem is éreztem jól magam, de legalább nem került pénzembe. De azt tuti, hogyha csak annyi lett volna az esküvőnk, hogy két tanúval aláírunk, akkor mindkettőnk családja vérig lett volna sértve és azzal jöttek volna, hogy inkább fizetik, ne spóroljunk magunkon, de legyen normális esküvőnk.

2021. aug. 9. 10:49
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

#13, szegény!

Mi is fiatalon házasodtunk, de mi fizettük a túlnyomó részt.

Az én szüleim szegények voltak,a feleségem szülei még csak azt kérték, hogy ők is hívhassanak pár rokont, de azt ők állják.

23-25 fő volt, kedves meghitt alkalom lett belőle.

Később kaptunk ezt-azt, de az volt az alapelv, hogy ez a kettőnk ünnepe, programja, terhe is.

2021. aug. 9. 11:23
 15/22 anonim ***** válasza:
17%

17 évesen én a felsőoktatási továbbtanulási könyvet bújtam, nem az esküvői képeket.

suli mellett du-ánonként dolgoztam, volt saját kis keresetem.

bocs, de a lányod el van kényeztetve, és ez a te nevelési hibád is.

vagy egyszerűen buta, azért egy közel nagykorú nő már csak tudja, h. mi merre meddig, mennyi.

az a típus, aki majd pénztárca szerint választ pasit is.

2021. aug. 9. 17:37
 16/22 A kérdező kommentje:

Az hogy valakit érdekel egy esküvő, nem jelenti azt, hogy a továbbtanulást hanyagolja. Nyári munkája volt, igaz, csak júliusban dolgozott.

Szerintem nem zárja ki a három dolog egymást :) a kérdésre válaszolni nem sikerült.

2021. aug. 9. 18:26
 17/22 anonim ***** válasza:
71%
Ahány ház, annyi szokás. Manapság van még elég olyan család, ahol a szülők fizetik a lagzit, meg olyan hely, ahol ez a szokás... lehet, hogy a lányod ilyet hallott, és azt hitte, mindenhol ez a szokás. Ettől függetlenül, ha nálatok ez szokás, azt nem várhatja el... de azt ajánlom, hogy ezt üljetek le rendesen megbeszélni, nem elpoénkodva, nem gunyoros megjegyzésekkel, nem ilyen "arró' ááááámodozhatsz, kisanyám, mer' egy centet nem fizetek be, höhö" stílusban.
2021. aug. 9. 20:22
 18/22 anonim ***** válasza:
Nálunk a szüleim rögtön mondták, hogy szervezzük, ahogy szeretnénk és ők fizetik. Olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy ezt megengedhetik maguknak anyagilag. Persze én így is nagyon figyelek rá, hogy ne rongyrázás legyen,nem költünk fölösleges dolgokra és nem a legdrágább opciókat választjuk. A vőlegényem szülei pedig azt mondták, segítenek, de ők nem állnak úgy anyagilag mint az én szüleim, nyilván nem is várjuk el,hogy mindent fizessenek.
2021. aug. 13. 21:54
 19/22 anonim ***** válasza:
66%
Dehogy a szülő fizeti. Régen igen mert fiatalon házasodtak, most 2dolgozó embernek, ne hogy már a szüleik fizessék
2021. aug. 16. 00:08
 20/22 anonim ***** válasza:
24%
19: És ha valaki fiatalon házasodik? Azért akad ilyen manapság is, ha kevesebb is.
2021. aug. 16. 09:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!