Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Kéttanús esküvő falun?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kéttanús esküvő falun?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Vettünk tavaly egy kis nyaralót egy eldugott kis községben és idén kitaláltuk, hogy ott szeretnénk összeházasodni.

Az a kérdésem, hogy ilyenkor mi a teendő. Felhívom a község önkormányzatát és kérek időpontot a házasságkötésre? Nem néznek nagyon hülyének, ha megkérdezem, hogy tudnak-e nekünk 2 tanút biztosítani?

Mert az lenne a terv, hogy leköltözünk oda 2 hétre és nem akartunk odacsődíteni senkit, csak egy sima nyugis kéttanús "esküvőt" szeretnénk ott lent.

Köszönöm.

2021. jún. 8. 09:11
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
84%

A házasságkötési szertartás hivatalos, tehát nem kell tudni semmit a háttérről. Csak kérdezem: barát/rokon tudja biztosra,hogy stabil érzelmek állnak a kimondott igen mögött?És ha a CSOK, a babaváró vezérli a párt?Akkor mit tesz a közelálló a tanú?

A szertartásnál a tanú szerepét nagykorú, cselekvőképes hozzátartozó idegenként is betöltheti.

A lényeg,hogy az érvényességet igazolja, ami az anyakönyvvezető kérdésére adott határozott "igen" válasz. /anyakönyvvezető voltam 20 évig/

2021. jún. 8. 11:21
 12/20 anonim ***** válasza:
35%

#bocs "A szertartásnál a tanú szerepét nagykorú, cselekvőképes hozzátartozó idegenként is betöltheti."

Természetesen a hozzátartozó kimarad, tehát"nagykorú, cselekvőképes személy idegenként is betöltheti..."

2021. jún. 8. 11:23
 13/20 anonim ***** válasza:
37%
Úgyse fogunk tudni semmi okosat mondani. Hívd fel az anyakönyvi hivatalt és kérdezz rá, hogy mennyiért tudnak tanut szerezni nektek.
2021. jún. 8. 12:58
 14/20 A kérdező kommentje:

A rokonságnak már mondtuk, hogy kéttanús lesz az esküvő, igazából elég régóta együtt vagyunk, szóval nem változik sok minden, ezért sem szerettünk volna nagy felhajtást.

Csak ha onnan választjuk ki a tanúkat, akkor valaki tuti megsértődik, hogy ő miért nem jöhetett el, bezzeg xy ott lehetett. Ugyanezt szerettem volna megúszni a barátoknál is. :D

Plusz idén a nyaralóvásárlás miatt lemondtunk a nyaralásról és ez a 2 hét lesz helyette, ezért (is) szerettünk volna akkor házasodni. Nem a CSOK meg az egyéb ilyen marhaságok miatt.

De felhívom a hivatalt és megkérdezem hogy megy ez pontosan.

2021. jún. 8. 13:23
 15/20 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem így is " nagy felhajtás" lesz,más értelmezésben. Majd azt mondják,hogy meg akartátok úszni az esküvőt követő kiadásokat,lesznek akik megsértődnek,de erre nem lehet adni. A tanú általában testvér,a legjobb barát,keresztszülő. Ezek adottak,nem sértődhet meg senki. Én pl szívesen elvállalnám idegenként is a tanú szerepét ha időben/távolságban meg tudnám oldani.
2021. jún. 8. 13:36
 16/20 anonim ***** válasza:
46%

#10 A tanú feladata pontosan az, hogy az aláírásával igazolja, hogy mindkét házasuló fél kimondta az igent, és valóban ők írták alá a papírt. Se több, se kevesebb.

A tanúk adatait nem mindenhol kell előre leadni. A legegyszerűbb, ha választasz egy szimpatikus párt a faluból, néhány nappal az esküvő előtt átmész egy tálca sütivel, és elmagyarázod a helyzetet. Mivel egy falun belül a hivatal nem lehet túl messze, valószínűleg szívesen rászánnak fél órát, hogy segítsenek. Tisztázzátok előre, hogy utána mindenki hazamegy és kész.

2021. jún. 8. 20:13
 17/20 anonim ***** válasza:
73%
10-es, nem is kell más tanúsítani csak az,hogy kimondták "igen" . A többit a Ptk. rögzíti, azt vállalták ami abban van. a többi elhangzott nem jogi kérdés, csak szokás.
2021. jún. 21. 11:40
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
13-as, gondolod,hogy majd az anyakönyvvezető mond egy árat,hogy kb ennyiért szerez tanút?Ugye, nem gondolod komolyan? Ha segítőkész esetleg megkérdez valakit házon belül, de még azt se hiszem,hogy ennyit bevállal.
2021. jún. 21. 18:04
 19/20 A kérdező kommentje:
Azt mondták, hogy megoldható házon belül, állítólag szoktak ilyet csinálni. Plusz költséggel sem jár, pedig mondtam, hogy nagyon szívesen kifizetjük.
2021. jún. 22. 08:01
 20/20 anonim ***** válasza:
74%
Gondolom,h megkérik a takarítónőt,esetleg kolléganőt erre. Nekem azért fontos lenne ki áll mögöttem ezen a napon...
2021. jún. 22. 17:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!